kask takmanın zorunlu olmadığı bir dünya

herkese iyi akşamlar diliyorum.En başta şunu söyleyeyim kask düşmanı değil şiddetle takılması gerektiğine inananlarlardanım ve 18 yaşıma yeni geldim ağustos sınavında ehliyet almayı ölü sezon ekim kasım gibide gt 250 r ile başlamayı düşünüyorum.Eğitim ve korumalarım için 1500 ytl ayırdım yeteceğine inanıyorum............Asıl konu ise bugün bir programda ACUN ILICALI amerikada kask takmanın zorunlu olmadığını ve şahsi insiyatif olduğunu söyledi hemen araştırdım doğru.SEVGİLİ ACUN ILICALIDA NE YAZIKKİ ONU İYİ BİR MOTORCU OLARAK BİLİRDİK buna inananlardan hatta yazın en sevdiği şey bağdat caddesinde short terlik motor kullanmakmış.Aslında biraz düşününce sonuçta alkollü araba kullanmak değil bu sadece kendi hayatın ucuza gider kask takmazsan yani kimseye zararı yok lütfen bunu desteklediğimi düşünmeyin sadece moto net olarak ne kadar öz eleştiri yapabiliriz bunu görelim.sizce doğrumudur yorumlarınızı bekliyorum herkese saygılar ve teşekkürler

valla bende sevmem ne yalan söyliyim zaten taktıgımda yok gecen bi kaza yaptım yüzüm cizildi yalnız biraz onun içinde pişman olmuyor degilim taksan bi dert takmasan bi dert ama takmak lazım işte ne zaman gelecegi belli olmaz

Sorun sadece kendine zarar verdiğini düşündüğünde ortaya çıkıyor işte:)

Çünkü kask takmayarak sadece kendine zarar vermiyorsun.Topluma da zarar veriyorsun.En basitinden şunu düşün: Düştün ve başından yaralandın.Senin tedavi edilmen için belki en az 10 kask tutarında kaynak harcanacak.Böylece belki de başka hastaların tedavi hakkını / sırasını -bilmeyerek- gasp etmiş olacaksın.Zaten sınırlı olan kaynakları çarçur etmiş olacaksın.

Veya daha kolayı şöyle düşün: Fazla değil, 40 km/s hızla kasksız seyrediyorsun.Gözüne iri bir sinek veya bir arı çarptı.Sen de kontrolü kaybedip başka birinin yaralanmasına/ölümüne sebebiyet verdin."Hadi be sen de ordan!!! " deme, gayet olası bir senaryo_Oysa en dandiğinden vizörlü bir kask takıyor olsaydın böyle birşeyin gerçekleşme ihtimali 0'a yakın olurdu.

Ben de özgürlüklerden yanayım, ama "özgürlüğümüz" başkalarının "özgürlüğüne" tecavvüz etmemeli değil mi?

Son düzenleme:
Bence kask yerine motosiklet üzerinde sabit bir koruyucu olmalıydı kaskı aratmayacak birşey.

Bence kask yerine motosiklet üzerinde sabit bir koruyucu olmalıydı kaskı aratmayacak birşey.

Haklısın belkide ama bu öyle kolay degil. Motor üzerinde kaskı aratmayacak sabit bişi olunca o kadar cok yerinde ayar yapılıyor olmalı. Mesala en başında herkesin canak ölçüsü aynı degil, boyunun uzunlugu, Kafasının genişligi vucut yapısı vs vs. Ayrıca bu şekilde bi kaza anında motorsikleti bırakamayacagımız için onunla birlikte metrelerce sürüklenmemiz söz konusu. Bu sürüklenmede motor kimbilir kaç defa üstümüzden gecer. :farao::farao::farao::farao:

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz.Eğer bir insan bilinçli olarak motosiklet kullanıyorsa kask takmadan kullanamaz.Bana mesela alışkanlık oldu diyebilirim.Kask, mont, dizlik, eldiven hepsi motorumun üzerinde duruyor.En kötü ihtimalle yakın yere de gidecek olsam kask ve eldivensiz kullanamıyorum, rahatsız oluyorum.Her motosiklet kullanıcısı aynı bu şekilde bu ekipmanları kullanması gerektiğine kendini şartlarsa hem kendisi hem de etrafı için çok daha faydalı olur:cat:

Kasksız asla binmem ama kaskı takınca görüş açısı daralıyor ona bi çare olsa ne güzel olurdu, ha birde ultra hafif olsa tüy gibi süper olurdu valla :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kask tak torununu gör..
kask takma mezar taşını gör..

herkese iyi akşamlar diliyorum.En başta şunu söyleyeyim kask düşmanı değil şiddetle takılması gerektiğine inananlarlardanım ve 18 yaşıma yeni geldim ağustos sınavında ehliyet almayı ölü sezon ekim kasım gibide gt 250 r ile başlamayı düşünüyorum.Eğitim ve korumalarım için 1500 ytl ayırdım yeteceğine inanıyorum............Asıl konu ise bugün bir programda ACUN ILICALI amerikada kask takmanın zorunlu olmadığını ve şahsi insiyatif olduğunu söyledi hemen araştırdım doğru.SEVGİLİ ACUN ILICALIDA NE YAZIKKİ ONU İYİ BİR MOTORCU OLARAK BİLİRDİK buna inananlardan hatta yazın en sevdiği şey bağdat caddesinde short terlik motor kullanmakmış.Aslında biraz düşününce sonuçta alkollü araba kullanmak değil bu sadece kendi hayatın ucuza gider kask takmazsan yani kimseye zararı yok lütfen bunu desteklediğimi düşünmeyin sadece moto net olarak ne kadar öz eleştiri yapabiliriz bunu görelim.sizce doğrumudur yorumlarınızı bekliyorum herkese saygılar ve teşekkürler

Sen acuna uyma dünde istinye sahilinde gördüm yanılmıyorsam bir hayabusa vardı altında, kask filan yok yanımdan geçti gitti.

boy

Motosiklet modeli ne olursa olsun kask takmak mecburiyettir. Bunun aksi düşünülemez. Ben aynı şeyi arabada emniyet kemeri takmak konusunda da düşünüyorum. Bunlar kişileri sıkmak için konmuş kurallar değil, kişilerin hayatını kurtarmak için alınmış önlemlerdir. En son Bulgaristan'da yarış esnasında geçirdiğim kazada kask ciddi şekilde zarar gördü, yere her vurduğumda asfaltın kaskın dışını parçaladığını hissettim. Benzer şekilde trafikte düşmüş olsaydım ve kafamda kask olmasaydı sonuç ölüm ile sonuçlanırdı.

Amerika'lıların bir sözü vardır "Paranın yettiği kadarıyla koruma al, kalanıyla da motor alırsın"... Belki Amerika'da kasksız motora binmek serbest olabilir bilmiyorum ama bu konu kurallar veya yasaklar ile ilgili birşey değil.

Hayatta kalmak istiyorsanız kask takmalısınız! Olayın özü budur...

benim kask takmak için farklı bi sebebim de var :
lens kullanıyorum. o yüzden değil kasksız sürüş yapmak vizörü açık dolaşsam bile toz toprak gözümü ve lensi rahatsız ediyo.
kask takmadan gezebilecek kadar cengaver olsam bile ki değiyim bu yüzden takarım :)

Motosikleti
Pancar Motoru

Sevgili genç arkadaş, bu yazdıklarını bir araştırmak gerek sanırım. Sevgili Reşat ARBAŞ'ın bahsettiği kadarı ile bildiğim; Amerika'da bazı eyaletlerde kaskınızın arkasında belirlenmiş ölçüde bir reflektör olmazsa ceza kesildiği. Yani motosikletinle geziyorsun ve bir eyaletten diğerine geçerken kaskın arkasına bilmem kaç inçlik reflektör yapıştırıyorsun. Ne kasksız gezmesi??? Ki Amerika'dan bahsediyoruz Hindistan'dan değil...

Öte yandan davranış biçimi davranış biçimini destekler. Bunun tartışacak bir yeri yok, motosikletçi isen kaskını takacaksın. Değilsen zibidi gibi dolaş, önemli değil ama motosikletçiyim diye de geçinme. Yorum için alınan olursa da kimse kusura bakmasın.

Son düzenleme:
Durum tam olarak Acun'un dediği gibi değil. Yani ABD de bazı eyaletlerde kask takma mecburiyeti yok bazılarıda var. Artık 50 küsür eyaletin kaçında var kaçında yok onu bilemiyorum ama ABD nin tamamında kasksız motosiklete binemezsiniz.
Ayrıca öyle bile olsa bizim için kriter ABD mi olmalı, AB mi olmalı. Yoksa kardeşim ölende sakatlananda bizim insanımız; arkasından ağlayan dul yetim kalanda bizim insanımız. Çarçur olan milli servette bizim alın terimiz göz nurumuz mu demeliyiz?
Devlet sizi siz istemeseniz de korumak zorundadır. Devlet gerekirse sizi sizden bile korumalıdır. Bu nedenle kask mecburiyeti çok yerinde ve doğru bir karardır. Takmayana ceza kesilmesi de normaldir.
Son olarak bu konularda benim gördüğüm en büyük eksiklik otomobillerde çocuk koltuğunun hala zorunlu hale getirilememiş olmasıdır. Çocuk koltuğunun parası bir depo benzin parasından daha azdır. Herkes mutlaka alıp takmalı çocuğunu buraya bağlamalı bunu yapmayana bırakın ceza kesmeyi yola devam etmesine bile izin verilmemelidir.

HER ZAMAN
HER YERDE
HER ŞARTA
K A S K TA-KIL-MAAAA-LI-DIIRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Saçmasapan ülkelerin saçma sapan kanun yada kuralları için yapılmaz bu. Ama maalesef bizim ülkemizde ceza yememek için kemer takmaları gerektiği öğretiliyor çocuklara. Kaldıki kaskı kendi güvenlikleri için takmaları gerektiğinimi öğretecekler. Arkadaşlar 2 tane tekerleği olan bir şeyi dengede tutarak hareket ettirebilmek, cesaret, beceri ve biraz da zeka gerektir. Zeki bir insanda bu aletlerin üzerinde kasksız gezilmeyeceğini bilecek kadar kafasını çalıştırır. Kasksız dolaşmayın................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ayrıca lütfen bende sevmiyorum, zaten takmıyorum gibi şeylerle gençlere ve yeni üyelerede kötü örnek olmayın.

Kazasız sürüşler.

Hiç kimse olayın gerçek sebebini anlayamamış. Avrupa da adamlar kaskını takıyor çünkü kendi canını düşünüyor. Orda bir diretme yok, takmazsan ceza alırsın gibisinden. Zaten önemli olan zorunluluk olmadığı halde takan binlerce insan görmek. Ceza diye bişey olmasa da takarım. Benim beynim daha mühim paradan.. Koruman gereken bi beynin varsa takarsın. Yoksa kendin bilirsin..

Kask takmaya ceza yazsalar yine takarım. Benim kafam pek kalın değil, ayrıca son derece değerli :) iyi korumak lazım :cherry:

valla bende full koruma yanlısıyım ama heryere de öyle gidilmiyor ki be arkadaş :p

Amerikayı bilemem.Gayet doğaldır.Bir motosiklet çetesi üyesine kask filan taktıramazsınız.Ama Amerikayı değil yaşadığımız bölgeyi yani Avrupa standartlarına bakmamız gerek.

Avrupada Kask takma oranı %100

Türkiyede Kask takma oranı %12

Bunlar reel veriler.Türkiyede kask takılması gerekiyor.Cezai müeedesi vardır.Kısaca kanunlar kask tak diyor.Genede 100 kişiden 12 si takıyor.Bu yapı meselesi...Fazla ateşliyiz biz sıkıntı yapıyor demekki.İlaveten şahsım adına Acun'a neden kızılmış onu pek anlamadım yanlız ben.Adam amerikada böyle diyor.Ama ülkemizde cezası var.Demekki kask takılacak.

Bir yumurta alın.omuz hizanızdan yere bırakın.Kaza anıda böyle işte.Gebermemek için.Yani kafamızın asfaltta yumurta gibi dağılmaması için kaska ihtiyaç var.Takarsınız takmazsınız.Ben kaza yaparsanız neden kask yoktu diye sormam.Ama ben sizi tanımam.Geride bırakacaklarınızı bir düşünün.Genede kasksız biniyorsanız...Siz bilirsiniz.Ateş düştüğü yeri yakar.Biz 1 üzülürüz aileniz perişan olur.Madem motora biniyorsun kask takacaksın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar