bu gün kawasaki er 5'in karbüratör ve hava filtresi-hava filtresi kutusunu temizledim 3 saatimi aldı ama değdi dogrusu saat gibi çalışıyor alet
merak edenler olabilir belki diye yeni başlık altında konu açacağım resimli olarakilerde lazım olur yapmak isteyenlere
Karbüratör temizliğini merakle bekliyorum. Bir türlü cesaret erdemedim temizlemek için. Benim motor da biraz düzensiz çalışıyor ustaya bir bakım yapalım dedim gerek yok motorun iyi diyip duruyor :mrgreen: Egzantirik ayarıda lazım siboplardan ara ara çınlama sesi geliyor. Egzantiriği otomatik ayarlıyormuş motor ama sanırım manuel ayarada ihtiyacı var biraz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:20 ----------
abim korkulacak bişey yokmuş :cherry: ustaya götürdüm zaten çalışmasında falan birşey yoktu motorun arada bir dediğim şey yapıyordu:farao: baya bir korktum motora bişey olcak die yavas yavas 80 i geçmeden ustanın oraya götürdüm yolda hiç tekleme veya devir düşmesi olmadı. Daha sonra sorunu anlattım tamm hallederiz dediale: yağını değiştirdi yanlız 2 saat dediğiniz gibi beklettirdim ama usta dedi yağa benzin karışmamış dedi karışsa yağdan belli olurdu dedi sadece yağın eski dedi
r: bende iyi yağdan koy dedim castrol koy dedim. yok dedi iyi istiyorsan shell in tam sentetiğinden koyarım dedi. sitede ki arkadaslar motul la castrol önerdi dedim. Usta onlarda iyidir ama sen bundan kullan tam sentetikte bu iyi dedi iyi dedik usta sensin
yağ filtresini k&n nin er-5 uyumlu 303 modelinden taktırdım. hava filtresini çıkarttırıp komple temizlettim baktım hiçbişey yok dediğiniz gibi:queen: içim rahat etti suyuna falan baktırdım şuanda motor 4 4 lük:cat:
150 kağıt sıkışmış içine çıkarınca rahatladı motorr::bounce::rendeer:
Bende yağ ve filtreyi yenilettim. 130 tl tuttu. 150 de normal.
Geçen gün arka fren sertleşti ve tutmamaya başladı. Ustaya görütdüm fren balatasını değiştirelim dedim. Usta bunların balatası bitmez dedi, 70 binden aşağı gitmez dedi. Ayak pedalını söktü temizledi iyice. Balataya bağlı olan kolu söykü temizledi iyice yağladı fren kendine geldi. Oraya biriken kirler hareket kabiliyetini azaltıyormuş fren parçalarının. Şimdi süper oldu.
Bu arada en ideal yağ değişimi kaç km? Gerçi vardır önceki sayfalarda ama şimdi bulmakla uğraşmayim
Son düzenleme: