+1 aynen katılıyorum...
fakat ilavede etmek istiyorum, kurallar vatandaşların iyiliği için konur...
mesela emniyet kemeri, yada kask takma zorunluluğu gibi...
bu nedenle zorunluluk kaldırılsın yasak olmasın demek bize düşmez ::yanliss:
arkadaşlar ben şahsen şehir içinde kask takılmasına karşıyım. yoğun trafikte gelen giden araçları görmede sorun yaratıyor. şehirlerarası yollarda evet. takılmalı ama şehir içinde takılma zorunluluğu kaldırılmalı bence siz ne dersiniz.:wiinkk:
hava basmayla alakası yok.. motosiklete biniyosun taksiye değil!! tekerde yapacan, arkada kaldıracan, hızda yapacan,...!! biz motora hobi olarak ,zevk için, rahatlamak için , stress atmak için,kafayı dinlemek için,zihni boşaltmak için ,ve saymaya devam edeceğim daha bir çok sebepten dolayı biniyoruz. yoksa herzaman standartlara uymaksa maksat gidip kuryelik yaparım.sonuçta onlar hergün motosiklet üstünde.
dostum sen önce konunun başına git, bir konuyu açanın yorumunu oku ve herşeyi üzerine alma, ben sen dedin dedimmi peki??? :farao: :farao:
polemiğe gerek yok bence rahat ol azıcık :bounce:
bilgin azda demedim,tecrübesizde demedim, rahat ol, gerginliğe gerek yok :bounce: :rendeer:
dediğim gibi zorunluluk kaldırılsın diye bir topic açılmış... yorumum buna :cat:
soru saçma falan değil . İstanbulla marmarisi aynı kategoride değerlendirmeyin .. ben her iki yerleşim birimindede motor kullandım ...
istanbulda değil kask , dizlik ,eldiven ve bilumum koruma takmadan yola çıkılmaz .. ancaaak Marmariste açık bi kask yeterli ..
marmariste bir çok MT üyesi ile tanıştık içlerinden en ateşli kask savunucularını 2. gün kasksız gördük .. sorunca cevap aynıydı ...
-ya hiçkimse takmıyo bize uzaylı gibi bakıyolar ..
ha şahsi fikrim kesinlikle takılmasıdır ... ama ben güneşte 70 dereceyi bulan gölgede 40 derece havada kask takmam diyenide anlarım ..
kask alkol gibi değildir . alkol alan tarfikte bir çok hayatı tehlikeye atar zararı bir tek kendisine değildir .. ama kask takmayan koyun kendi bacağından asılır.
sadece ve sadece kafanı en yakın duvara hafif şiddette vurmanı ve düşünmeni tavsiye ediyorum:wiinkk:
kask Eskişehirde takılmalı,Kırşehirde takılmamalı,Nevşehirde pazartesi çarşamba cuma Viranşehirde salı perşembe cumartesi takılmalı pazar tatilbu tarifi izle yoluda görürsün etrafınıda birde nazar boncuğu taktınmı motora hiç bişey olmaz evelallah.
şimdi ben avcılarda oturuyorum sizden hangi gün ve saatlerde takmam gerektiğini öğrenebilirmiyim?
Formül : Kaskın değeri = Kafanın Değeri
ise..
Kask takılmaması durumunda kafanın değeri kaçtır?
Dip Not Soru 10 puanlıktır süre başlamıştır. Kopya çekmek yasaktır..
aman kadirrr sende hep en zor yerden soruyosun :silent:![]()