Kawasaki Ninja 250R vs Yamaha Yzf R125 Özel Durum Yardım.

Arkadaşlar herkese merhabalar, uzun zamandır forumu takip etmekteyim henüz üye oldum. Kıbrısta ikamet ediyorum 22 yaşındayım ve yardımınıza ihtiyacım var. Yıllardır scooterım vardı motor tecrübem var vitesli motorum olmadı ama kullandım, başlangıç için ikisininde iyi olduğunu biliyorum. 7 yıldır istediğim race motoru alma fırsatım doğdu 1 ay içinde 2. el alacağım, aklımdaki tek motor ninja 250r dı. Honda cbr 250r hiç düşünmedim çünkü fiyatları aşağı yukarı aynı olmasına rağmen ninja daha kaslı çift silindir motoruyla daha güçlü ve beygir olarak da 5 6 beygir fazlası var, görünüş benim için çok önemli. Son dönemde aklımda yzf r125 takıldı ben daha önce gelenleriniz olduysa girnede ikamet ediyorum ev okul arası kullanacağım şehir içinde 5 10km lik mesafelerde. ninjayla yamahanın gücü zaten tartışılmaz ama yamaha gösteriş olarak kesinlikle ninjadan üstün tork, 0-100 ve son hız tabiki farkediyor ama derseniz kardeşim kaç kere son hızını görecek kadar uzun yola çıkacaksın çok nadir olur. Bu ve 2. elde ninja ve yzf nin fiyat farkını düşününce aklıma takıldı. Kawasakinin adaya girişi hiç olmadı sadece türkiyeden benim gibi getiren arkadaşlar varsa vardır yamahanın ise burda bayiisi var yedek parça açısından. Ya kardeşim sen zaten şehir içinde kullancakmışsın al bi yzf benzini daha uygun olur millet görünce başına üşüşür kaslı güzel motor mu dersiniz yoksa almışken ninja al daha seri gücüde seviyosun bastımı gider mi dersiniz 2 motorada aldığımda egzoz takacağım ses için ama yamahadada duyulmazmı ses görüntüsü yetermi dersiniz hem üstüne binip kullanmış hem bu işlere yıllarını vermiş abilerime kardeşlerime sormak istedim yardımlarınızı bekliyorum.

İlkönce hoşgeldin dostum. Ben sana yzf derim ama adanin trafiği gerçekten çok ilginç 4 tekerler aşırı güçlü özellikle gece gösteri dünyası gibiydi.bu yüzden görünüm önemli dedin gibime geldi. geçen sene görme şansım oldu bir ay boyunca Girne içinde kullanacağım diyorsan yzf+Tbrothers işini çok çok iyi görecektir yakıt şekil ses öğrencinin dostu sonuçta. Bunun yanında d 125 cc daha hafif motor vitesliye iyice alışmış olursun. Yok benim kafamda ninja var diyorsan zaten is bitmiştir ;) şimdiden hayırlı olsun.
Edit: pia bella civarında Suzuki servisi vardı gayet güzel motorlar görmüştüm 2.el aklında bulunsun

Son düzenleme:
Misafirperver tavrın için teşekkür ederim biliyorum oraya gittim girnede gitmediğim motorcu kalmadı ama malesef ufak motor kültürü kıbrısta yok. Gittiğim bitanesinde bu motor güzel boyunada uygun üstünde güzel durursun diyip R1 önerdi arkadaşın biri. Lefkoşada honda galerisi var diye biliyorum birde yamaha bayiide yzf sordum getiririz dedi 2014 sıfır km. 17.500 fiyat verdi. Yine trden almak en mantıklısı. Ninja alıcak olursamda yedek parçalarını trden getiricem. Diğer arkadaşlarında fikirlerini bekliyorum.

Estağfurullah .ama gerçekten öyle sırf şekil olsun diye alınıp kullanlMadan yatan Harleyler m dersin Ferrariler var o işin görgüszlgu başka bişey değil. Bence Mersin taraflarından al yzf+egzoz işlemleri yapıp feribotla geçersin. R1 deyince de geçen forumda 600le başlayan bi cocuk vardı ona yapılan Mekanın cennet olsun kardes yorumunu hatirlatmadan gecemyecegim
:)

Evet ya bende aynısını düşünüyorum şuanlık. Benimde etrafımda oldu 600 ile başlayanlar şuan içinde gayet iyi durumdalar ama kimisi şansındandır kimisi kabiliyetinden, o kadar acele etmenin hiç bir anlamı yok insanların yedek parçaları bayiilerde bulunmuyor malesef :)

125 candır bence okuduklarmzdan,öğrendiklerm küçük cc candr ileride tabi değişmek için geçerli neden varsa büyük ccnin ehliyet aşaması olarak düşünüyorum.

Bu iki seçenek arasında düşünmeden vereceğim cevap Ninja olurdu.Cbr desen cevap değişebilir.

Motosiklet tecrübeniz olduğun söylüyorsunuz,yzf görüntüsü gibi giden bir motosiklet değil.Uzun yol yapacağım derseniz oturuş pozisyonu da sizi çok yoracaktır,şehir içide gidon turu az olduğu için yoracaktır.Ninja ve Cbr kullanmış biri olarak bu motosikletleri 2 şekilde değerlendirmeyi tercih ederim.

Derseniz ben 250 cc'yi geçiş motosikleti olarak kullanacağım öğrendikten sonra satacağım,parçaları ucuz olsun,hızlı satılsın,süspansiyonları yumuşak olsun cbr 250 olmalı tercihiniz.

Eğer alacağım motosikleti 2-3 yıl kullanacağım ara sıra uzun yolda yaparım diyorsanız ninja alırdım çünkü çift silindirin farkı kendini gösteriyor.Ellerde karıncalanma daha az oluyor.Ninjanın eksileri cbr'a göre fazla yakıyor süspansiyonları sert,parçası pahalı,ikinci eli yavaş.

Ben motorun üstünde devamlı olarak 30 dk dan fazla oturmayacağım o kadarı bile şüpheli uzun yollar için ise arabamda var zaten. Ama dediğiniz gibi geçiş motoru olarak kullanacağım. Hondanın saydığınız artılarının yanında yedek parça ağının daha iyi olduğunu frenlerinin daha sağlam olduğunu kullanımının daha rahat olduğunuda biliyorum ama görüntü benim için önemli ondan yzf tercihini sunmuştum. Uzun yolu zevk için motorla gitmeyi düşünebilirim adanın bir ucundan bir ucu 100km en uzun yapabileceğim yol bu kadar onuda yılda 1 kere giderim gitmem o şekilde yani. Çok büyük bir hatamı olur sizin düşüncenize göre yzf tercih etmek

Arkadaşım ne kadar da yavaş gidicem desende illaki bi gurup surusu arkadaşlarınla gazlamak isticeksinizdir ve yzf olduğunda hep geride kalan taraf olacaksınız tamam goruntu var ama oda bi yere kadar ! Sadece goruntu için o para vermem yakıt konusunu madem az kullanıcam diyorsun ninja yzf den fazla yakacaktır ama onun o kendine has olan sesi o benzini aratmaz bile yeşil ninja al bin senelerce bana kalırsa :) yzf den en fazla 2 ay sonra sıkılacagında bir gerçek

Bende kıbrıs için yzf aldım. Bütçem ninjaya yetmiyordu. İkiside çok guzel motorlar hangisini alırsan al pişman olmazsın ikisininde kendine göre çok güzel artıları var. Benim tavsiyem günlünden hangisi geçiyorsa onu al sonuçta ada şartlarını forumdakiler bilmiyor ona göre karar ver :)

Burak sen naptın TR den getirdin motoru değilmi ve yedek parçasını burda bulmakta sıkıntı yaşıyor musun ?

Yzf gibi bir motor (benim motorum gibi dusuk gidon egik oturuş) eger ben hicbirsey bilme en bir motorcu gibi oturcam, tüm ağırlığı gidona vercem ilk virajda patlayacagim diyorsan al. Ha dogru oturusu bilyorsan ben oyle oturcam zaten diyorsa bu ss motorda, senin gibi yeni baslayacak bir arkadas icin depoyu motorda oturdugun surece dizlerinle skmak zor olcaktir. Bircok SS ozentisi motora oyle bir oturuyorki, ayaklarin ortasiyla peglere basiyor falan. Ha onlarin dogrusudur, evden kafeye git gel için yeterli bir oturustur. Ama surekli ulaşımın motorla olcaksa ninja 250 ideal.

images

images

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar