Kawasaki Er6-n yakıt raporu

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benzin 3 ay içinde %40 dan fazla zamlanmamıştır diye tahmin ediyorum :p

Bu senin motoru nasıl kullandıgınada bağlı.Yani ben ybrnin 110 yaktıgı zamanları bilirim:mrgreen:

O zaman basit bir hesap yapalım:

Bu motor 100 km'de 1 lt yakıyor olsun. Benzin de 0,117 YTL olsun. Benzin %4 ucuzlasa, 0,11232 olurdu. Yani neredeyse 8. depodaki miktara ulaşırdı :) Bilmem anlatabildim mi :p

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
yau adam tez yazmamış kağıda tuttuğu notları aktarmış :p :)

tarih, litre, litre fiyatı , alınan benzin , toplam km, sütunları olacak şekilde yapsa imiş gerçekten şık olurmuş ama yapmamış
ben olsam bende uğraşmam :)

yau adam tez yazmamış kağıda tuttuğu notları aktarmış :p :)

tarih, litre, litre fiyatı , alınan benzin , toplam km, sütunları olacak şekilde yapsa imiş gerçekten şık olurmuş ama yapmamış
ben olsam bende uğraşmam :)

la uğraşacak ne var, her depoyu full'lediğinde ışık yanana kadar toplam kaç km gittiğini not alsan daha basit olur :cherry:

işin tükçesi ne? 1Km/lt.
toplam 1.128 ytl. benzin almışsın/3000 km yol yapmışsın=1km.de 376 ytl yakar.Eeee nasıl oldu?:silent:

Bu hesabı nasıl yaptın gercekten anlamadım.
çok faydalı oldu teşekkürler. depoyu fulledikten sonra ışık yanıncaya kadar mı bakıyorsun? bu arada bir depoyla şehir içi-şehir dışı ne kadar gidebiliyorsun?

edit: Eyong'a katılıyorum, 2005 yılının başlıklarında falan makinelerin tüketimi parayla belirtilmiş. O dönemdeki benzin fiyatını falan araştırıyorum zor oluyo =)

Evet litre olarak tutmak daha dogru olurdu ama arabadanda alışkanlık hep para cinsinden hesaplarım.

Bazen ısık yandıgında bazende yanmadan alıyorum ama en az 200km gittikten sonra alıyorum.

la uğraşacak ne var, her depoyu full'lediğinde ışık yanana kadar toplam kaç km gittiğini not alsan daha basit olur :cherry:

Procum ısık herzaman aynı yerde yanmıyo. Mesela motorda ısık yanmazken ayaklıga alırsam ısık yanıyo veya bayır cıkarsam falan dedigin pek mantıklı gelmedi bana...

Bide su benzin fiyat artişi düşüşü falan demissin. Bitirme tezi hazirlamadimki her depodan bi yere not aldım. Ona bakarsan pompacının herzaman aynı yere kadar depoyu dolduracagını nasıl ayarlayacam, ben ne kadar hep ayni noktayı gostersemde bazen hortumda kalan benzin akarken veya adamın elinin ayarı kacarken cizgiyi geciyo.

Ben merak edenler fikir edirnir diye paylaşmak istedim.

Not:Bu gun tamamen sehir ici ve hep bastıgım(ışıklarda ara gaz verdigim =) depoyu fulledim 159bin tutmus

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
159 bin yani 15,9 kuruş kaç litre ediyor ?? anlamadım :cherry:

Z 750'de akıllı kullanırsan 5 lt. civarı yakıyor. Hemen hemen aynı :D Sevindim :p

akıllı derken 500 devir heralde :mrgreen:

Yoo 6000-6500 deviri geçmeden çok fazla asılmadan kullandığımda bu değeri yakaladım. aldığımdan beri 1400 km yi geçti ve bir depoyu deneme için sırf 6000 devir altı kullandım... :cat:

130'un üzerine çıkmadım ama :queen:

Z 750'de akıllı kullanırsan 5 lt. civarı yakıyor. Hemen hemen aynı :D Sevindim :p

vay be ben daha cok yakar diye dusunuyodum. bilgi icin saol . gercekten hastayım bu z750 biraz daha deneyimden sonra maddi durumuda duzeltirsem z750 sahibi olabilirim diye dusunuyorum...

vay be ben daha cok yakar diye dusunuyodum. bilgi icin saol . gercekten hastayım bu z750 biraz daha deneyimden sonra maddi durumuda duzeltirsem z750 sahibi olabilirim diye dusunuyorum...

Evet sakin kullanımda iyi yakıyor, ancak gaz açtın mı 7lt- 8lt.. ye çıkıyor :p ama değiyor :cherry:

Bildiğiniz gibi yazın başında Sıfır km de kawasaki er6 n sahibi oldum.

Motoru aldıgım gunden beri her depoda ne kadar yaktıgını hesaplayıp bi yere not alıyorum. Motor 3.000km yi gecti bende bu notları sizlerle paylaşıyım, almayı duşunen arkadaslara fikir olsun dedim.

1. depo 117 bin Yani 11.7 kuruş /km
2. depo 105 bin Yani 10.5 kuruş / km
3. depo 128 bin .......
4. deop 142 bin .......
5. depo 152 bin ......
6. depo 154 bin
7. deop 114 bin
8. depo 110 bin
9. depo 106 bin Yani 10.6 kuruş /km

-Arada sanırım sadece 1 depoyu kacırdım.
-Tum testlerde depoyu fulleyip km yi sifirlayıp tekrar benzin alışımda tekrar fulledim.
-İlk depolar rodaj sırasında kullanıldı.
-Tahmin edeceginiz gibi 110bin civarında olanlar uzun yollar.
-Benzini uzun yol sebebiyle 2 kere haric hep ayni yerden aldım.

Kırmızı yerler olması gereken değerler mi?

işin tükçesi ne? 1Km/lt.
toplam 1.128 ytl. benzin almışsın/3000 km yol yapmışsın=1km.de 376 ytl yakar.Eeee nasıl oldu?:silent:

Önce bende öyle zannettim ama olası değil.:pale:
Aldığı benzini alt alta toplayınca öyle gözüküyor.

Bu hesabı nasıl yaptın gercekten anlamadım.

Not:Bu gun tamamen sehir ici ve hep bastıgım(ışıklarda ara gaz verdigim =) depoyu fulledim 159bin tutmus

Bende önce anlamamıştım:p
15.9 kuruş / KM demek istediniz herhalde,yoksa 159 lira değildir.:wiinkk:

İhtiyar agbi duzeltme icin saol hep eski alıskanlık bin bin diyorum =)

Şuan 3000 km'yi geçtim yazmışsın...

3000/9 desek, 333 km yapar depo başına. Hadi 33 km at kenara, bu makine 1 depo ile ortalama 300 km yapabiliyormu :silent:

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ö.Z.€.R;813474' Alıntı:
Şuan 3000 km'yi geçtim yazmışsın...

3000/9 desek, 333 km yapar depo başına. Hadi 33 km at kenara, bu makine 1 depo ile ortalama 300 km yapabiliyormu :silent:

yukarıda biyerlerde ılgaz gezisinde diye yazmıstım 20 ytl benzin ile 200 km diye
yaklaşık 7,2 litre ile 200 km yapıyor anlamına geliyor ama ölçüm hassas değil belirtmekte yarar var :p , bütün yol boyunca 80 - 100 km / saat hızla gittiğimizi de belirtmek isterim , silent scream arkadaşımızın ybr si sağolsun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar