1 yıl 12.000 km kullandım bu motoru.3 aşağı 5 yukarı 100 km de 6lt yakarsın hocam,sakin kullanımmış devirli kullanımmış oymuş buymuş bulandırma kafanı.100 km-6lt.rezerve düşünce full le maksimum yapacağın 200-210 km.yoldur.
peki çok mu?e çok tabi ama neye göre çok, memleketimin şartlarına göre yoksa gayet normal.kıyas yapman açısından yazıyorum, idarelik kymco agility city 125 aldım 3 aydır işe gidip gelirken kullanıyorum maksat ayaklarımızı yerden kessin diye bu motor ne yakıyor dersin?100 km de 4.5lt.
500cc çift silindir 52bg motor 100 km-6 lt
125cc tek silindir 11 bg motor 100 km-4.5 lt
yani 100 km de 1,5 lt -6.50 tl fazla veriyosun 500 cc bastımı giden 200 km hızı rahat gören canavar gibi makinaya biniyorsun...şimdi soruyorum, çok mu? teknolojisi eskiymiş,yok efendim karburatörlüymüş ıvırmış zıvırmış eee yani nolmuş?scooter a binecen 4,5 lt, naked a binecen 6 lt!!! hiçte çok değil valla helali hoş olsun diyecen binecen gidecen fazlada hesap kitap etmeyecen!!!
dostum teşekkür ederim bi sorum daha olacak yağ seviyesi motor bloğüundaki şeffaf kısımdan kontrol ediliyo fakat ölçüsü ne olmalı tam dolu mu görünmeli yoksa yarı dolu mu görünmeli yağ değişiminde yağ koyarken onu ölçü alsak daha sağlıklı bi değere ulaşırmıyız acabacastrol yag kullan yag fıltresını de degıstıreceksen 3.600 gram gıbı bı yag alıyo degıstırmessen 3 lıtre cıvarı alıyo yag ve hava filtresini int üzerinden bilemeyeceğim ama kahramanlarda burak21 den alabilirsin . .
doğrudur yapabilirdim ama idarelik kısa mesafe kullanım için trafikte rahat etmek açısından janlarınında büyük olması sebebiyle agility city i seçtim.aslında gayette keyfli bi motor...vitesli tercihim er-6 n yada gsr-600 olacak eylül ü bekliyorum bakalım.Hocam daha iyi tercihler yapabilirmişsin,direk kendi bildiğimden örnek vereyim,cbr125 var ve 2.8 lt ortalamam var,gaz açmaktanda çekinmiyorum.Gayette zevkli bir makine.
dostum teşekkür ederim bi sorum daha olacak yağ seviyesi motor bloğüundaki şeffaf kısımdan kontrol ediliyo fakat ölçüsü ne olmalı tam dolu mu görünmeli yoksa yarı dolu mu görünmeli yağ değişiminde yağ koyarken onu ölçü alsak daha sağlıklı bi değere ulaşırmıyız acaba
er-5 yağ filtresi dahil yağ kapasitesi 3 lt.3.600 veya 3.700 değil
arkadaşlar bu konuda benden daha iyi açıklamayı yapmışlar zaten :ddostum teşekkür ederim bi sorum daha olacak yağ seviyesi motor bloğüundaki şeffaf kısımdan kontrol ediliyo fakat ölçüsü ne olmalı tam dolu mu görünmeli yoksa yarı dolu mu görünmeli yağ değişiminde yağ koyarken onu ölçü alsak daha sağlıklı bi değere ulaşırmıyız acaba