kawasaki z800 vs yamaha mt09

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim fakat tam kavrayamadığım nokta şehiricinde z800 kullanmak ağırlık konusunda çok sıkıntı yaşatır mı yoksa alisinca unutulacak bir problem midir?

İstanbul'da yoğun trafikte eziyet olur ama küçük şehirlerde goldwingle bile yorulmazsın yaşadığın yere göre değişir

İlk başta adam öldüren sorulardan biri gibiydi (yani cevaplaması zor anlamında)

Sanırım MT-09 derim. Özel bir motor olduğunu düşünüyorum. Kawaya lafım yok ancak yorumum mt-09 özel bir motor olması ile alakalı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
z800 230kg çelik şasi
z900 210kg çelik şasi
z1000 220kg alüminyum şasi

yine kawasakinin sitesinden yaptığım karşılaştırmalara göre z1000 in ölçüleri ufak rakamlarda olsa z900 den daha küçük(boy,en)
şimdi z900 e hafif diyip z1000 e ağır demek ne kadar mantıklı bilemedim. 10kg ağırlık farkı dediğiniz, z1000in deposunun 4/3 oranında boş olması demek. deponuz boşken hiç "yav bu motor deposu bitince ne kadar hafifleşiyormuş" dediğiniz oldu mu ? bir de bu açıdan bakın.

Z900 de hafif değil. Sadece daha hafif. "öküz gibi" den "ağır sayılır"a terfi etmiş. :)

Bu arada 10 kilo naked motosiklette büyük farktır. Benzinin ağırlığa katkısı bunu değiştirmez.

Z900'un çelik şasesi ile Z800'un çelik şasesi arasında dağlar kadar fark var. Biri backbone denilen en ucuz ve ağır şase şekli, diğeri trellis denilen en pahalı ve hafif olanı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:11 ----------

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim fakat tam kavrayamadığım nokta şehiricinde z800 kullanmak ağırlık konusunda çok sıkıntı yaşatır mı yoksa alisinca unutulacak bir problem midir?

Hayır. Sadece zevk. Biri daha hızlı kalkar, biri daha ağırdan alır. Kullanıma da etkisi olur, ancak kullanıma etki eden başka faktörler de var.

Z900 de hafif değil. Sadece daha hafif. "öküz gibi" den "ağır sayılır"a terfi etmiş. :)

Bu arada 10 kilo naked motosiklette büyük farktır. Benzinin ağırlığa katkısı bunu değiştirmez.

Z900'un çelik şasesi ile Z800'un çelik şasesi arasında dağlar kadar fark var. Biri backbone denilen en ucuz ve ağır şase şekli, diğeri trellis denilen en pahalı ve hafif olanı.

güzel ayrıntılar, eyvallah.

Öncellikle 3 yamaha , 1 kawasaki sahibi olmuş bir şahıs olarak kalite konusunda yamaha, kawasaki'nin tırnağı olamaz. Dizayn ve kalite açısından kawasaki kesinlikle ilerde ve sahip olmadığım fazlasıyla kawa ve yamaha kullandım. Mt09 far dizaynı ve jant rengi konusunda baya itici görünüme sahip. Yamaha 2 hp fazla 3 silindir bir araç, z800 4 silindir. z800 35 kg fazla. aynı segment değiller aslında, bu arada kawanın parçaları eskisi gibi pahalı değil yamaha nın parçaları artık daha pahalı. Tavsiyem z900 bakmandır, çok daha iyi bir dizayn yeni teknoloji ve 125 hp, 10 hp fark mevcut baya fazla. Ağırlık konusunda 210 kg denmiş yüksek hızlarda rüzgar direnci içinde en ideal seviyelerde.

Evet z900 çok daha güzel bir motosiklet fakat işin içine bütçe girince malesef hayallerde kalıyor.Ortalama 30bin Tl bütçem olduğu için bu iki motor arasında kaldım. Z1000 oneren çok kişi var fakat hem tecrübe açısından hem de eski model bir motosiklet almak istemediğimden dolayı eledim.

Kağıt üzerinde 10kg az gibi görünse de Z1000 den inip z900 a binince bisiklet gibi geliyor. Z1000 olan 4 arkadaşım da aynısını söyledi.
Üstelik alt devirler Z1000 den daha hissiyatlı ve zevkli.
Ayrıca Z800 den az yakıyor :) (Euro4 yeni katalitikleri iptal etmedikçe)

Z900 a bütçe yoksa benim tercihim abs li Z800 olurdu. 2015/16 siyah renkleri şahane.

2xZ1 & Z9
9Qy50o.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
z1000 z800'den daha hafif.

Yanlis yazmisim. Z900 olacakti o... yani su sekilde:

"Z1000'in zamani gecti artik. Cok agir cunku. Durumun farkina varan Kawasaki Z900'u ozellikle hafif uretti, Tirellis sase'li falan. Ama MT9 da MT10 da muadillerine gore hafif."

Fiyat performans bakımından şuanda piyasada MT-09un üzerine motor yok gibi. Kendi motorum diye soylemiyorum. Birçok açıdan avantajlı.

Z1000 de çok kullandım. Tamam güçlü kuvvetli motor. Ağır olmasına rağmen gücü sayesinde gazı açtıgın zaman alıp götürüyor motoru. Ama kullanımı ergonomisi hiç hoşuma gitmedi. Sert çok sert motor. MT-09 daki gibi altınızda oynatamıyorsunuz.
Z800 de aynı motorun güçsüz versiyonu. İkisini ard arda surmedigim için ağırlık farkını çok anlayamadım. Yani Z1000den inip Z800'e binen ağırlık konusunda ne der bilmiyorum.

Fakat Z900ü bende açıkçası çok merak ediyorum. Her ne kadar arada 20kg bir ağırlık farkı olsada yinede MT-09a iyi bir rakip olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar