Bu WhatsApp grubunun amacı nedir? İçeride neler konuşuluyor?![]()
Çok etkileyici bir misyonu varmış grubun @TimFx :thumleft:
hahah fotolar güzel olmuş,abi bir sorum var rodaj döneminde 5.000 deviri geçmiyorum ara sıra dikkatten kaçsa 6.000 oluyor ama vites küçültürken gerektiğinde 5.000 e kadar aragaz verip vitesi düşürüyorum şanzımanın sağlıklı olası için ama bir nevi aragaz bi keleği olurmu sizce bilginiz varsa paylaşırsanız makbule geçer,teşekkürler.
ihhşş dedi. benim de içim ihhşetti :rendeer:
Yaklaşık 4 ay içinde ehliyetime kavuşup Ninja 300 alıyorum inşallah 3 4 sene boyunca istanbulda cbf 150 kullanmışlığım var avusturyaya gelmedende 1 sene kadar cbr 250 falan arkadaşlardan sürmüşlüğüm var yaklaşık 18 000 km lik istanbuldan kalan bi tecrübem var size sormak istiyorum ehliyetimi alıp ninja 300 ü 2 sene kullanıp büyük hacimli motor ehliyetini alsam ve direk aklımdaki 1000 liği alsam sıkıntı yaşarmıyım yoksa 600 lük 1000 lik tablosunumu göz önünde bulundurmalıyım ?
Cevaplarınız benim için önemli
Şimdiden herkese teşekkür ediyorum![]()
İstediğin cevabı bu kısımdan alabileceğini sanmıyorum kendimden örnek vereyim. Şahsen ben 300cc'nin üzerine çıkmayı planlamıyorum. Bu alet zati 180+ hizlarda gidiyor, güzel hızlanıyor, kıvrak ve seri. Spor motor olarak zaten beklentimi üst düzeyde karşılıyor. Daha fazlasına hiç gerek yok. Tip desen zati 600'luk motor tipi var. Tek eksiği motorun sesiydi onuda güzel bir egzosla halletim. Bir sonraki motorum enduro olucak. (dağ, bayır, ormanda aksiyon yapmak istiyorum)
İnsan ister istemez cc artıkca daha fazla risk almak (sürat yapmak) istiyor çünkü, "1000cc'lik bir canavara bineceksin ona istesende bir kuzu muamelesi yapmak eşyanın tabiyatına aykırı" . Ben bu nedenle spor motorlarda daha yükses cc'yi düşünmüyorum. İnsan hıza doymuyor. Fakat zevkler renkler tartışılmaz hani sen illada ben 1000'lik motoru hedef yaptım diyorsan o senin bileceğin iş.
Yaklaşık 4 ay içinde ehliyetime kavuşup Ninja 300 alıyorum inşallah 3 4 sene boyunca istanbulda cbf 150 kullanmışlığım var avusturyaya gelmedende 1 sene kadar cbr 250 falan arkadaşlardan sürmüşlüğüm var yaklaşık 18 000 km lik istanbuldan kalan bi tecrübem var size sormak istiyorum ehliyetimi alıp ninja 300 ü 2 sene kullanıp büyük hacimli motor ehliyetini alsam ve direk aklımdaki 1000 liği alsam sıkıntı yaşarmıyım yoksa 600 lük 1000 lik tablosunumu göz önünde bulundurmalıyım ?
Cevaplarınız benim için önemli
Şimdiden herkese teşekkür ediyorum![]()
Teşekkürler cevabın için benim öğrenmek istediğim şu direk 1000 cc ye geçsem zorluk çekermiyim yoksa rahatça sürermiyim
Cevap atcak başka biri çıkar belki ?
600 den geçiş yapmak bir şey kaybettirmez, aksine kazandırır. Limitlerini ve yapabileceklerini görürsün. O yüzden bence önce 600 sonra gerekirse büyütmeyi düşün derim.
Hocam 300ü alıp iki yıl kullandıktan sonra düşünsen bunları daha iyi olmamı hem sorunun cevabını'da kendin bulursun 300 kullandıkca
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:41 ----------
Bu sorunu 1000lik kullananlara sor![]()
Tesekkurler peki bu gecise 600 cc sinifinda ducati 848 evo dahilmidir 2 silindir oldugu icin fark ettirirmi yoksa tatmin edici bir geçiş motosikletimidir
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------
Tesekkurler hocam 1000 lik topiclere yazicam mutlaka![]()
Rica ederim, ama 848 CBF 150'den sonra biraz fazla gibi geldi bana. Çünkü iki silindir olmasına aldanma, Ducati'nin motorları agresiftir. 170 kilo ortalama, 140 küsür beygir. Bir de motor supersport sınıfında. Yani oturuşu falan daha farklı CBF 150'ye göre. Tavsiyem, Bir ER 6 olsun, Hornet 600 olsun, MT 07 olsun, XJ 6 olsun bu tarz biraz daha iyi huylu ama güçlü motorlar ile çitayı yükseltmeniz. Yanlış anlamadıysam, CBF 150 den 848'e geçmek biraz tehlikeli bir iş olacaktır.![]()
Osman abi grenajın düşmüş![]()