ses olayı bende hep var. full depo benzin aldığında daha sık yapıyor. birde sıcak havada motoru gunese park edince yada motor ısısı artıp alet fan açtığında bülbüller gibi şakıyor :queen:
şuan km kaç da hocam ?
ses olayı bende hep var. full depo benzin aldığında daha sık yapıyor. birde sıcak havada motoru gunese park edince yada motor ısısı artıp alet fan açtığında bülbüller gibi şakıyor :queen:
depoyu değiştirmek çok basit bir işlem ama yeni depo gelmesini beklemek uzun iş. adamlar bi de tamam getireceğiz diye seni oyalayıp vazgeçirmeye çalışabilir. böyle bir durumda motoru teslim almayıp yeni motor talep etmek en iyisi.
Motorunu teslim aldıktan sonra koruma amaçlı olarak:
1) alarm motorunu garantiden çıkartır ama alarmlı disk kilidi almanı ve motoru apartmanın garajına park etsen bile bir yere sabitlemek için sağlam bir halat kilit almanı mutlaka tavsiye ederim.
2) beyaz renk yeşil kadar dikkat çekmiyor ama mutlaka motoruna oturmak isteyen davetsiz misafirler olacaktır bu yüzden evinin garajında (kapalı garaj olsa bile) motorn üzerini örtmek için bir branda ve iş yerinde -eğer ikinci brandaya para vermek istemiyorsan- çift kişilik yatakara takılan lastikli çarşaflardan alıp motorun üzerini kapat - bu şekilde motorun tozlanmasını yada üzerine bir şey dökülmesini ve direk güneş ışığındanda korumuş olursun. (her zaman başıma gelen şey haftanın 3 günü motorun üzerinde farklı birini görüyorum alarm olmasına rağmen.) unutmadan brandayı örterken egzost sıcak ise egzosta temas etmesin.
3) motosiklet kaskosu için anadolu sigorta ve şakir sigorta (yanlış hatırlamıyorsam) görüşmeni tavsiye ederim.
4) koruma takozu imal eden ustalar var ama e-bay'den ninja için özel imal edilmiş koruma takozu sipariş edebilirsin.
arkadaşlar bu benzin deposundan ses gelme olayı benim ninjada 6700 km civarında olunca kesildi,kaç defa 30 tl lik 30 tl lik benzin aldım ama ses falan kalmadı şuan 7100 km deyim,diyer arkadaşlarda ses olayı devam ediyormu ? km ve ses durumu hakkında yorum yazan olursa sevinirim ...
bahsettiginiz sesden bende sadece kontak actıgımında oluyorbenzin ısınıpta buharlaştığı zaman depo kapağından içerideki havayı tahliye ediyor ve bunu yaparken kısık bir ses çıkıyor. bu ses sürekli var. motoru kullanırkende park halindeykende. ıslık sesi diye bilirsin, geyirme sesi diyende var. ben motoru ilk aldığımda alarmı bozuldu sanmıştımçokta önemsenicek bir detay değil.
würt kullanmanı tavsiye ederim cok iyi yag bende ilk aldıgımda kullandım 500km kadar gidiyor.yaglama olayını aksamdan yaparsan cok uzun süre gider...şuan kullandıgım zincir yagım 2zamanlı motor yagından kullanıyorum zincir kendine geldi sürekli yaglamak zorunda kalıyorum ama sprey yaglarada para yetişmiyor...Yahu arkadaşlar çok ilginç ve bir kısım bana inanmıyor ama ben 2200kmye kadar geldim motorla hala hiç ses duymadım. Diğer arkadaşlara daha öncede belirttim yani farketmemiş olabilir miyim bilmiyorum o kadar kısık olmamalı ses herkes bahsettiğine göre. Ama ben hiç ses duymuyorum gerçekten. bende mi sıkıntı var hehe
Bu arada içnizde würth marka zincir yağı kullanan var mı? daha önceki forumlarda falan araştırdım herkes çok memnun, hatta o yüzdne aldım ama bana pek öyle gelmiyor sanki.. hemen bitip gidiyor gibi zincir yağsız kalıyor gibi ve ses yapıyor. öyle göründüğünü yağsız kalmadığını soyluyorlar ama bildiginiz kuru zincir oluyor. Kullanan varsa ve görüşleri varsa yazmasını rica ederim. birde iyi marka olarak önerebilceğiniz başka bir yağ var mı? Teşekkürler herkese
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
klasik mangal buluşması cok kısa mesafe şile ömerliAbı bak bu ılgını ceker dıye dusundummangal güzeldi gerçekten..herkesin motoruna sağlık:mrgreen: ama yolda giderken bir resim çektiremedik yahu şöyle bi aparat yapamadık kamera için depoya yada kaska:mrgreen:
![]()
arkadaşlar bu parçayı nasıl sökebilirim ?
motordaki anahtarlar olmuyor,oraya girmiyor,dar bi yer yapmışlar.
niye söküyorsun derseniz. bayağı yağ birikmiş oraya, temizlemem gerektiğini düşündüm. yağ birikmesi normal midir ? neden birikir ? zincir yağı gibi geldi bana ama ön taraftada bayağı yağ var. bi tane kablo var hatta, tamamen yağ takabası olmuş.
Tank pad güzelmiş nereden aldın?