agv bana daha kaliteli gibi geliyor
hmm dostum nolanı alan adam hiç kullanmamış gibi bişey çizik yok üstünde ama AVG nin o modeli sence N62 den iyimidir? biri 192 euro diğeri 150 tl olmasına rağmen?

Arkadaşlar kaskımızı diyelimki elimizde taşıyorken yine diyelimki bi anlık bi boş bulunma falan elimizden kaydı düştü? Üstünde çizik dışında gözle görülür bişi olmadı diyelim?
Birisi bu şekilde bi olay için bana , artık o kask kullanılmaz demişti? Sizce böyle birşey varmı?
:silent::silent::silent:
ben nolan e61 aldım. 110 euro (5 Taksit) ankara www.motorart.com.tr den bakabilirsin. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum. Cruiser(chopper) tarz motyosiklet sahibi arkadaşların, motorun tarzına daha uyumlu olduğunu düşünerek aldıkları yarım kaskların (diğer tabiri ile Nazi) kaza anında koruyucu etkisi zayıf gözükmektedir. Özellikle yana savrukarak düşmelerde ilk çarpma bölgesi şakak dediğimiz parietal bölgeler ve yanak kısmı, elmacık kemiği dediğimiz zigomatik kemiklerdir. Yarım kaskların burada koruyucu özelliği maalesef zayıftır. Ayrıca direk çene üstü çarpmalarda ne yazık ki koruyucu etki sıfırdır. Direk çene kırılmalarına ya da eklem kırıklarına davetiyedir. Bir diğer kask tipi olan çenesi açılır kasklarda tüm yüzü korumakla beraber, eklem yerlerinin oluşturduğu zayıf alanlar sebebiyel monoblok gövdeli kapalı kasklar kadar dirençli olamamaktadırlar. Sözün özü trafik kazası ya da düşme, çarpma travması sonrası pek çok çene yüz kırığı ile karşılaşmış bir çene cerrahı olarak içiniz sıkılsa da bayılsa da önce güvenlik diyerek kapalı kaskları önermekteyim. Bu işi hakkını vererek yapacaksak doğrusu budur arkadaşlar. Unutmayın en değerli varlığınız boynunuzun üstünde ve kaskın içinde. Hepinize kazasız belasız günler...