6'ya atarken elbette güç bitecek, son vitesin oranı büyük olur her zaman. Uygun hızda az yakmak için. Videoları izledim de, ilk videoda senin anlattığın olmuş. Hızın oralarda kalması normal. Çünkü devir redline'a yaklaşınca tork düşüyor. Motor en yüksek torkunu 8200'de veriyor, sonra bu düşmeye başlıyor. Yüksek devir demek yüksek güç demek değildir. Vites aralıklarını torkun en yüksek olduğu yerde tutmak gerekir. Tam detaylı rakamlı tork eğrisini bulursan anlarsın. Öyle bir vites atacaksın ki, devir torkun zirve yapmaya başlayacağı yere düşecek. Anladığım kadarıyla Z250SL şehir motoru olarak tasarlanmış ve max hızdan ziyade hızlanma üzerinde durulmuş. Arka dişliyi 2-3 diş küçültürsen 150 sonrasını torkun başladığı yere alırsın, bu da daha yüksek hızlara çıkabilmen demek.
Bir şeyi daha söyleyeyim, memlekette kazalı bir ZZR600 aldık ve toplattım. Ben karenaj filan sevmediğimden bir süre sonra karenajı söküp yerine yuvarlak far taktım öyle kullanmaya başladım. Eskiden kadranda 260-265 rahat görürken karenajı sökünce 230'u zor geçmeye başladı motor. Yediğim rüzgarı zaten bana sor, olacak iş değildi. Ninja'nın daha hızlı gidebilmesi normal kabul edilebilir, ama cıbıldak motorda bu çok zor. Bir hızdan sonra artık motor rüzgarı itemiyor.