Kawasaki model motor almak

Merhabalar, yakın zamanda Kawasaki Z400 almayı düşünüyorum fakat karşılaştığım bir problem var. İnternete girdim ve motorun aksesuarlarına, parçalarına baktım. Birçok siteyi, sayfayı gezmeme rağmen yok denilecek kadar aksesuar ile karşılaştım, Kawasaki marka motorlar için aksesuar nereden satın alabilirim?

30 Usd'yi geçmemek kaydıyla Aliexpress olabilir. Ne tarz bir aksesuar düşünüyordunuz? Belki farklı motorlara uyumlu muadil ürünler bulabilirsiniz.

Merhabalar, yakın zamanda Kawasaki Z400 almayı düşünüyorum fakat karşılaştığım bir problem var. İnternete girdim ve motorun aksesuarlarına, parçalarına baktım. Birçok siteyi, sayfayı gezmeme rağmen yok denilecek kadar aksesuar ile karşılaştım, Kawasaki marka motorlar için aksesuar nereden satın alabilirim?
Merhabalar Hocam,

Kawasaki aksesuarları Türkiyede bulmak zor, bayi ile konuşup orjinalini ısmarlatabilirsin fakat o aksesuarlarda sana bir motor fiyatına gelecektir.
O yüzden temu, aliexpress'ten peyderpey söylicen artık :)

30 Usd'yi geçmemek kaydıyla Aliexpress olabilir. Ne tarz bir aksesuar düşünüyordunuz? Belki farklı motorlara uyumlu muadil ürünler bulabilirsiniz.
Katlanır plaka, ön cam, ful sistem egzoz, RGB stop, koruma demiri vb. Bu motordan önce R25 ve MT25 modellerine bakıyordum ve aksesuar yelpazesi epey genişti, bu marka modelde biraz kısıtlı.

büyük ihtimal çakma bakıyorsunuz sadece premium motosikletler üreten bi marka olduğundan sahipleri de orijinal alıyor bayilerde servislerde orijinal aksesuarlar mutlaka vardır trendyolda bulamamanız normal

büyük ihtimal çakma bakıyorsunuz sadece premium motosikletler üreten bi marka olduğundan sahipleri de orijinal alıyor bayilerde servislerde orijinal aksesuarlar mutlaka vardır trendyolda bulamamanız normal
Valla hocam, bende de kawasaki var ve kawasaki kullananlar wp grubundayım. Burada kimse orjinal aramıyor, ucuz olsun uysun yeter :ROFLMAO: bütün büyüyü bozdum şu an :p

Birçok kişi aliexpress ile getirtebileceğimi söylüyor. Sanırım oradan bakacağım.

kawasaki güzel motor ama muadillerini uydurup ucuza kapatıyorlar el becerin varsa bazı parçalara sende bişeyler yaparak uyumlu hale getirebilirsin hocam

Kawa nın aksesura fiyatları genellikle servislerden yurt dışı sipariş üzerine getiriliyor.
Ufak tefek parçaları ( koruma takozları, tank pad, manet ıvır zıvır ) Aliexpress ve Temudan alabiliyorsun.
Küçük bir örnek vereyim,
Servisten şu üç ürünü almak istemiştim ve karşılaştığım tablo;
Elcik ısıtma 16.000 lira
Artçı için arka krom demiri 16.000 lira ( bu U şeklinde komple arka stop üzerinden dönen çok şık bir parçadır )
Alçak sele 15.500 lira ( hem estetiği arttırıyor motorda he de rahat bir oturma pozisyonu veriyor, burada bir müddet elinde bekleyen parçaya 40 puan iskonto yaptığı için satın aldım yoksa almazdım ) vs vs vs...

Aksesuar merakınız varsa ve bütçe kısıtlı ise sanki farklı bir markayı tercih etmek daha mantıklı olacaktır ama herkes hayalindeki motoru alıp binmeli, aksesuar motor tercihimizde çok da belirleyici olmamalı diye düşünüyorum.

Artık bir gerçeği kabul etmek lazım. Sağlam mı tamam evet anak kawasaki bizim ülkede mantıklı bir seçim değil.

Artık bir gerçeği kabul etmek lazım. Sağlam mı tamam evet anak kawasaki bizim ülkede mantıklı bir seçim değil.
Neden mantıklı olmasın!
Genel anlamda motosiklet parçaları çok pahalı diye düşünüyorum.

X Max 300 bakıyorum ikinci el sağa sola gitmek için, bir de parça fiyatlarına bakmak istedim.
Benim 9500 tl ye aldığım ( ama listesi 15.500 tl olan Z900 RS koltuğu ) parça ile aynı amaca yönelik sele 24.500 liraydı.
9.000 tl elcik ısımta satıyor yine x max için ve parçanın kalitesi Kawaya göre bir-iki gömlek düşük.
11.500 liraya kontak satıyorlar, 11.000 liraya bir tane ön amortisör, 5 bin liraya bir arka amortisör satıyor.
6 bin lira konjektör
6 bin liraya karter kapağı satıyor.
Bir de bunları takmak için acayip işçilik fiyatları istiyorlar.

Yani ben hiçbir markanın fanı değilim ama nedir kardeşim bu rakamlar ya! Allah topunuzun cezasını versin demek geliyor insanın içinden.

Neden mantıklı olmasın!
Genel anlamda motosiklet parçaları çok pahalı diye düşünüyorum.

X Max 300 bakıyorum ikinci el sağa sola gitmek için, bir de parça fiyatlarına bakmak istedim.
Benim 9500 tl ye aldığım ( ama listesi 15.500 tl olan Z900 RS koltuğu ) parça ile aynı amaca yönelik sele 24.500 liraydı.
9.000 tl elcik ısımta satıyor yine x max için ve parçanın kalitesi Kawaya göre bir-iki gömlek düşük.
11.500 liraya kontak satıyorlar, 11.000 liraya bir tane ön amortisör, 5 bin liraya bir arka amortisör satıyor.
6 bin lira konjektör
6 bin liraya karter kapağı satıyor.
Bir de bunları takmak için acayip işçilik fiyatları istiyorlar.

Yani ben hiçbir markanın fanı değilim ama nedir kardeşim bu rakamlar ya! Allah topunuzun cezasını versin demek geliyor insanın içinden.

Kawasaki kullanmadım açıkçası, ama arkadaşta yeşil bir modeli vardı modelini hatırlamıyorum.

İzmir gibi bir yerde ustalardan ayrı nefret etmiş, parçanın gelme süresinden ve pahalılıgından ayrı nefret etmişti.

Forumda da çok denk geldim.

Kawasaki ucuz bir motor değil; yetkili servis rahatlıgı tr'de ilk 5'e bile giremiyordur bu marka. mantıksız dememin sebebi bu.

Her sektörde olduğu gibi motor sektöründe de iyi olan her zaman pahalıdır. Kawa iyi mi? iyi. Buna bağlı olarak hem servisi hem parçaları da pahalı. Bunu düşünerek almak lazım motoru. Henüz servise gitmedim ama tüm kawacılar servislerin az olduğunu söylüyor, haklıdırlar muhtemelende...

Gönül isterki bir garajın olsun herşeyi ile kendin ilgilen ama burası Türkiye, ultra zengin olmadığımız sürece bu düşünce de hayalde kalıyor :ROFLMAO:
Kolay parça bulabileyim, servis ağıda geniş olsun diyorsan Yamaha veya Honda alman gerekli.

Kawasaki kullanmadım açıkçası, ama arkadaşta yeşil bir modeli vardı modelini hatırlamıyorum.

İzmir gibi bir yerde ustalardan ayrı nefret etmiş, parçanın gelme süresinden ve pahalılıgından ayrı nefret etmişti.

Forumda da çok denk geldim.

Kawasaki ucuz bir motor değil; yetkili servis rahatlıgı tr'de ilk 5'e bile giremiyordur bu marka. mantıksız dememin sebebi bu.
Olabilir,
Ben bunu arkadaş grubumuzda paylaşmıştım.
Eski bir motosiklet kullanıcısı değilim ama uzun zaman otomotiv sektöründe çalışmış birisi olarak iyi markaların iyi model motosikletlerini kullandığınızda serviste de otomotivdekine benzer servis kalitesini ( müşteriye muamele, iletişim vb) aradığımı,
ama bulamadığımı söylemiştim. Bunun sadece "borusanda" bulunabileceğini belirtti, sanırım çok haklı.
Rodaj bakımı için Maslakta Yücel Motoya gitmiştim geçen ay ve gerçekten de durum tam olarak aynı.

Katlanır plaka, ön cam, ful sistem egzoz, RGB stop, koruma demiri vb. Bu motordan önce R25 ve MT25 modellerine bakıyordum ve aksesuar yelpazesi epey genişti, bu marka modelde biraz kısıtlı.
Bulamamaniz isabet olmus .

*Katlanir plakalik : Katlayip polisten köprüden otoyoldan kacip ve arkanizdan " ulan siz motorcularin taaa ........... yim " seklinde (s)övgü lere sebep olup toplumun motorcular hakkindaki algisinin pozitif yönde degiserek , suclu sucsuz hepimizin bunun sonuclarina katlanmamiza katkida bulunacaksiniz.
*Ön Cam : Naked bir motor alip sonradan cam takarak rüzgardan kurtulacaginizi düsünüyorsunuz sanirim. Cok kisa sürede "motorum yüksek hizlarda kafa salliyor " basligini acacaksiniz . Rüzgar sevmiyorsaniz araba alabilirsiniz , onlarda rüzgar problemi yok.
*Full Sistem Egsoz: Yani türkcesi bagarttira bagarttira gidip , benim motorum cok hizli , ben daha da hizliyim . Cekilin ülennn yolumdan seklinde algi yaratip ilk maddade yazdigim, toplumun mtorcular hakkindaki olumlu düsüncelerine katkida bulunacaksiniz.
*RGB stop : Frene basinca mavi , sinyal verincede yesilmi yansin RGB stobunuz. Bence LED stoptur o :cool:
*Koruma demiri : Belkide tek ise yarayan parca bu olacak . Keske bizleri sizler gibi motorculardan koruyabilecek bir demir olsaydi, ben de hemen ondan siparis ederdim.

Sevgilerimle

Son düzenleme:

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, samimi bir yanıt bekliyorum sizden ama yanıtlamasanız da olur, sorun değil.
Full sistem egzoz nedir, ne işe yarar?
Katlanır plakayı ne amaçla kullanacaksınız?

Bir kawasaki kullanıcı olarak
aksesuar after market olarak TR de bulunması zor bu bir gerçek
orjinal aksesuarı yetkili bayi yada Z moto getiriyor
servis konusundada kaza yapmadığınız sürece çok spesifik bir şey yoksa servisle işiniz olmuyor
bakım aralığı bizim ülkedeki servisten vuralım tayfası kafasında değiller
yılda bir yada 12K servis aralığı var
ayrıca kawasaki globale mail attığınızda anında dönüyorlar ertesi gün Z moto arıyor :)
ben aliexpressten çok rahatlıkla aksesuar alıyordum ki şahsına münasır birinin gazabına uğradım :(

Bi Kawasaki alıp böğrüne şöyle yazdırmak isterim de reyiz tekaütlere fazla para vermiyo. :rolleyes:
Kawasaki-Symbol-1.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar