kawasaki z800 vs yamaha mt09

iki motosiklet hakkında görüş ve fikirlerinizi almak isterim.. şehiriçi kullanımda hangisi daha iyidir.
parça konusu,ikinci el satış vs gibi konularda da karşılaştırması nasıldır?

Tracer kullandım. Çok dengesiz motor
Aşırı güçlü tankslapping olma ihtimali aşırı yuksek

Arkadaş mt09 alacaktı z1000e ikna ettik su an çok mutlu.

İkiside güzel makina.Bunun cevabı birazda kullanacak kişiye bağlı.Şehir içi kullanımda ikiside çok iyidir.Parça olarak kawa pahalı denir ama istisnalar hariç çok çok fazla fark olmaz.2. El satışı mt09 bir tık daha önde diyebiliriz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Z1000'in zamani gecti artik. Cok agir cunku. Durumun farkina varan Kawasaki Z800'u ozellikle hafif uretti, Tirellis sase'li falan. Ama MT9 da MT10 da muadillerine gore hafif.

Kendi motorumu burada birçok açıdan övebilirim. İkisinide sürdüm.

1. Günlük kullanım için MT-09 Daha hafif kıvrak bir motor.
2. Z800'e göre daha Torku daha yüksek.
3. Z800'e göre daha az yaktığı söylenebilir.
4. Piyasası çok daha canlı. Kolay satılır.

Tank slapingden bahsedilmiş ama bu o kadarda korkulacak bir problem degil. Birkac ufak ayar sonunda büyük bir çoğunlukla çözülmüş oluyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Valla yeni kasa mt9 ve komple yeni z900 iyi rakip birbirine.ama z900 motor açısından çok üstün daha alt devşrde daha çok tork ve güç veriyor.z1000 den devşirmişler motoru seside çok benziyor.z800 den çok daha hafif kıvrak.frenler kalitesi motoru şu an kral.çıktığı andan beri yurt dışı testlerine vs bakıyorum hastası oldum.tek eksi yönü elektronik hiç bir donanım yok çekiş kontrol quikshift vs yok.bunlarda yeni kasa mt09 da var.param olsaydı ne alırdım sorusuna mecbur mt9 alırdım o kadar yüksek tork vs çok görmüş geçirmiş bir sürücü olmak gerekiyor z900sürmek için.z800 zaten efsane 2. Eline kötü diyen olmuş nerdeyse 40 bn tlye satıyorlar 2. Elini.bu motorlardan kötü bir seçim yapma hakkın yok zaten şimdiden iyi günlerde kullan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben olsam mt09 alırdım.

mt 09 çok var özel olmak gibi bi derdin varsa kawasaki den yürü hea bide daha çok yakar z800 haberin olsun ama değer ya

Z1000'in zamani gecti artik. Cok agir cunku. Durumun farkina varan Kawasaki Z800'u ozellikle hafif uretti, Tirellis sase'li falan. Ama MT9 da MT10 da muadillerine gore hafif.

haşmet agam ağırlık konusunda haklısın fakat mt nin o yüksek hız dengesizliği var ya hani? işte o, adamın canından can totosundan kan alıyor. yoksa o fiyatlara muadili olmayan bir performans sunuyor mt9. 10k ya yakın tecrübem var 9 üzerinde, kontrolünüz dışında gelişen çok fazla şey yaşayabiliyosunuz gaz açtığınızda. volkan yukarda belirtmiş tankslap mevzusunu. benim motorla yaşadı üstelik.

şimdi konuya gelecek olursak volkan niye z1000 demiş bilmiyorum ama bi kere 9 un yenisinden de eskisinden de daha yakışıklı olduğu su götürmez gerçek. ağırlık konusu inan hiç negatif yönde etki etmedi bana. yüksek hız ve ani hızlanmadaki stabilitesi mt9 un epey ama epey üzerinde. gazı açınca "ulan canını yediğim" dedirtiyor.
ama fiyat performans olarak mt9 piyasada hala bir numara diye düşünüyorum.

ha bu arada, elektronik olarak z1000 de bir tek abs var. geri kalanı inanın hiç aramıyorsunuz. quickshifter mevzusuna gelecek olursak, ecu ya ufak bi yazılım ve vitese shift rod nanesi ile 9 un quickshifterından daha kallavi bi shiftera sahip olabiliyosunuz z1000 de. vakit bulursam en kısa zamanda yaptıracağım.

Son düzenleme:
Z800 Mt-09' dan biraz fazla yakıyor... MT-09' un piyasası daha iyi, daha uyguna daha kolay ve fazla yedek parça imkanın olur. Hafif, rake açısından dolayı kıçı başı ayrı oynayan cinsten ayrıca motosiklette ciddi bir mühendislik problemi var wobbling çok fazla.. Türkçeye tam çeviremiyorum kısaca ön teker yere iyi basmıyor, yüksek hızlarda tank slapping yaşama ihtimalin yüksek. Aynı zamanda özellikle yüksek hızda fren yapınca sanki fren diski yamukmuş gibi direksiyon titriyor. Virajlarda Z800 daha iyi, daha rijit bir motosiklet. MT-09' daki bu sorunları her ne kadar şöyle yaptık, böyle ayar çektik diye düzeltiyoruz diyen de olsa ciddi bir problemdir. Tercihini beklentilerine göre yap, anladığım kadarıyla MT-09 sana daha uygun.

Parçası nispeten ucuz, bol bulunur, piyasası iyi, az yakar, şehir içinde Z800' e göre daha ergonomik. Tipsiz tabi ama... Z800' ün karizması daha başka...

Evet z800'ü kendine çeken karizmasi kesinlikle. Her ne kadar fiyat performans olarak mt9 bir tık üstte gibi gorunsede işin içine ruh girince mt9 alasim gelmiyor

İki modelde arkadaşlarımda vardı ikisini de test edebildim.

z800 çok daha hoşuma gitti. mt er6 nın 2 üst kademesi gibi birşey bana göre. er6 da da gaz açtıkça öne arkaya hede höde oluyordum. Oturuşuna da bir türlü alışamadım sürekli öne kaya kaya ayar oldum depoyu tutsamda.

z800 de gazı aç motor hareketlensin, biraz daha aç arkası oynamaya başlasın tarzında öngörülebilir şekilde sürebildim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Pardon, Kawasakinin hafif yaptığı Z900 muş. Z800 ful depo ile 230kg. Bildiğiniz öküz. Hiiiiç düşünmezdim yerinizde olsaydım.

Mt9'un süspansiyonu değiştirilebilir, ama 230 kilonun çaresi yok... Z900'un motoru da şasesi de yeniymiş, ve yirmi küsür kilo daha hafifmiş Z800'den...

Ağırlık ve şase esnekliği, bir motorsikletin rahat ve zevkli kullanımına en çok etki eden faktörlerden... İnsanlar boşuna Ducati sevmiyor.

Son düzenleme:
Pardon, Kawasakinin hafif yaptığı Z900 muş. Z800 ful depo ile 230kg. Bildiğiniz öküz. Hiiiiç düşünmezdim yerinizde olsaydım.

Mt9'un süspansiyonu değiştirilebilir, ama 230 kilonun çaresi yok... Z900'un motoru da şasesi de yeniymiş, ve yirmi küsür kilo daha hafifmiş Z800'den...

Ağırlık ve şase esnekliği, bir motorsikletin rahat ve zevkli kullanımına en çok etki eden faktörlerden... İnsanlar boşuna Ducati sevmiyor.

z800 230kg çelik şasi
z900 210kg çelik şasi
z1000 220kg alüminyum şasi

yine kawasakinin sitesinden yaptığım karşılaştırmalara göre z1000 in ölçüleri ufak rakamlarda olsa z900 den daha küçük(boy,en)
şimdi z900 e hafif diyip z1000 e ağır demek ne kadar mantıklı bilemedim. 10kg ağırlık farkı dediğiniz, z1000in deposunun 4/3 oranında boş olması demek. deponuz boşken hiç "yav bu motor deposu bitince ne kadar hafifleşiyormuş" dediğiniz oldu mu ? bir de bu açıdan bakın.

Hiç bir şey şu ara için ikinci el bir Mt-09'un yerini tutamaz :)

Z900 haricinde hepsini kullandım.

Z800 biraz eski 600'lükler gibi. Düşük devirlerde Mt-09 kadar canlı değil. Yüksek devir tamam ama orada da alet kamyon gibi hissettiriyor, büyük, ağır ve düşük devir. Alışınca sorun olmaz keyif alınır ama bu arada Mt-09'a binecek olunursa gözyaşı dökülür.

Z900 gerçekten önemli şeyler vadediyor. Özellikle boru şasisi ve yeni görünümünü beğendim. Ama üzerine oturunca Kawasaki'nin kamyonvari depo yapısının devam ettiğini gördüm. Kullanmadım ama hafiflik ve 4 silindir fikri güzel. İkinci elde bu yıl bulunamayacaktır tahminen dolayısıyla 11.000 Euro sıfır fiyatından aşağıda almak zor. Ön fren kaliperlerinin radyal olmamasına şaşırdım ama Honda da CB650'de eski tip yüzer kaliper kullanmış ve iyi çalışıyor, bu da öyledir yüksek ihtimal.

Z1000'in ikinci eli de fena seçenek değil ama bence çıplak bir motorun 200 kg üzeri olduğu dönemler eskide kalmalı artık.

Mt-09'un çok az kullanılmış 2016 ve daha eski kasaları herkese süper bir motora binme imkanı sünüyor bence. Tracer da kullandım, ondaki kafa sallama kullandığım 4 farklı 09'da da yoktu. O sallamanın Tracer'ın aerodinamik yapısından kaynaklandığını düşünüyorum (Tracer'ın 10 bin, Mt'ye 12 bin kilometre bindim). 2017 güzel ama gereksiz pahalı, hepsinde aynı ucuz süspansiyon ve donanım var. Tenisindeki quickshifter, pek bir işe yaramayan biraz daha ayarlı ön süspansiyon ve quickshifter'a önce ötv sonra kdv'e bindiği için fiyat yükseliyor. Ben olsam ucuz ve kazasız olduğunu bildiğim bir mt9 alır, keyif keyif binerim. Düşüğe aldıysam da bindiğim yanıma kar kalır, aldığım fiyata satarım. Benzin dolu ıslak ağırlık da 190kg. Ağır bakım denilebilecek sübap ayarı 40 binde, onun haricinde yağ değiştirmek haricinde bir bakımı da yok.

Hiç bir şey şu ara için ikinci el bir Mt-09'un yerini tutamaz :)

Z900 haricinde hepsini kullandım.

Z800 biraz eski 600'lükler gibi. Düşük devirlerde Mt-09 kadar canlı değil. Yüksek devir tamam ama orada da alet kamyon gibi hissettiriyor, büyük, ağır ve düşük devir. Alışınca sorun olmaz keyif alınır ama bu arada Mt-09'a binecek olunursa gözyaşı dökülür.

Z900 gerçekten önemli şeyler vadediyor. Özellikle boru şasisi ve yeni görünümünü beğendim. Ama üzerine oturunca Kawasaki'nin kamyonvari depo yapısının devam ettiğini gördüm. Kullanmadım ama hafiflik ve 4 silindir fikri güzel. İkinci elde bu yıl bulunamayacaktır tahminen dolayısıyla 11.000 Euro sıfır fiyatından aşağıda almak zor. Ön fren kaliperlerinin radyal olmamasına şaşırdım ama Honda da CB650'de eski tip yüzer kaliper kullanmış ve iyi çalışıyor, bu da öyledir yüksek ihtimal.

Z1000'in ikinci eli de fena seçenek değil ama bence çıplak bir motorun 200 kg üzeri olduğu dönemler eskide kalmalı artık.

Mt-09'un çok az kullanılmış 2016 ve daha eski kasaları herkese süper bir motora binme imkanı sünüyor bence. Tracer da kullandım, ondaki kafa sallama kullandığım 4 farklı 09'da da yoktu. O sallamanın Tracer'ın aerodinamik yapısından kaynaklandığını düşünüyorum (Tracer'ın 10 bin, Mt'ye 12 bin kilometre bindim). 2017 güzel ama gereksiz pahalı, hepsinde aynı ucuz süspansiyon ve donanım var. Tenisindeki quickshifter, pek bir işe yaramayan biraz daha ayarlı ön süspansiyon ve quickshifter'a önce ötv sonra kdv'e bindiği için fiyat yükseliyor. Ben olsam ucuz ve kazasız olduğunu bildiğim bir mt9 alır, keyif keyif binerim. Düşüğe aldıysam da bindiğim yanıma kar kalır, aldığım fiyata satarım. Benzin dolu ıslak ağırlık da 190kg. Ağır bakım denilebilecek sübap ayarı 40 binde, onun haricinde yağ değiştirmek haricinde bir bakımı da yok.

hepsine katiliyorum. tracerdaki kafa sallama kullanan adamdan adama gore degisiyor. surucunun pozisyonu da wobble a epey etken diye dusunuyorum. handguardlarin simetrik ayarlanamamasi da gidon sallatiyor yuksek hizlarda. bir de ön cami yuksek konuma getirince oluyor. bunlar benim deneyimlerim. sonuc olarak epey ciddi bi durum. bir yerlerde hata yapmiş yamaha.

Son düzenleme:
Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim fakat tam kavrayamadığım nokta şehiricinde z800 kullanmak ağırlık konusunda çok sıkıntı yaşatır mı yoksa alisinca unutulacak bir problem midir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar