Hiç bir şey şu ara için ikinci el bir Mt-09'un yerini tutamaz
Z900 haricinde hepsini kullandım.
Z800 biraz eski 600'lükler gibi. Düşük devirlerde Mt-09 kadar canlı değil. Yüksek devir tamam ama orada da alet kamyon gibi hissettiriyor, büyük, ağır ve düşük devir. Alışınca sorun olmaz keyif alınır ama bu arada Mt-09'a binecek olunursa gözyaşı dökülür.
Z900 gerçekten önemli şeyler vadediyor. Özellikle boru şasisi ve yeni görünümünü beğendim. Ama üzerine oturunca Kawasaki'nin kamyonvari depo yapısının devam ettiğini gördüm. Kullanmadım ama hafiflik ve 4 silindir fikri güzel. İkinci elde bu yıl bulunamayacaktır tahminen dolayısıyla 11.000 Euro sıfır fiyatından aşağıda almak zor. Ön fren kaliperlerinin radyal olmamasına şaşırdım ama Honda da CB650'de eski tip yüzer kaliper kullanmış ve iyi çalışıyor, bu da öyledir yüksek ihtimal.
Z1000'in ikinci eli de fena seçenek değil ama bence çıplak bir motorun 200 kg üzeri olduğu dönemler eskide kalmalı artık.
Mt-09'un çok az kullanılmış 2016 ve daha eski kasaları herkese süper bir motora binme imkanı sünüyor bence. Tracer da kullandım, ondaki kafa sallama kullandığım 4 farklı 09'da da yoktu. O sallamanın Tracer'ın aerodinamik yapısından kaynaklandığını düşünüyorum (Tracer'ın 10 bin, Mt'ye 12 bin kilometre bindim). 2017 güzel ama gereksiz pahalı, hepsinde aynı ucuz süspansiyon ve donanım var. Tenisindeki quickshifter, pek bir işe yaramayan biraz daha ayarlı ön süspansiyon ve quickshifter'a önce ötv sonra kdv'e bindiği için fiyat yükseliyor. Ben olsam ucuz ve kazasız olduğunu bildiğim bir mt9 alır, keyif keyif binerim. Düşüğe aldıysam da bindiğim yanıma kar kalır, aldığım fiyata satarım. Benzin dolu ıslak ağırlık da 190kg. Ağır bakım denilebilecek sübap ayarı 40 binde, onun haricinde yağ değiştirmek haricinde bir bakımı da yok.