Sayın Oktay ilginize toş teşekkürler, önerilerinizi uygulayacağım. Zaten motoru Alanya bayisinden aldım. Saat 21:00 sularında yola çıktım. Yaklaşık 23:30 gibi Antalya daydım. Motorun ilk 150 km. si gece ve uzun yolda oldu ve 50-70 km. saat hızlarında 5000 devir i geçmeden.
şunu da ilave edeyim ,yanlış anlaşılmasın bu gece ve uzun yol rodajı;
motor için 1000 km lik rodaj dönemini 6.vites ile 5000 d/dk gibi düşünmeyin !..... ara hızlanmalar ve vitesleri 1-6 ve 6-1 şeklinde de kullanmak gereklidir.
kullanmazsanız ne olur ? sadece MOTOR için gerekli olan rodaj kısmını tamamlamış ama ŞANZUMAN için sadece 1 ve 6.vites dişlilerini daha çok kullandığınız için sadece bu parçalar alışmış olur.2-3-4-5.vites dişlileri daha az kullandığı için gerçek anlamda her parça üzerinden bir alışma km si geçmemiş olur.bunu da akşam trafiğinde Antalya içinde yapabilirsiniz.yani;illa uzun yola çık,tak 6.vitese ,1000 km yap rodaj bitti ...değildir

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------
şu Z-MOTOR ve 300cc ninja hakkında son kez bir kaç kelime söyleyip bu konuyu seneye yeni model gelene kadar kapatmak istiyorum...
kawa nın resmi sitesinde (
http://www.kawasaki-cp.khi.co.jp/mcy/street_e.html )
2013 için yeni modeller açıklanmış ve bunların arasında (henüz) 300 cc bir motor yok.böyle bir model olsa diğer iki modelle birlikte 2013 model listesinde olmazmıydı ?
Z motor dan gelen açıklama bana tatmin edici gelmedi.elindeki stokları satmak gibi ticari bir kaygısı olduğundan diye düşünüyorum..
şahsi fikrim de,zaten 250 cc bir modeli yenilemiş ve Endonezya da piyasaya çıkarmış KAWA neden resmi sitesinde 50 cc fark olan bir modeli açıklamamış ve ortalıkta böyle bir model ile ilgili zmotor harici kimsenin bilgisi bile yok.300 cc neden çıkarsın onu anlamak mümkün değil çünki 400R modeli var piyasada.zmotor 300 cc lik bir modelden bahsediyor fakat bunun MTV den dolayı (250 cc üstü vergi farkı) zaten ha 300 ha 400 vergi aynı.sormak lazım acaba neden SS 400 R modelini TR getirmiyorsunuz diye.ayrıca z motor da biliyor 300 cc bir model TR de satmaz,250 R modeli kalkar da 300 cc modeli gelirse honda 250r piyasanın lideri olur.daha buna benzer bi ton senaryo yazabilirim size.
sözün özü; gelecek olan yeni model yine Ninja 250R olur ve kawa yıllardır gösterge panelinin ve yenilenmemiş kasanın verdiği dezavantajı siler ve piyasanın lideri olur.
ayrıca "doğmamış çoçuğa don biçen"
sahibinden com sitesindeki motosiklet firması ; 250r resmi koyup ilanına 300 cc ninja gelecek diye kapora isteyen firmalara itimat etmeyin !
saygılar
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:33 ----------
TÜM FORUM KULLANICILARININ RAMAZAN BAYRAMINI KUTLARIM.:rendeer: