Kawasaki Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

enjeksiyonlu sistemde rolantiyi manuel olarak ayarlıyabiliyormuyuz? bu işi rolanti sensörü dolayısıyla ecu otomatik yapmıyormu?

Ecu yapıyor ama motor ısındıktan sonra normal rölanti devirine düşüyor ya, işte ona müdahele ediyosun, aslında biraz manuel bi müdahele, yani motor ayarların falan bozuksa bu müdahele de seni kurtarmaz. Gazı açtığın zaman gaz telini çekiyorsun, bu bir mekanizmaya bağlı, bu mekanizmanın tam arkasında bir tane vida var, bu vidayı çevirerek dediğim mekanizmaya yaklaştırıyorsun ve vida bu zımbırtıyı itiyor, bu da senin gaz açmanla aynı şey aslında. Ufak tefek rölanti ayarını bu vidayla yapıyoruz, daha ciddi farklar varsa eğer, o zaman başka sorunları vardır aletin, elden geçirmek lazım.

0ew21.jpg

hmm anladım. benimkinde bir rolanti sorunu yok ama öğrendiğimiz iyi oldu bilgi bilgidir gün gelir işe yarar teşekkürler bülent arkadaşım..

Hava filtresi 0 yeni takıldı daha rolanti ayarı düzgün ayaklıkta bir soun olabilirmi?

ışıklarda boş vitesde beklerken stop ediyorsa ayaklıkdan değildir vitesde beklerken stop ediyosa ayaklık müşürü stop ettirebilecek parçalardan biri. iptal edip deneyin. sonuçta 3 5km yol gittikten sonra ısınmış motor ışıklarda hava filtresinden stop etmez müşür gibi elektrik kesen parçalardan olabilir. debriyaj ayarı yada balatanın durumuda vitesde beklerken stop ettirebilir ayırmama durumundan.

Son düzenleme:
Arkadaşlar motorun 5000 bakımı yaklaştı 5000 de neler değişir neler yapılır ? En iyi yağ hangisidir tavsiye etçeğiniz ?

Arkadaalar michelin pilot power 2t lastikleim var

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------

Hava degeri kac olmali 120/70/17 on 160/70/17 arka

Arkadaşlar motorun 5000 bakımı yaklaştı 5000 de neler değişir neler yapılır ? En iyi yağ hangisidir tavsiye etçeğiniz ?

Kardeşim motor garantiliyse garantinin bozulmaması içün servise goturmeni tavsiye ederim he yok dersen yağ degiseceksin ipone r4000rs 10/40 kullan hem performans yagidir hemde yağ yakımın azalır birde yağ filtreni değiştir çünkü motor rodaj döneminden geçmiş başka bisey degismene gerek yok yanlız şunu söyleyim yağ seviyeni hergün motor durmusken ve suzulmusken kontrol et bu motorlar yağ eksiltir sonra motoru alma eline

Kardeşim motor garantiliyse garantinin bozulmaması içün servise goturmeni tavsiye ederim he yok dersen yağ degiseceksin ipone r4000rs 10/40 kullan hem performans yagidir hemde yağ yakımın azalır birde yağ filtreni değiştir çünkü motor rodaj döneminden geçmiş başka bisey degismene gerek yok yanlız şunu söyleyim yağ seviyeni hergün motor durmusken ve suzulmusken kontrol et bu motorlar yağ eksiltir sonra motoru alma eline

aslında motul 5100 10w50 bu model için daha uygun. tabi ki tercih meselesi.

Litresi 55 liradır ama Motul 300v 10w40 tavsiye ederim. Şahsen ben memnun kaldım. Ülkemizin iklim şartlarında 10w40 yeterlidir. Fakat güneyde iseniz 10w50 koyabilirsiniz.

Servise elinde yağınla gidip koydurtabilirsin. 1.9 l yağ yeterlidir. Geri kalan yağı servisten iste. Yağ miktarını her gün kontrol etmene gerek yok. Haftada 1 bak yeter. Azalmışsa arta kalan yağı ilave edersin.

Yagi fazla koyarsak ne zarari olur fazla koymamak icin nelere dikkat etmek gerekir

Yagi fazla koyarsak ne zarari olur fazla koymamak icin nelere dikkat etmek gerekir

Hava filtresinden yağ cikar.
Bunun haricinde fazla yağ , yağ keçelerini zorlar ve silindir yanma odasına yağ sızar,iki zamanlı gibi yağlı benzin yakmaya başlarsın, bujilerin kurum yapar ayrıca egzosdan bir süre sonra duman çıkmaya başlar cekisten düşebilir turbo olsa olsa diyorum tamamen patlar vs...

er6 da yağ gözle kontrol edilir motor sağ yanda tam grenajin bitiminde aşağıda cam vardır motor düz zemine alınır durur vaziyette yağ suzulmusken önce bir miktar kendimize yatırır sonra düz tutup kontrol yaparız ikicizgi arasında olması lazım gelir

hele 07 söylenilen fiyatlara gelirse sadece er6 değil 250 1000cc aralığında nekadar motosiklet varsa etkilenir. ikinci el biter gider.

Biraz geç kalmışım soruyu sormak için ama mt-07 fiyatı hakkında bilginiz var mı ? Motorun özelliklerini falan görduk ama fiyatını göremedim.
Söylenti fiyatı nedir acaba :)

Biraz geç kalmışım soruyu sormak için ama mt-07 fiyatı hakkında bilginiz var mı ? Motorun özelliklerini falan görduk ama fiyatını göremedim.
Söylenti fiyatı nedir acaba :)

Kendi mesajıma ekleme yapmak isterim. İngiltere fiyatları ile Türkiye fiyatları hemen hemen aynı. Yabancı bir sitede %15 er6 modellerinden daha ucuz olacak yazıyordu. Tek sorun 689 cc olması galiba 650 üstü vergiye takılıyor. Bu durumda 20-21 bin anahtar teslim tahmin ediyorum. Başka bir bilginiz varsa merakla bekliyorum.

mt07 16bin küsür tl. olacağı söyleniyor yamaha yetkilileri tarafından. ama doğru ama yanlış bilemiyorum..

selam sayın er6 kullanıcıları. bugun itibariyle motoruma yoshimura trc egzoz taktırdım. fakat o2 sensörü olmadığından FI arıza ışığı yanıyor. aynı sorunu yaşayıp da çözümünü bilen buradan iletirse sevinirim. yorumlarınızı bekliyorum .

karar verdim satıyorum..http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-sahibinden-temiz-er6f-146296547/detay/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar