kask şehirde takılmalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Komple tavuk yumurtası gibi bişey yok mu içine girsek:)

buyrun
bmw-motorcycle-clit-bang-c2.jpg

bütün bunlar kask takınca olmuyormu yani? kask takınca canını garantiyemi alıyorsun.motosiklet kazalarında ölen arkadaşların (allah rahmet etsin)kaskları yokmuydu? bu kadar gözde büyütmeye gerek yok sonucta bir ekipman.trafik cezası olmasa ben takmam,isteyen takmalı istemeyen takmamalı. kasksız motora binilmez diye bir kural yoktur.vardır diyen varsa ben çok ala biniyorum

Yuce bilge arkadas, hos ben bosuna ugrasiyorum senin avatarin daki resim zaten anlatiyor her seyi ama , hani belki gec kalmam faydam dokunur anlarsin bazi seyleri diye son sansimi deniyorum.

birincisi

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa bağlı Yönetmeliğin 150. maddesinin (a) bendi “Üç tekerlekli yük motosikletleri hariç, motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurulması ve kullanılması zorunludur.

Ikincisi

Kask hayat kurtarir. Beyin kanamasina mani olur. Saate 200 ile duvara tosluyor isen , karbugalarin kalbine batiyor yada boynun kiriliyor ise ben daha ne diyim. Basma o zaman 200 ,motorun onunu kaldirmak ile, iki buji bir ayar , birde cilali kask alip motorsikleti cozdum demekle olmuyor. Bu isin basi cehalet. Egitimin bittigi yerde iste bu fikirler cikiyor.

Bu isin mektebi okulu kursu ne diye adlandirirsaniz osu var.35 senelik motor tecrubeniz dahi olsa o kursa gittiginizde hic bir sey billmediginiz anliyorsunuz.O yuzden millet gurur yapip kendi bilgisizligi ile yuzlesmemek icin sokaklarda apacilik yapiyor ama o kursa gidemiyor.

Iyiliginiz icin diyoruz bas bas bagirip. Kemikleriniz karbon fiberden yapilmadi yaa sizin

Yuce bilge arkadas, hos ben bosuna ugrasiyorum senin avatarin daki resim zaten anlatiyor her seyi ama , hani belki gec kalmam faydam dokunur anlarsin bazi seyleri diye son sansimi deniyorum.

birincisi

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa bağlı Yönetmeliğin 150. maddesinin (a) bendi “Üç tekerlekli yük motosikletleri hariç, motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurulması ve kullanılması zorunludur.

Ikincisi

Kask hayat kurtarir. Beyin kanamasina mani olur. Saate 200 ile duvara tosluyor isen , karbugalarin kalbine batiyor yada boynun kiriliyor ise ben daha ne diyim. Basma o zaman 200 ,motorun onunu kaldirmak ile, iki buji bir ayar , birde cilali kask alip motorsikleti cozdum demekle olmuyor. Bu isin basi cehalet. Egitimin bittigi yerde iste bu fikirler cikiyor.

Bu isin mektebi okulu kursu ne diye adlandirirsaniz osu var.35 senelik motor tecrubeniz dahi olsa o kursa gittiginizde hic bir sey billmediginiz anliyorsunuz.O yuzden millet gurur yapip kendi bilgisizligi ile yuzlesmemek icin sokaklarda apacilik yapiyor ama o kursa gidemiyor.

Iyiliginiz icin diyoruz bas bas bagirip. Kemikleriniz karbon fiberden yapilmadi yaa sizin

yoo benimkilerde herkes gibi kemikten.motosiklet kullanmak risktir binen kişi bunu göze alıyo zaten motosikletten düşüpte yaralanabilirim hatta ölebilirim bunu biliyorum ama kaldırımdan düşüpte yaralanabilirim hatta ölebilirim bunuda biliyorum onun için başıma neler gelebileceğiyle değil nasıl zevkle kullanırım onu düşünüyorum.kask takmak hakkındaki yazdıklarınız doğru ama göreceli bi fiil.

Varsayalım ki şehir içinde hep yürüme hızında gidiyorsun mümkün değil ya davarın biri geldi sana yandan-önden-arkadan yani farklı açılardan örtüşmeli dediğimiz tarzda vurdu ,diyelim ki beyin kanamasından ölmedin ama çenen dağıldı ve yüzünde doku kayıpları oluştu, işte şimdi hapı yuttun niye mi :
aylarca yemek yiyemeyeceksin-aynaya bakamayacaksın- kalçandan veya
başka yerinden yüzüne yama yapacaklar.Suratında hiç istemediğin şekilde
şekil bozuklukları yaşayacaksın.
Bu saydıklarıma ne için katlanacaksın;''ETRAFIMI İYİ GÖREMİYORUM DA''
bence kaskı dirseğinde takılı gezenler ve senin bahanelerin hiç samimi değil..
Hava sıcak dı-vizör buğu yapıyordu yada bunaldım lafları ise hiç inandırıcı değil,
bence burada bir temel düşünce varsa etraf motora kim biniyor ,kim bu afilli
makinanın sahibi ,yada buraya yazamadığınız bir şey gerekçe olabilir..50 yaşını
aşmış biri olarak kot-mont -spor ayakkabı ve keten pantolonla binenlerin maruz kaldığı travma resimlerini buraya koyarsam 1 hafta inan yemek yiyemez
sin,kusarsın....

Kask takmıyorum çünkü beni aptal gösteriyor.
m1.jpg

Kask takmıyorum çünkü saçlarımın şeklini bozuyor.
m2.jpg

Asla Kask takmıyorum çünkü iyi görünmüyorum.
m3.jpg

Evet ben de karşıyım şehir içinde kaska.. Kızlar beni görmüyor ve çok koca kafalı gözüküyorum.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Tam tersi 'şehiriçinde takmalı şehirdışı yollarda takmamalıyız!' desen bu kadar tepki görmezdin. :)

Çünkü şehirdışında yüksek hızlarda takacağın kask, giyeceğin güvenlik ekipmanı pek fayda sağlamaz. Kaza yapma riski küçük fakat tehlike büyüktür.

Şehiriçindeyse 10 km/saat hızla kaza yapıp yaşamını yitirebilirsin. Kaza yapma riskin büyük tehlikesi küçüktür. Kask bu küçük tehlikeyi bertaraf edebilir. Bende etti de, şu an yazabilmeyi Nolan kaskıma borçluyum, sana da tavsiye ederim. :wiinkk:

insan gozunun ztn gorus acısı belı ıguana degılız kasklarda ınsan gozune gore uretılmıstır sen kadar etrafını gorebılıyorsan kasklada okadar gorursun
ben sehır ıcınde kaza yaptım ve kaskım korudu...

herkes öncelikle kendi hayatından sorumlu. isteyen takar, isteyen takmaz.

honda güvenli sürüş eğitimine gittim. eğitimi veren hoca motorun üzerine oturup gitmediği halde kafasına takıyordu kaskı. üstelik motora binmeden yapıyordu bunu. isterseniz 10 metre gidin, kaskınız yoksa siz ve sevdikleriniz çok fazla üzülür.

ama tabi hayat sizin..

sevgi ve saygılar..

fazla abartmayın yok üzerinde otururken bile takıyomuş,yok on metre bile gitsen takacakmışsın,yok kasksız poposunu motora koymazmış. bu adamlar neden dediklerinizi yapmıyolar acaba?? yoksa rossidendemi profesyonelsiniz?ondan daha fazla kazanızmı var?

[YT]fymVmkv-D5c&feature=related[/YT]
[YT]V20MesSOV7U&feature=related[/YT]
[YT]x5xgM6kRJI4[/YT]

bişey dikkatinizi çektimi kask takmayalım diyenlerin motorları genelde çin işi düşük cc ve avatarları tamamen hava basmaya yönelik:bounce:

komik ve bir o kadarda gereksiz bir konu :) tercih senin, kafa senin... ister tak, istersen takma

bişey dikkatinizi çektimi kask takmayalım diyenlerin motorları genelde çin işi düşük cc ve avatarları tamamen hava basmaya yönelik:bounce:

hava basmayla alakası yok.. motosiklete biniyosun taksiye değil!! tekerde yapacan, arkada kaldıracan, hızda yapacan,...!! biz motora hobi olarak ,zevk için, rahatlamak için , stress atmak için,kafayı dinlemek için,zihni boşaltmak için ,ve saymaya devam edeceğim daha bir çok sebepten dolayı biniyoruz. yoksa herzaman standartlara uymaksa maksat gidip kuryelik yaparım.sonuçta onlar hergün motosiklet üstünde.

komik ve bir o kadarda gereksiz bir konu :) tercih senin, kafa senin... ister tak, istersen takma
+1 aynen katılıyorum...
fakat ilavede etmek istiyorum, kurallar vatandaşların iyiliği için konur...
mesela emniyet kemeri, yada kask takma zorunluluğu gibi...
bu nedenle zorunluluk kaldırılsın yasak olmasın demek bize düşmez ::yanliss:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar