Kawasaki ZXR750 Tek Maşa Ve 330 Arka Lastik Projesi (Türkiye'de İlk Ve Tek)

Merhaba arkadaşlar,

Türkiye'de ilk ve tek olarak 94 model bir Kawasaki ZXR 750 racing motosikleti modifiye edip 330'luk yeni bir arka lastikle birlikte tek maşaya çevirme çalışmamıza ait ilk videodur. Şimdilik 3 bölüm yayınladık, arka jant yapımı, boyama, maşa yapımı, lastiği tutacak parçaların yapımını içeriyor.

Motosiklet bittikten sonra aşağıdaki gibi olacak, hatta şu anda bitti fakat ufak tefek boya ve makyaj çalışmaları yaptığımızdan ve de işin büyüsü kaçmasın diye fotoğrafları yayınlamıyoruz.

P01Odd.jpg
[/url][/IMG]

İyi Seyirler.

hocam elinize sağlık. çok güzel çalışma oluyor. devamını bekleriz.

yalnız aklıma takılan 1 soru var. yaptığınız jant göbeği, bağlantı noktasından çok uzakta olduğu için, zamanla dönme ve ağırlık baskısı ile eksen kayması yaşar mı? bunu hesaba kattınız mı?

çünkü tekeri döndüren gücün geldiği nokta zincir dişlisi. tekerin dönme merkezi arka dişliden ne kadar uzak olursa, üzerine binecek kuvvet o kadar fazla olacaktır. yani tam hesap yapılmış bir şey değil ama normal haliyle 100 km ile giderken jant göbeğinin maruz kaldığı kuvvet 1 ise, bu uzatma ile 1 den büyük bir değere ulaşacak. ayrıca tek maşa yapmanız da diğer taraftan da dengeleyen bir destek noktası olmadığından daha fazla aşınmaya sebep olabilir.

basit haliyle kaldıraç gibi düşünün. şuradaki gibi anlatmak istediğim.

kaldirac-6.jpg

illaki hesap etmişsinizdir bunu, siz ne düşünürsünüz bu konuda?

kolay gelsin.

Elinize sağlık çok büyük emek ve bilgi var. son video sabırsızlıkla bekliyorum.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Amaç ? ( karakter tamamlama )

DKN

güzel ama bu emek bir chopper cruisera yapılsaydı.. :cherry:

7. bölüm yani Final yayınlandı, motosiklet hazır.
Emeği geçen herkese teşekkürler.

Bu başlığa neden bu kadar az yorum girilmis, şaşırtıcı. Tıg, mig, CAD her şey var, elinize sağlık. Videoları baştan izleyeceğim.

Cahilliğime verin bir şey sormak istiyorum muayene kağıdında kusur açıklamasında motor no okunamıyor yazıyor yanlış görmüyorsam, peki motor numarası okunmayan bir araç muayeneden nasıl geçiyor?

Cahilliğime verin bir şey sormak istiyorum muayene kağıdında kusur açıklamasında motor no okunamıyor yazıyor yanlış görmüyorsam, peki motor numarası okunmayan bir araç muayeneden nasıl geçiyor?

Bunu Tüvtürk'e sormak gerek. Sonuçta motor no okunmamasına hafif kusur veren onlar.

Türkiye'de çok nadir rastlanacak kadar güzel işçilik yap, yakın çevrede eşi benzeri pek olmayan bir ürün çıkar, "ayna kırdım, elaleme tekme attım" vidyolarının onda biri kadar dikkat çekmesin. Üzücü. :silent:

Konuyu biraz geç gördüm ama :)
Tebrikler güzel çalışma olmuş.
Uzun ve profesyonelce bir çalışma

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar