Kawasaki VN 800 ile ilgili bir kaç sorunum var...!

Arkadaşlar öncelikle merhaba 1998 model ve 41000 km' deki ve yaklaşık 5 yıldır kullandığım VN 800' ümü bu yıl çok kapsamlı bir bakıma soktum.
yaklaşık aksesuarlar dahil 6000 TL gibi bir para harcadım. Fakat şu anda bir kaç sorunum kaldı yardımınızı bekliyorum.

1. Marş problemi motor marşa basıldığında sesli bir şekilde çalışıyor. (Çalışma sesi normal. Marştan gelen sesi garip )
2. Motorun tüm bakımları A' dan Z' ye yapıldı akla ne gelirse zincir dişli den tutunda bujisine kadar. Yağ ve yağ filtreside doğal olarak değişti fakat bu işlemlerden sonra arka silindirde çok inceden yağ sızıntısı belirdi. Sorunun ne olduğunu merak ediyorum.
3. Ve son olarak ön ve arka olmak üzerek iki adet lastik ihtiyacım var çok araraştırdım fakat lastik bulamadım. Bu konuda da bir yardım.
Hatta lastiklerim için ayrı olarak ATLAS KAUÇUK' tan ( Gurur duyacağınız bir türk firması ) beyaz yanak aldım.

Şimdilik bu kadar saygılar...!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1.marş motorunu çıkartıp içini açıp bakımını yapman gerekli motor hem yaşlı hemde yüksek kmde marş motorunun içi bozulma eğilimindedir bast bir işlem kendin bile yaparsın tek ihtiyacın olan şey servis kitabı.
2.arka silindir ön silindire göre daha fazla ısınır,nedeni arkada oldugu için hem ön silindirin ısısını yiyor hemde yeterli hava sogutmasını alamıyor bu v motorlarda klasik bir sorundur çözümü basit.yeni bir conta seti alıcaksın ve takıcaksın en fazla 1 saatini alır tork anahtarın ve servis kitapçıgın varsa.Yoksa servise götür ve yapasınlar en fazla 30 dakkalarını alır ve sakın 75 liradan fazla verme.
3.lastik konusunda yardımcı olamıyacagım özür dilerim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:16 ----------

istanbuldaysan contoları alırsan ben yaparım bir haftasonu senin için.

Motorun servis kitapçığı 40 binde hangi bakımların yapılması gerektiğini yazmışsa onları yapmalıydınız. Ezbere bakım olmaz .
Bu motor normal kullanılmış ve km side orjinalse bu km de 6bin tl lik bakım nasıl istedi şaşırırım.
40 bin bu motora sinek vızıltısı gelir .
Motorun daha hayatının baharındaymış eğer orj km ise ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
6 binliralık masraf sanırım custem yapıldıgı için çıkmıştır.mesela ape hanger custem boya falan filan gibi.hoş harley davidsonlarda bile 6000 tllik hesap çıkmaz ya :) belkide motor kaza yapmıştır bilemeyiz kullanıcı açıklamadan.yeri gelmişken burda şuu belirtmek istiyorum sevgili custom motor kullanıcısı arkadaşlara.arada ilanlar görüyorum mesela adam arka tekeri 240 yapmış ve motorun sıfır fiyatından 2 kat fazla fiyat çekmiş,şimdi arka tekeri 240 yapmanın maliyeti en fazla 2000 erodur işçilik dahil parçaları yurtdışından gümrükle getirseniz bu maliyet.nasıl oluyorda ülkemin custem cıları 15 000 ero gibi bir rakam istiyor bu işlem için anlamış değilim :) bir olaya kendi gözlerimle şahit oldum adam ape hanger ve yan plakalık taktırmak istiyor sportterına adama şöyle bir fiyat söylediler 1 haftada yapılır abi dediler işçilik 500 tl yan plakalık 500 ero ape hanger ve kablo baglantıları ise 1000 ero :) ne tesadüfki ben kendim yurtdışında sipariş edip aynı şeyleri ypamıştım motoruma motorda aynı marka bu arada ve 550 eroya bitrmiştim bütün işlemi.Türkiye böyle kim kimi öperse.Dostum bir sorunun varsa bana söyle ilgilenirim benim hobim bu parayla pulla işim olmaz ben zevk alıyorum.

VN800 su suğutmalı bir alet. Dolayısıyla arka tarafın fazla ısınması gibi bir problemin hava soğutmalı motorlara oranla daha az hatta hiç olmuyor. Yağ sızıntısı ne şekilde? terleme gibi mi? yoksa bildiğin sızıyor mu? motoru sıkıştırdığın için tereleme yapmış olabilir. ya da contayı patlatmış da olabilirsin. Marş olayına gelince muhtemelen marş rublesi bozulmaya başlamış olabilir. Aksesuar olayına gelince geçen kış VN ye gidon ararken fahiş fiyatlara kızıp Ape hanger ve dragbar üretimi işine başladım. 25 mm ve 22 mm çapında 55 cm açıklığa sahip istenilen yüksklikte gidon imal edebiliyorum kromaj dahil. Buna ek olarak uygun ebatta fren hortumu da üretiyorum. Aksesuara fahiş fiyat çekilmesine karşıyım Bir de yurtdışından birşey getirtmeye kalkınca bi oakdarda gümrük parası ödemek zorunda kalıyorsun. Bizim sanayi sitelerimizde yurtdışındakinden daha deli daha zeki ustalar var. ve herşeyi çok uyugn maliyette ürettirebiliyorsun. Kalitesi aynı hatta bazen bilinen üründen daha kaliteli de oalbiliyor. Ben yeni lastik alalı daha 2 ay oldu ve ben Mecidiyeköyde merkez Servis'de buldum. 0212 2724983 telefonu bu. Metzeller, Michellin ve pirelli bayilikleri var. Sormak istediğin birşey olursa VN800 topicine de yazabilirsin.

sağlıcakla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar