<<ooo baya fark varmış abi yaa cbr 125 e göre bende 180 200 km gidiyorum
o zaman devam et:queen::queen::queen:
bende depo 17 litre diye biliyordumeğer 18 litre ise bugüne kadar yaptığım bütün hesaplar yanlış demektir haha!!
arkadaslar bu ninjalarda benzin deposundan bes dakikalik periyotlar halinde gelen gicik bir ses var iyice uyuz olmustum nette ararken bir sitede fotografli bir cozum buldum orda okudugum ve gordugumun aynisini yaptim ses kesildi artik motor osurmayi birakti belki ilginizi ceker diye dusundum linki de asagi veriyom.4 mm lik matkap ucu ile sekli bile bozulmadan olay bitiyor.
http://www.kawiforums.com/ninja-250r/107901-gas-tank-noise-elimination-mod-pictures.html
Anlamadım desem yeridirParçalamadan anlaşılmaz sanırım.
bende depo 17 litre diye biliyordumeğer 18 litre ise bugüne kadar yaptığım bütün hesaplar yanlış demektir haha!! :queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:00 ----------
aslında cbr'a göre çokta fazla tüketmiyor. ben cbr125'le yadıra yardıra 100km/3.5lt benzin tüketiyordum. ninja ile 4.5lt. aradaki performans farkına bakacak olursak ve de +1 silindir farkı bence ekonomik.
tabi ikisinide pasif kullanarak daha az yakıt tüketmek mümkün ama gel görki ya arkadan bi lavuk sıkıştırıyor ya da salağın bri makas atıp önüne geçmeye çalışıyor, haliyle gaz açıp kaçmak zorunda kalıyorsun..
aynen öyle sayın abim yazın alacam ya 7 mlyara 7.5 mlyara bulabilirmiyim ninja kazasız vs?
depo 17,8 litre overcloud kardes 0,2 litre icin kirma beni gel suna 18 litre diyelim gitsin.zaten bu benzin gostergesi biraz yalanci gibi geliyor bana motor sehpa uzerinde iken farkli bir deger gosteriyor sehbadan alinca gostergenin degeri dusuyor hangisine inanacaz simdi ..sanirim gercek deger motor sehpa uzerinde iken gorunen deger cunki depoyu fulluyorum sehbaya almadan full gostermiyor..o kadar da onemli degil zaten benzin bitince olay ortaya cikiyorr:
Arkadaşlar makinadan memnunmusunuz? yamaha Ybr 250 ile bu makina arasında kaldım ortalama yakıt ve hızı ne civarlarda önerirmisiniz.125 cc motor var bisiklet gibi gelmeye başladı gitmiyor sanki.adrenalin lazım bana para bulabilsem 600 cc alacağım ama olmadığından 250 cc daha sonra 600 almayı planlıyorum iyi sürüşler.
@tutku: 2010 kasalarda hararet göstergesi yerine benzin göstergesi var, hararet göstergesi için sadece lamba koyulmuş durumda (bizdeki benzin lambasının yerine) :cat:
benzin göstergesi derken ne anlamadım şimdi bizimkilerde benzin götergesi yok seninkinde varmı???
ybr 250 az yakıyor sözüne ben katılmıyorum.bu fiaata ancak hatalı bulursun hatasız ninja istersen 9bini gözden cıkarcan:cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:28 ----------
benzin göstergesi derken ne anlamadım şimdi bizimkilerde benzin götergesi yok seninkinde varmı???
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:32 ----------
selamlar 6aylık ninja kullanıcısı olarak gayet memnunum...ybr250 tek silindir hava sogutmalı ninja cift silindir sıvı sogutmalı kıyaslamak biraz zor...cok rahat 170 km hızlara cıkabiliyosun ybr de motoru catlatsan 140 km hızlara cıkarsın yakıt sarfiyatına gelince ybr cok az yakıyo ninja ortalama 100 km4-4.5 lt yakıyo adrenalin yaşamak istersen ninja derim saygılar...
ikinci elde 9 milyara bu motora veren çok kişi oldu. peki bunlar enayi mi? gidip 600 lük 8 yaşında hafif kazalı bir motor da alabilirlerdi.vayy be sen nediyin abi ya çok kötğü oldu yaa 9 milyara verilmez ya acırım ya o kadar parae![]()
kesinlikle yolda bırakmaz, sorunsuz bir motordur. kronik sorunu da yoktur. sadece benzin deposundan gelen bir geyirme sesi vardır.
yedek parça konusunda bir çok spekülasyon var. zmotor yedek parça elimizde var diyor, forumdaki bir çok kullanıcı da z motorun yedek parça için 1 - 2 ay beklettiğini söylüyor. açıkçası hiç yedek parçaya ihtiyacım oladığı için bilemiyorum.
bakımları 150 - 200tl civarında tutuyor diye biliyorum. ben bakımları kendi ustamda yaptırıyorum.
oturma pozisyonu hyosung'a göre biraz daha diktir, Superspor'dan çok Sportouring'e benzer ama biraz geriye doğru kayarak motorun üzerine kapanmakta mümkün oluyor. bana göre ninja bu oturma pozisyonu itibariyle gt250r'a nazaran daha rahat geliyor, tercih/alışkanlık meselesi tabi.
servis sıkıntısına gelince, kanuni ustalarıda hyosungları pek tanımadığı için onlarla da servis sıkıntısı çekmen mümkün ama kawasaki'de servis sıkıntısı çekeceğini sanmıyorum, bildiğim kadarıyla istanbul'da kawasaki'nin 3 tane yetkili servisi var ve türkiye piyasasında uzun yıllardır olduğu için ustalar tarafından bilinen bir motor.
gt250r'a göre motor sesinin daha güzel olduğunu düşünüyorum, kendine has bir motor sesine sahip.