yau adam tez yazmamış kağıda tuttuğu notları aktarmış![]()
tarih, litre, litre fiyatı , alınan benzin , toplam km, sütunları olacak şekilde yapsa imiş gerçekten şık olurmuş ama yapmamış
ben olsam bende uğraşmam![]()
işin tükçesi ne? 1Km/lt.
toplam 1.128 ytl. benzin almışsın/3000 km yol yapmışsın=1km.de 376 ytl yakar.Eeee nasıl oldu?:silent:
çok faydalı oldu teşekkürler. depoyu fulledikten sonra ışık yanıncaya kadar mı bakıyorsun? bu arada bir depoyla şehir içi-şehir dışı ne kadar gidebiliyorsun?
edit: Eyong'a katılıyorum, 2005 yılının başlıklarında falan makinelerin tüketimi parayla belirtilmiş. O dönemdeki benzin fiyatını falan araştırıyorum zor oluyo =)
la uğraşacak ne var, her depoyu full'lediğinde ışık yanana kadar toplam kaç km gittiğini not alsan daha basit olur :cherry:
Z 750'de akıllı kullanırsan 5 lt. civarı yakıyor. Hemen hemen aynıSevindim
![]()
akıllı derken 500 devir heralde :mrgreen:
![]()
![]()
vay be ben daha cok yakar diye dusunuyodum. bilgi icin saol . gercekten hastayım bu z750 biraz daha deneyimden sonra maddi durumuda duzeltirsem z750 sahibi olabilirim diye dusunuyorum...
Bildiğiniz gibi yazın başında Sıfır km de kawasaki er6 n sahibi oldum.
Motoru aldıgım gunden beri her depoda ne kadar yaktıgını hesaplayıp bi yere not alıyorum. Motor 3.000km yi gecti bende bu notları sizlerle paylaşıyım, almayı duşunen arkadaslara fikir olsun dedim.
1. depo 117 bin Yani 11.7 kuruş /km
2. depo 105 bin Yani 10.5 kuruş / km
3. depo 128 bin .......
4. deop 142 bin .......
5. depo 152 bin ......
6. depo 154 bin
7. deop 114 bin
8. depo 110 bin
9. depo 106 bin Yani 10.6 kuruş /km
-Arada sanırım sadece 1 depoyu kacırdım.
-Tum testlerde depoyu fulleyip km yi sifirlayıp tekrar benzin alışımda tekrar fulledim.
-İlk depolar rodaj sırasında kullanıldı.
-Tahmin edeceginiz gibi 110bin civarında olanlar uzun yollar.
-Benzini uzun yol sebebiyle 2 kere haric hep ayni yerden aldım.
işin tükçesi ne? 1Km/lt.
toplam 1.128 ytl. benzin almışsın/3000 km yol yapmışsın=1km.de 376 ytl yakar.Eeee nasıl oldu?:silent:
Bu hesabı nasıl yaptın gercekten anlamadım.
Not:Bu gun tamamen sehir ici ve hep bastıgım(ışıklarda ara gaz verdigim =) depoyu fulledim 159bin tutmus
Ö.Z.€.R;813474' Alıntı:Şuan 3000 km'yi geçtim yazmışsın...
3000/9 desek, 333 km yapar depo başına. Hadi 33 km at kenara, bu makine 1 depo ile ortalama 300 km yapabiliyormu :silent: