Kawasaki Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Üstat öncesinde yazdığım mesajı okudunuz mu? Sadece soketleri takmakla olmuyor. Hız ölçen sensöründen motor hararet sensörüne kadar değiştirmeniz lazım. Orjinal sensörlerin verilerini okumuyor. O kitte tüm bunlar da geliyor ve hepsinin takılması gerekiyor. Yani ön lastiğin oraya hız ölçen magnetler, radyatör hortumunun kesilmesi içine hararet ölçer vs. bi dolu işi var. Plug&Play değil olay..

selam ejlover
az önce brn motordan Mecit bey ile görüştüm telefonu.535 9877085.

gelen kitin tamamen 250r için üretildiğini ve tak kullan özellikli olduğunu belirtti.elinde olmadığını ama sipariş ile 9 güne kadar getirtirim dedi.
sonuçta motorun kendi hararet müşüründen gelen sıcaklık ve devir vb saat göstergelerde bir standart var.öyle radyatör hortumu kesme içine sensör koyma olamaz.üniversal bir şey sonuçta.gelen kitteki kablo takımı 250r a özelmiş.sıra ona gelince alıp denerim,burda da izlenimlerimi paylaşırım sizlerle.
power comander içinde görüştüm.gelen kitin içinde yazılımı ve bağlantı şeması vs olduğunu firmaya hatta bu konuda mail attığını cevap beklediklerini söyledi.ankara da ki bunu alan forumdaki arkadaşıda hatırladı yeşil manet sordum o arkadaşa da verdiğini söyledi.sipariş ettim,yeşil manetleri güzel.
KN i taktım fark varmı diyene pek bir şey anlamadım kısacası.neyse takmış olduk elbet bir faydası olmuştur,kafam rahat.
GIVI nin yeşil siyah beyaz renkli vizörlü bir kaskını daha önce Kawasaki de çalışan daytona motor Yusuf beyden 2.el aldım.cuk dedi.motor kask takımı tamamlandı.yeşilli kask bulmak ne zormuş.bir de mont bulmak zor.onuda Revit aldm geçtim.

saygılar

selam ejlover
az önce brn motordan Mecit bey ile görüştüm telefonu.535 9877085.

gelen kitin tamamen 250r için üretildiğini ve tak kullan özellikli olduğunu belirtti.elinde olmadığını ama sipariş ile 9 güne kadar getirtirim dedi.
sonuçta motorun kendi hararet müşüründen gelen sıcaklık ve devir vb saat göstergelerde bir standart var.öyle radyatör hortumu kesme içine sensör koyma olamaz.üniversal bir şey sonuçta.gelen kitteki kablo takımı 250r a özelmiş.sıra ona gelince alıp denerim,burda da izlenimlerimi paylaşırım sizlerle.
power comander içinde görüştüm.gelen kitin içinde yazılımı ve bağlantı şeması vs olduğunu firmaya hatta bu konuda mail attığını cevap beklediklerini söyledi.ankara da ki bunu alan forumdaki arkadaşıda hatırladı yeşil manet sordum o arkadaşa da verdiğini söyledi.sipariş ettim,yeşil manetleri güzel.
KN i taktım fark varmı diyene pek bir şey anlamadım kısacası.neyse takmış olduk elbet bir faydası olmuştur,kafam rahat.
GIVI nin yeşil siyah beyaz renkli vizörlü bir kaskını daha önce Kawasaki de çalışan daytona motor Yusuf beyden 2.el aldım.cuk dedi.motor kask takımı tamamlandı.yeşilli kask bulmak ne zormuş.bir de mont bulmak zor.onuda Revit aldm geçtim.

saygılar

Hocam ben de gecen sene cok arastirdim hatta satin aliyordum, son anda vazgectim. Amerikadaki saticilarla anlasmistik bile detaylara girince isin rengi ortaya cikti. Asagida kosonun orjinal sitesinin linkini gonderiyorum: Direkt plug&play sayfasi. Oradaki parcalari (sensorler vs.) ninja250 icin toplayip kit olarak gonderiyorlar. BRN motorun ilanindaki resim de bu kite ait. O resme dikkat ederseniz orada tum sensorlerin oldugunu goreceksiniz.
http://www.kosoeurope.com/meter/plug_&_play

Asagidaki linkte de bu kitin uygulanma sekli var. Yine goruldugu uzere sensorleri baglamak gerekiyor.
http://www.ninjette.org/forums/showthread.php?t=56899&highlight=koso

Hocam ben de gecen sene cok arastirdim hatta satin aliyordum, son anda vazgectim. Amerikadaki saticilarla anlasmistik bile detaylara girince isin rengi ortaya cikti. Asagida kosonun orjinal sitesinin linkini gonderiyorum: Direkt plug&play sayfasi. Oradaki parcalari (sensorler vs.) ninja250 icin toplayip kit olarak gonderiyorlar. BRN motorun ilanindaki resim de bu kite ait. O resme dikkat ederseniz orada tum sensorlerin oldugunu goreceksiniz.
http://www.kosoeurope.com/meter/plug_&_play

Asagidaki linkte de bu kitin uygulanma sekli var. Yine goruldugu uzere sensorleri baglamak gerekiyor.
http://www.ninjette.org/forums/showthread.php?t=56899&highlight=koso

bilgiler için sağol ejlover.

bağlantısı zor değil ama değmez.sanırım bu işi garanti süresince yapmak pek akıllıca değil.yarın öbür gün motorda fabrikasyon bir arıza olsa garanti (neye garanti verdikleri o da muamma) dışı derler.iyisimi bu işten de vaz geçmek gerek power comander gibi.satanlarda ne sattıklarını bir bilseler.
tekrar teşekkürler.

bilgiler için sağol ejlover.

bağlantısı zor değil ama değmez.sanırım bu işi garanti süresince yapmak pek akıllıca değil.yarın öbür gün motorda fabrikasyon bir arıza olsa garanti (neye garanti verdikleri o da muamma) dışı derler.iyisimi bu işten de vaz geçmek gerek power comander gibi.satanlarda ne sattıklarını bir bilseler.
tekrar teşekkürler.

Aynen oyle hocam, aklin yolu bir ;)
KOSO'nun TR'de resmi distributoru yok yani cihazdan kaynaklanacak hic bir seye onlar da garanti vermez motor da garanti disi kalir. Onu da laiki ile monte edecek biri yok bence.
O yuzden alsam kendim yapacaktim ama radyator hortumunu kesme tum siviyi bosaltma v.s. olayindan sonra cidden degmeyecegini gordum :)

Arkadaslar birşey sorcam, sabah köprüde çevirmeye takıldım. Şase numaramın nerede yazdığını sordu. Bilen varmı şase numarasının nerede yazdığını, tekrar sorarlarsa bileyim. Birde benim sigorta evraklarımda plaka yazılmamış. Aslında varda 34 VN yazmışlar devamı yok. o plakanında benle alakası yok. polis bişi demedi sadece gösterdi bak bunu yazmamışlar diye. ;Bende evrak işlerini aracı kişinin yaptığını ama dikkat etmediğimi söylemedim. sorun etmedi memur. ilerde sorun çıkartırmı bana?

Arkadaslar birşey sorcam, sabah köprüde çevirmeye takıldım. Şase numaramın nerede yazdığını sordu. Bilen varmı şase numarasının nerede yazdığını, tekrar sorarlarsa bileyim. Birde benim sigorta evraklarımda plaka yazılmamış. Aslında varda 34 VN yazmışlar devamı yok. o plakanında benle alakası yok. polis bişi demedi sadece gösterdi bak bunu yazmamışlar diye. ;Bende evrak işlerini aracı kişinin yaptığını ama dikkat etmediğimi söylemedim. sorun etmedi memur. ilerde sorun çıkartırmı bana?

sigorta policenin altında kaşesi olan sigorta şirketini arayıp plaka ruhsat sn gibi bilgileri verip zeyil işlemi yaptırmalısın.bende de plaka kısmında 34 YK(yeni kayıt) yazıyordu.kargo ile adresine gönderecekler.

saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:12 ----------

gecen sezon forum daha canlıymış,ninjacılara yaz gelmemiş demek ya da olanlar da satmışlar vs vs.tadı yok

aksam gidince bakacam yazarım burdan rio.. aslında sanki arka masanın üzerindeydi gibime geldi ama bilemedim..

ama güzel makine.hızlı veagresif.seride motoruna göre.normal bi kullanıcıya yeterde artar bile

Ankara'dan almayi dusunur musunuz hocam?

R1 topiğinde mesajınızı gördüm hocam, sanırım satmayı düşünüyorsunuz. :)
Ankara da olur benim için, yeter ki motor ve fiyat bana uysun.(sizin ninja bana uyar geriye fiyat tta anlaşmak kalıyor :) )
Eğer satmayı düşünüyorsanız talip olabilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------

Hocam siz motoru Giresun'dan mı aldınız. Forumdan eski bir arkadaşın motoruna benziyor da :)

Ankara da olur benim için, yeter ki motor ve fiyat bana uysun.(sizin ninja bana uyar geriye fiyat tta anlaşmak kalıyor :) )

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------

Hocam siz motoru Giresun'dan mı aldınız. Forumdan eski bir arkadaşın motoruna benziyor da :)

Evet aslinda Mayis gibi dusunuyordum daha foto cekimi ve ilan isine bile girmedim :)

Ilandaki motordan cok daha dolu(6,000+TL'lik aksesuar var), beyaz, 2011 ve 4,600km'de.

hayır istanbul...

Çok mesaj yazmasam da ninja topicini takip ediyorum. Motorunuzu ve modifikasyonlarını az çok biliyorum.
Mayıs ayı da olabilir benim için problem değil,hatta 13 mayısta ankarada sınavım var ankaraya geleceğim, siz düşündüğünüz fiyatı pm olarak bana atın. Anlaşırsak el sıkışırız :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------

hayır istanbul...

Sanırım ben benzettim :) Bu arada siz 2. sahibi misiniz 3. sahibi mi ?

Arkadaşlar merhaba... Sonunda kavuştum. Bu da benim ninjam :D

4f1kr.jpg

Motorumu teslim aldım ve 250 kmlik yolu yedi saatle sabırla geldim... Rodaja çok iyi başlamış oldu bu sayede. Yorum yapacak olursam : İyi ki almışım. Makine çok hoşuma gitti gerçekten. Bu kadarını beklemiyordum...
Yalnız bi kaç sorum olacak...
1-)Galiba debriyaj teli gevşedi, vitesler yolculuğun sonuna doğru sert geçmeye başladı.Ayrıca debriyaj kolunda baya bi boşluk oldu. Nedeni nedir. Ve kendi imkanlarımla nasıl çözebilirim?
2-)40-50 km hızlarda periyodik olarak bir sürtünme sesi var. ses "woowww wowww" gibi :D. ve hız arttıkça ki çok arttıramadım periyot daha sıklaşıyor Balataların yeni olduğuna yordum, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim?

Birde bu motoru almamda çok çok payınız var, hepinize teşekkür ederim. Özellikle CCMAN çok sağol. Verdiğin bütün mantıklı ve saygılı cevapların için. Artık buralardayım...

Hayırlı olsun güle güle kullanın, Ninja kullanıcıları sorularınıza cevap vereceklerdir :)

Arkadaşlar merhaba... Sonunda kavuştum. Bu da benim ninjam :D

http://c1204.hizliresim.com/w/f/4f1kr.jpg

Motorumu teslim aldım ve 250 kmlik yolu yedi saatle sabırla geldim... Rodaja çok iyi başlamış oldu bu sayede. Yorum yapacak olursam : İyi ki almışım. Makine çok hoşuma gitti gerçekten. Bu kadarını beklemiyordum...
Yalnız bi kaç sorum olacak...
1-)Galiba debriyaj teli gevşedi, vitesler yolculuğun sonuna doğru sert geçmeye başladı.Ayrıca debriyaj kolunda baya bi boşluk oldu. Nedeni nedir. Ve kendi imkanlarımla nasıl çözebilirim?
2-)40-50 km hızlarda periyodik olarak bir sürtünme sesi var. ses "woowww wowww" gibi :D. ve hız arttıkça ki çok arttıramadım periyot daha sıklaşıyor Balataların yeni olduğuna yordum, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim?

Birde bu motoru almamda çok çok payınız var, hepinize teşekkür ederim. Özellikle CCMAN çok sağol. Verdiğin bütün mantıklı ve saygılı cevapların için. Artık buralardayım...

o sürtünme sesi kronik. ön fren balatasından geliyor. arada bir balata spreyi kullanırsan bir süreliğine geçer sonra yeniden başlar. ben artık duymazdan geliyorum :)

debriyajla ilgili olarak ta, debriyaj telinin, levyeye girdiği noktada ayar vidası var. oradan ayar yapabilirsin.

hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar