heLL' Alıntı:Nolan N60 im vardi, 2 tane buyuk kaza gecirdim hic bisey olmadi.. Buna istinaden gecen gun Nolan N61 aldim zaten![]()
john doe' Alıntı:ingilizcen varsa http://www.webbikeworld.com/motorcycle-helmets/motorcycle-helmets.htm
adresinden çeşitli kaskların incelemelerini bulabilirsin. ayrıca kasktaki standartlar ''dot'' ve ''snell'' dir. bu standartları yakalamıs her kask aynıdır diyebilirz. kask alırklen iyice bak bence dot veya snell uyumlu olup olmadığına.
Temde bile hız sınırı 120 km anca araba solarken biraz hızlanma olabilir sen neyden bahsediyosun 300 km diye pistte yarış yapmıyoruz.cgl125' Alıntı:kaskın sağlayacağı koruma da bir yere kadar ama ne kadar sağlam olsa o kadar iyi tabi çin malı kaskla kaza yaptım ben ve parçalandı üç gün sersem dolaştım tam anlamıyla ama o da olmasaydı belki daha kötüsü olacaktı mesela sadece büyük bi kaza da koruyucu unsur değil kask aksine çok büyük kazalarda da dedikleri gibi boyun kırılması tipinde sorunlar çıkıyor ve büyük kazalarda istediği kadar sağlam olsun kask yeterli olmuyo ama şehir içinde ufak çaplı kazalarda hayat kurtarıcı olabiliyo mesela kaldırıma kafanızı vurduğunuz bi durumda kask olması ve olmaması arasındaki fark ölüm kalım meselesi ki böyle bi olaya şahit olduk üsküdar çiçekçi de geçtiğimiz sene kask takmadığı için kaza esnasında kafasını kaldırıma vuran bi arkadaşımız beyin kanaması sebebiyle vefat etti dediğim gibi 300km hızla giderken bi kaza yaparsanız işiniz allaha kalmış ama 50 km hızla yapılan bi kazada kask haytınızı kurtarabilir
dostum bana sorarsan da dediğin gibi gerek yok o hızlarda çok fazla şansını zorlamaya sadece örnek verdim 150 200 km arası bi hızda da aypılacak bi kazada çok tehlikeli olur istenildiği kadar koruyucu ekipman olsunSAKAL' Alıntı:Temde bile hız sınırı 120 km anca araba solarken biraz hızlanma olabilir sen neyden bahsediyosun 300 km diye pistte yarış yapmıyoruz.