Yabancılar pek YBR tarzı motorlarla başlamıyorlar, çünkü adamlar bizim gibi saçma sapan bir şekilde ehliyet almıyor, motor kullanmayı, motora genel olarak hakim olmayı bilmiyorsan ehliyet sınavlarını geçemiyorsun, ayrıca bizdeki gibi baştan sağma değil kursları ya da dersleri, adam gibi eğitim verip motor kullanmayı öğretiyorlar, insanlar da eğitimli ve daha da önemlisi kültürlü olduğundan, yani motor kullanmaya başladığının ikinci günü tek teker yapmaya çalışmadığından, arka tekeri kaydırarak bisiklet gibi motorla dönmeyi denemediğinden, onlar ER-6 ile başlayabilir. Şahsi fikrim, ne kadar kendine hakim olursan ol bence yine de başlama, çünkü bu motor cidden insanı baştan çıkarıyor, ben Ankara da Eskişehir yolu gibi açık yollara çıktığımda sakin sakin ilerlerken, dur şu önümdekini geçeyim, dur şunu da geçeyim ,aman otobüsü de geçeyim, öbür araba üzerime kırabilir onu da geçeyim derken bir bakıyorum ben baya bi gidiyorum da millet sanki yavaş çekim gidiyormuş gibi geliyor

Ben gayet kendine hakim bir adamdım gv250 yi kullanırken, hoş hala genel olarak hakimim ama ara ara bu makina insanı baştan çıkarıyor. Bir de dediğim gibi kullanılmaz değil kesinlikle ama total 200 kg ağırlığıyla, ilk başlarda yavaş manevralarda seni zorlayacaktır, yani daha küçük hacimli ve hafif bir motora 1 ay içinde hakim olmayı öğreniyorsan bu makinayla başladığında o 1 ay, 5-6 ay hatta 1 seneye kadar bile gidebilir, ama daha küçük bir makinada tecrübe kazandıktan sonra geçersen benim gibi, bir iki hafta içinde çok kolay uyum sağlayabiliyorsun. Tabii küçük motorda olduğun kadar rahat kullanma seviyesine gelmen için daha çok alışman gerekiyor ama en azından direk 600 lük ile başlayan adama göre çok daha rahat oluyorsun.
Kullanımın zevki büyük oranda torkunu nispeten düşükdevirlerden itibaren hissettirmesinden kaynaklanıyor, ayrıca evet belki bir gsr değil ama 72 beygir, son hızda olmasa da ilk hızlanma da ya da 0-100 km hızlanma da diyelim elinize hiçbir arabanın su dökemeyeceği anlamına geliyor

ara hızlanmalarda da çok çok uçuk arabalar haricinde hiçbir araba rakibiniz olamaz. Fiyatını da düşününce bence alınması mantıklı makinaların başında geliyor ki zaten o sebepten aldım, gram pişmanlık duymuyorum. Halen gazı açınca ağzımı kulaklarıma götürmeme sebep oluyor.