kask şehirde takılmalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
+1 aynen katılıyorum...
fakat ilavede etmek istiyorum, kurallar vatandaşların iyiliği için konur...
mesela emniyet kemeri, yada kask takma zorunluluğu gibi...
bu nedenle zorunluluk kaldırılsın yasak olmasın demek bize düşmez ::yanliss:

ben nerede yasak olmasın demişim ???

buradaki ahkam kesenlerin çoğundan tecrübeliyimdir hem km olarak, hem yıl olarak , hem kaza olarak .... 1994 den bu yana 2 kez kaza yaptım .. 2 kazamda da ( benim hatam dışı olan kazalardır ) kask kafamın darmaduman olmasını engelledi , mont omuzlarımı sırtımı korudu , pantolon dizlerimi ve bacaklarımı korudu , eldiven ellerimi korudu :bounce: banane hacı isteyen taksın emniyetini alsın ( tedbir ) istemeyen takmasın göz göre göre gebersin gitsin ... ha trafik yakalamış basmış cezayı beni bağlamaz

yıl olmuş 2010 herşey bilimsel olarak ortada .. konuşulan konuya bak , gerçekten cehalet komedisi :farao:

arkadaşlar ben şahsen şehir içinde kask takılmasına karşıyım. yoğun trafikte gelen giden araçları görmede sorun yaratıyor. şehirlerarası yollarda evet. takılmalı ama şehir içinde takılma zorunluluğu kaldırılmalı bence siz ne dersiniz.:wiinkk:

dostum sen önce konunun başına git, bir konuyu açanın yorumunu oku ve herşeyi üzerine alma, ben sen dedin dedimmi peki??? :farao: :farao:

polemiğe gerek yok bence rahat ol azıcık :bounce:

bilgin azda demedim,tecrübesizde demedim, rahat ol, gerginliğe gerek yok :bounce: :rendeer:

dediğim gibi zorunluluk kaldırılsın diye bir topic açılmış... yorumum buna :cat:

hava basmayla alakası yok.. motosiklete biniyosun taksiye değil!! tekerde yapacan, arkada kaldıracan, hızda yapacan,...!! biz motora hobi olarak ,zevk için, rahatlamak için , stress atmak için,kafayı dinlemek için,zihni boşaltmak için ,ve saymaya devam edeceğim daha bir çok sebepten dolayı biniyoruz. yoksa herzaman standartlara uymaksa maksat gidip kuryelik yaparım.sonuçta onlar hergün motosiklet üstünde.

Boşu boşaltmaya çalışmak enteresan olsa gerek :rendeer:

bir noktaya dikkatlice bakın
o nokta etrafında ki (yanılmıyorsam 120 ya da 130 derecelik) bir bölgeyi görme kabiliyeti olan bir canlı türüyüz :)
kaskların yanları bu görüş açısını kesinlikle etkilemiyor
ama ;
kask olmadan
arkaya kafayı çevirdik , bir de gözleri yuvasında kaydırdık , işte görüş biraz artıyor(yıllarca bisiklete binince gözler fıldır fıldır oluyor)
sonuç : kask tak bir de büyük bir ayna çifti tak problemler(görüşle olanları) bitti

kask Eskişehirde takılmalı,Kırşehirde takılmamalı,Nevşehirde pazartesi çarşamba cuma Viranşehirde salı perşembe cumartesi takılmalı pazar tatil :p bu tarifi izle yoluda görürsün etrafınıda birde nazar boncuğu taktınmı motora hiç bişey olmaz evelallah.

dostum sen önce konunun başına git, bir konuyu açanın yorumunu oku ve herşeyi üzerine alma, ben sen dedin dedimmi peki??? :farao: :farao:

polemiğe gerek yok bence rahat ol azıcık :bounce:

bilgin azda demedim,tecrübesizde demedim, rahat ol, gerginliğe gerek yok :bounce: :rendeer:

dediğim gibi zorunluluk kaldırılsın diye bir topic açılmış... yorumum buna :cat:

ben ne bilem hacı benden alıntı yapmışsın __ konuya seslenmişsin :rendeer:

Süper Moderatör (BBRR)
soru saçma falan değil . İstanbulla marmarisi aynı kategoride değerlendirmeyin .. ben her iki yerleşim birimindede motor kullandım ...

istanbulda değil kask , dizlik ,eldiven ve bilumum koruma takmadan yola çıkılmaz .. ancaaak Marmariste açık bi kask yeterli ..

marmariste bir çok MT üyesi ile tanıştık içlerinden en ateşli kask savunucularını 2. gün kasksız gördük .. sorunca cevap aynıydı ...
-ya hiçkimse takmıyo bize uzaylı gibi bakıyolar .. :)

ha şahsi fikrim kesinlikle takılmasıdır ... ama ben güneşte 70 dereceyi bulan gölgede 40 derece havada kask takmam diyenide anlarım ..

kask alkol gibi değildir . alkol alan tarfikte bir çok hayatı tehlikeye atar zararı bir tek kendisine değildir .. ama kask takmayan koyun kendi bacağından asılır.

Yukarda verilmiş ilanların altındaki paragrafı'da çevireyim istedim...
Belki bir sn bile olsa "acaba" dedirtebilirsek, vatana millete faydalı iş yapmış oluruz..

""Her yıl yollarımızda 11.000 insan ölüyor ve 30.000 insan ciddi şekilde yaralanıyor. Bu durum, binlerce ailenin dağılan parçaları toplamak zorunda kaldığı, ailelerin sevdikleri birini kaybetmenin acısıyla işkence çektikleri, düşen gelirleri yüzünden zor durumda kaldıkları veya kalıcı beyin hasarı geçiren bir akrabalarına ömür boyu bakım yapmak zorunda kaldıkları anlamına geliyor.

Esas üzücü olan gerçek ise, düşündüğünüz zaman bu olayların %40'ı sadece basit bir kask giyerek önlenebilir olması. Bu durumun bir özürü yok

Bir kask giyin, sadece kendi sağlığınız için değil. ""

soru saçma falan değil . İstanbulla marmarisi aynı kategoride değerlendirmeyin .. ben her iki yerleşim birimindede motor kullandım ...

istanbulda değil kask , dizlik ,eldiven ve bilumum koruma takmadan yola çıkılmaz .. ancaaak Marmariste açık bi kask yeterli ..

marmariste bir çok MT üyesi ile tanıştık içlerinden en ateşli kask savunucularını 2. gün kasksız gördük .. sorunca cevap aynıydı ...
-ya hiçkimse takmıyo bize uzaylı gibi bakıyolar .. :)

ha şahsi fikrim kesinlikle takılmasıdır ... ama ben güneşte 70 dereceyi bulan gölgede 40 derece havada kask takmam diyenide anlarım ..

kask alkol gibi değildir . alkol alan tarfikte bir çok hayatı tehlikeye atar zararı bir tek kendisine değildir .. ama kask takmayan koyun kendi bacağından asılır.

roma'da, paris'te vs. herkes takıyor. hava sıcak diye kask takmamak kullanan kişinin olaya bakış açısı ile ilgili. kimisinin hayattan bir beklentisi yoktur, takmaz kaskı, gelir çarpar biri, vurur kafayı ölür gider. ha, bu arada, diğer yandan da başka deliler var. kaskı taktım bana birşey olmaz diyip, allah ne verdi ise gidiyorlar. motorun şakası yoktur, önleminizi almazsanız ölürsünüz.

sen eşşeği sağlam kazığa bağla, allaha emanet et.

hava çok mu sıcak, kask takılacak gibi değilmi? ben binmem o zaman motora arkadas..

sn. moderatore katılıyorum, her koyun kendi bacağından asılır.

arkadasın biride tekteker arif ve rossinin kasksız hallerini koymus. bunlardan daha mı profesyonelsiniz diye. ben değilim ama aklım ikisinden de fazla demekki...

sevgiler

Bunu motor hacmiyle ilişkilendiren komik insanlar görüyorum burda.. Düşük CC'leri kabullenemeyen bir zihniyet bu. Nerden bulmuşsa o motoru bilmem ama herhalde sosyal hayatta hiç bir saygınlığı yok ki CC ile masturbasyon yapıyor. Benim izlenimimde tam tersi arkadaş. yüksek CC 'li, motosiklet kültüründen zerre nasiplenmemiş çok DEVE gördüm. Kask takmayan. işleri güçleri oturup motorlarını konuşmaktır bu adamların. Biz de genelde gittiğimiz yerleri anlatırız onlara.

(kask takmamayı savunanların düşük CC motorlara bindiğini savunanlara selam olsun)

kaskının kullanma talimatını önce oku... sonra dogru kullandıgından emin ol...
vaktin varsa diğer topikleri bi gözden geçir... orda hepimizin bakkala dahi giderken kask takmak gerktiğini savunduğumuzu görüceksin... sonra önerini tekrar düşün... şehir içinde kask takmasak? soruna cevabı kendi kendine verirsin ....

kask Eskişehirde takılmalı,Kırşehirde takılmamalı,Nevşehirde pazartesi çarşamba cuma Viranşehirde salı perşembe cumartesi takılmalı pazar tatil :p bu tarifi izle yoluda görürsün etrafınıda birde nazar boncuğu taktınmı motora hiç bişey olmaz evelallah.

şimdi ben avcılarda oturuyorum sizden hangi gün ve saatlerde takmam gerektiğini öğrenebilirmiyim?

Formül : Kaskın değeri = Kafanın Değeri

ise..

Kask takılmaması durumunda kafanın değeri kaçtır?

Dip Not Soru 10 puanlıktır süre başlamıştır. Kopya çekmek yasaktır..

şimdi ben avcılarda oturuyorum sizden hangi gün ve saatlerde takmam gerektiğini öğrenebilirmiyim?

Formül : Kaskın değeri = Kafanın Değeri

ise..

Kask takılmaması durumunda kafanın değeri kaçtır?

Dip Not Soru 10 puanlıktır süre başlamıştır. Kopya çekmek yasaktır..

aman kadirrr sende hep en zor yerden soruyosun :silent::p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bu türden topicler faydali oluyor.
Sazanlari taniyoruz hiç olmazsa.
:p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar