Kawasaki Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ben yaşamışım abi onu bende biliyorum evet ben 1 saat 70 km yol yaptıktan sonra denemişim ondan sonra oldu.D:D abi

ben yaşamışım abi onu bende biliyorum evet ben 1 saat 70 km yol yaptıktan sonra denemişim ondan sonra oldu.D:D abi

Bu forumun genel bir sorunu var, kimse kendi son mesaji ile ya da cevap yazdigi kisinin mesajinin devamindaki mesajlari okumadan cevap yaziyor..

İki ustteki cevabimi okuyun. Orada anlattim. Jikle devreden ciksa da motor stop etmeden devam edebilir. Jikle devredeyken ivmelenmeye de baslar..

sayfa 55den başlayıp 197 e kadar okudum ve ninja almak istiyorum ama tek bır sorum olucak ızmırde oturan ve kullanan arkadaslara servıste ilgi,bakım v.b şeyler nasıl ? şimdiden teşekkür eder tekerınızın duz basmasını temennı ederım :rendeer:

facebook'ta izmirli motorcular diye bir grup var. orda sorarsan daha çabuk yanıt alabilirsin tahminimce. istanbul, antalya ve ankara'da ninja kullanan arkadaşlar var burda ama izmir'den sanırım yok.

cevabın için teşekkur ederım inşallah alıpta aranıza katılmak isterim. :bounce: benım facem yokki :pr: Bu arada gezın muhtesem elıne sağlık gerçekten gıtmiş kadar oldum (kıskandığımıda soylemeden geçemicem ) :queen: :cat:

Amin :flower: bide bişe sorcam belki kızabılırsın rodajdayken hep aynı devırde gitmeyın denılıyo misal 1 km yolda hep 50 değilde 30 lada 40 ladamı gıdılmeli , dururkende ısıklarda mesela vites kucultülerk mı yapılmalı 6-5-4-3-2-1yawasa yawas kopresöre sokmadan veya durdugunda teker teker vıtesmı kuçultulmelı teşekkürler mazur gorun beni :rendeer:

Amin :flower: bide bişe sorcam belki kızabılırsın rodajdayken hep aynı devırde gitmeyın denılıyo misal 1 km yolda hep 50 değilde 30 lada 40 ladamı gıdılmeli , dururkende ısıklarda mesela vites kucultülerk mı yapılmalı 6-5-4-3-2-1yawasa yawas kopresöre sokmadan veya durdugunda teker teker vıtesmı kuçultulmelı teşekkürler mazur gorun beni :rendeer:

Rodajın amacı parcalar birbirine alışana kadar, sistem oturuna kadar motoru zorlamamak, yani her şeyi hafif hafif yapmak..

Dediğin iki olayıda inceleyelim şimdi;

-Şimdi 4. viteste giderken debriyaja bastın ve durdun, durduktan sonra 3-2-N yaptın, sorun yok burda motoru zorlıcak bişey yok..

- 4. vitesle giderken devri düşürdün 3. e attın (düşük devirde kopresöre freni minimum devreye girer, bundada motoru zorlıcak bişey yok) aynı şekilde 2 ve N... Gene motoru zorlamadınki..

Yani iki durumdada sorun yok.. bu kadar detaylı düşünmeye gerekte yok, önemli olan önerilen devirlerin üstüne cıkmaman ve ani hızlanmalardan kacınman..
kopresör'den motoru zorlaman icin anca yüksek-orta devirdeyken vites düşürmen gerekir (ki yüksek devire zaten cıkmıcaksın) yada 2 vites birden düşürmen gerekir..

Rodajın amacı parcalar birbirine alışana kadar, sistem oturuna kadar motoru zorlamamak, yani her şeyi hafif hafif yapmak..

Dediğin iki olayıda inceleyelim şimdi;

-Şimdi 4. viteste giderken debriyaja bastın ve durdun, durduktan sonra 3-2-N yaptın, sorun yok burda motoru zorlıcak bişey yok..

- 4. vitesle giderken devri düşürdün 3. e attın (düşük devirde kopresöre freni minimum devreye girer, bundada motoru zorlıcak bişey yok) aynı şekilde 2 ve N... Gene motoru zorlamadınki..

Yani iki durumdada sorun yok.. bu kadar detaylı düşünmeye gerekte yok, önemli olan önerilen devirlerin üstüne cıkmaman ve ani hızlanmalardan kacınman..
kopresör'den motoru zorlaman icin anca yüksek-orta devirdeyken vites düşürmen gerekir (ki yüksek devire zaten cıkmıcaksın) yada 2 vites birden düşürmen gerekir..

Teşekkür ederim bilgilerin için :)

düz yolda gidiyorsun, 500metre ilerde kırmızı ışık yanıyor ver durman gerekecek, hızın 100km ve 6'ncı vitestesin.

böyle bir durumda gaz kesip fren yaparken debriyajı sıkarak hızına uygun şekilde vitesi düşürüp durma noktasına yakın (10 - 15km hızda) 1'e atabilirsin.

motor durduktan sonra 1'e atmak daha zor olur, vites geçmeyebilir. böyle olursa debriyajı ufak ufak salarak vites düşürebilirsin, motor ufaktan sarsılır ve biraz gürültülü şekilde vites değişir ama tüm vitesli motosikletlerde durum böyledir.

bahsettiğim şey kompresör değil, sadece vites düşürmekle ilgili.

kompresörle ilgili olarak aşağıdaki konu başlığını okumanda fayda var:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/86048-gazi-kullanarak-yavaslamak.html

Son düzenleme:
Vitesin gürültülü değişmesi nasıl oluyor hocam? Honda'sı olan bir arkadaşım arka arkaya vites küçültünce şanzıman inecekmiş gibi oluyor demişti. :D Debriyajı hiç bırakmadan boşa atmak sıkıntılı mı böyle?

Vitesin gürültülü değişmesi nasıl oluyor hocam? Honda'sı olan bir arkadaşım arka arkaya vites küçültünce şanzıman inecekmiş gibi oluyor demişti. :D Debriyajı hiç bırakmadan boşa atmak sıkıntılı mı böyle?

Çat Çat diye geçer vitesler zararı vardır dıye dusunuyorum bunun sebebi ise kara şanzuman olmasıymiş

arkadaşlar merhaba benim motorum ısınınca radyatör soğutma fanı devreye girince çıt çıt çıt çıtı çıtı ses yapıyor sebebi nedir? ne olabilir sizce eski buzdolabı radyatörleri gibi ses çıkarır oldu

fanın arasına yaprak vs sıkışmış olabilir mi? iyice baktın mı?

en kötü ihtimalle fan göbeğindeki bilyalar dağılmış olabilir diyeceğim, umarım öyle olmamıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar