Herkese tekrardan selamlar.
Ciddi bir sorunum var ve acilen çözüme kavuşturmam lazım.
Fren balatalarım artık yavaş yavaş uyarmaya başladı beni. En acil tarafından balata almam gerekiyor.
Ancak şu sıralar bütçe çok sıkkın durumda. En uygun yollusunu nereden bulabilirim? Arkadaşlardan birinde CBR600F var ve o balata çaktırdığını çok iyi bir usta bulduğunu orjinalinden farksız frenaj yapabildiğini ama ömrünün biraz kısa olduğunu söyledi.
Sizce bu denenmeli mi?
Eğer balata fiyatları uygunsa zaten gerek görmem ama internette bir iki yerde buldum onda da tek çift 60. Yani toplamda 180 lira. Biraz fazla geldi bana. Hani otomobiller gibi uygun bulabileceğimiz bir parçacı var mıdır ya da buna uyan farklı bir modelin balataları var mıdır?
Bu arada yağ değişimlerinin her seferinde filitre değiştirmek gibi bir alışkanlığım vardır. Bu da her yağda 65 liraya mal oluyordu. ( K&N) . Kimisi 20 000 de hiç filtre değiştirmemiş K&N uzun ömürlü birşey olmaz falan diyorlar. Ben uzun uğraşlar sonucu Kavacık'ta 20 liraya yağ+ filtre değiştiren bir servis buldum. Yan sanayi Japon malı filtre takıyorlar. Tek farkı taktıkları filtrenin rengi siyah değil. Onu da sprey boyayla hallettim. Ama bir dahakine Kırmızı yapacağım şasiye de uyar. Bence bu ayrıntıyı atlamayın, filtre çok önemli sağlıklı bir yağlama sistemi ve yağın özelliğini yitirmemesi için. Orjinal takıp özelliğini yitiren filtre kullanmaktansa her seferinde değiştirir yağı da motoru da korurum diye düşünüyorum.
Sonuçta hepsi kağıttan yapılıyor ve amacı yağı süzmek.
Neyse fazla dağıttım, balata konusuna dönelim.
Var mı bilen, duyan yahut daha önce değiştirmiş olan?:silent: