Takviye ile bir kaç kez basmayla alıyor, ama motor çalıştığında öksüren adam misali egzos dan yoğun bir duman atıyor(çok kısa 1-2 sn ye kadar). Motor çalıştıktan sonra kapatıp tekrar çalıştırmak istersen tek marşta alıyor.
Birde ben aküyü bir kere şarjlı tornavida şarj cihazı ile şarj ettim bu arada asidi az diyerek biraz saf su ilave ettim. Sabaha kadar durduğunda taştığını farketttim.
Akü video çekimden sonra ölçtüğümde 11,4 V. çıktı akü marşa basmakatn zayıfladı. Videonun 7-8. sn sinde ilk marj esnasındaki ses dikkatinizi çektimi kısa devre sesine benzer bir ses var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------
fatih çıkan dumanın rengi siyahsa karbüratörün ayarsız boguyor motoru duman beyazsa sende duman olmuşsun demek motorun yag yakıyor ve videolarında izlediğimce akün zayıf veya arızalı ancak fazla uzun marstan marş motorunda zarar görmüş gibi son videonda takviye kabloların zayıf veya akım tam geçmiyor motor sogukken zor çalışıyor ısınmadan stop ediyor kolay gelsin he ölçü aletin akımı da ölçüyorsa saglam bir mars motoru marşa bastıgında 15-20 amper akım çeker fazla çekiyorsa arızalııdır sargılarına bakmak gerkir tabi volt 10-12 volt arasında olacak akü bitikse zaten marşa basarken 6 v kadar düşer aşırı akım yükselir
he birde depo muslugunun durumu ile alakalı bir arıza değil kesinlikle
sana bir şey daha diyim sanslı adamsın bu motor seni usta yapar bir arkadaşımda yıllar önce almıştı bunun sayesinde usta oldu şimdi motor tamircisi bu mootorun sayesinde karnını doyuruyor
r