kask önerisi

Motosikleti
bajaj pulsar rs200
Arkadaşlar gece sürüşlerinde siyah vizörler görüşü çok kısıtlıyo vizörü kaldırsam gözüme bişi kaçıyor . Bu yüzden şeffaf vizör + güneş gözlüğü içeren sağlam bi kask arıyorum . Tüm önerilere açığım , şimdiden teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar gece sürüşlerinde siyah vizörler görüşü çok kısıtlıyo vizörü kaldırsam gözüme bişi kaçıyor . Bu yüzden şeffaf vizör + güneş gözlüğü içeren sağlam bi kask arıyorum . Tüm önerilere açığım , şimdiden teşekkürler
up

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

up
Bütçe vermemişsiniz. O zaman bütçe sınırı yok diye anladım. Shoei Neotec 3 bu dediğiniz özellikleri karşılıyor.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Bütçe vermediğiniz için çene açılır kasklarda Shoei Neotec 3, kapalı kasklarda ise Shoei GT-Air 3 önerebilirim. Ben Neotec 2 kullanıyorum, bahsettiğim her iki modelin 2. nesillerinde de kask içinde güneşlik var, onlara da bakabilirsiniz. Devamlı kullandığım uzak gözlüğüm ile kaskımı kullanıyorum ve buna rağmen güneşliğimi kapattığımda gözlüğüme temas etmiyor.

Motosikleti
bajaj pulsar rs200
Bütçe vermemişsiniz. O zaman bütçe sınırı yok diye anladım. Shoei Neotec 3 bu dediğiniz özellikleri karşılıyor.
hfjsmakmsmxmxkalls hocam motoru 127e aldım 40k kaska veremem maalesef 5-6 lira civarında maksimum verebileceğim

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
photochromic vizor bu olayin cozumu bence. 5-6 bandina dedigin gunes vizorlu kask bulman pek mumkunmu bilemedim. Ikinci el de bakabilirsin buarada

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV

up
Sağlam bir kask arıyorum dediğiniz için shoei vs tavsiye etmişler. 5-6 bin bandında alacağınız kasklar ancak termoplastik (damacananın hallicesi) olacaktır.
Evet gerçekten ekipman işi pahalı ciddi maliyet gerektiriyor. Fakat 127KTL ye aldığınız motosikletle ya da bir milyonluk motosikletle (Allah muhafaza) düştüğünüzde aynı derecede etkileniyorsunuz. Biraz daha taksit maksit imkanınız var ise zorlayın kendinizi kaskı iyi bir şey alın derim. Gönlünüze göre olur inşallah.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Merhabalar yeni konu açmamak adına buraya yazıyorum. Bende kask arıyorum bürçem arkadaşınkı gibi 5 6k taksit olursa 9kya kadar çıkabilrim. Benim için önemli olan rüzgar sesini kesecek bir kask olması. xmax400 ile 120 ile giderken sanki uçaktaymışım gibi rüzgar sesi geliyor şuanki kaskımdan. Camın arkasına geçtiğimde bir nebze azalıyor ama yine rüzgar sesi çok fazla. Kriterim sadece rüzgarı kessin ve birde fazla buhu yapmasın yavaş gidince.

Bütçe 6k max 9k taksit olrusa

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhabalar yeni konu açmamak adına buraya yazıyorum. Bende kask arıyorum bürçem arkadaşınkı gibi 5 6k taksit olursa 9kya kadar çıkabilrim. Benim için önemli olan rüzgar sesini kesecek bir kask olması. xmax400 ile 120 ile giderken sanki uçaktaymışım gibi rüzgar sesi geliyor şuanki kaskımdan. Camın arkasına geçtiğimde bir nebze azalıyor ama yine rüzgar sesi çok fazla. Kriterim sadece rüzgarı kessin ve birde fazla buhu yapmasın yavaş gidince.

xmax ön camları rüzgarı güzel kesiyor ama boy 180 gibiyse bütün rüzgar kaskın üst kısmında patlıyor çok ses yapıyor. ben xmax'de gp kompozit'in iki taraftan tutturulan deflektörünü takmıştım çok rahatlatı, kaskın vizörünü bile açsam rüzgar almayacak hale gelmişti.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660

Sessizlik kafaya uyan kaskla basliyor. Kafa yapinizi ogrenip ona uygun marka/modellere bakmakla baslayin. Kulak tikaci kullanmiyorsaniz kesinlikle kulak tikaci da kullanin. Kulak tikaci olmadan ses seviyelerini istediginiz yere hicbir kaskla cekemezsiniz. Sonrasinda sectiginiz modellerin inceleme videolarindan ses testleri ile karsilastirma yapabilirsiniz.

Bugu isini de ya vizor acik gezerek ya da pinlock kullanarak cozebilirsiniz.

up
ECE 22.06 sertifikasi olan herhangi bir kask ideal sizin icin. Fiyat yukseldikce ozellikler ve konfor artiyor. Ayrica standartlasmamis koruma ozelliklerine de sahip olunabiliyor. Dedigim guvenlik sertifikasi kesin olsun, gerisini butcenize gore ayarlayin. Bilinen markalardan alin da sertifika oraya sadece pazarlama amacli yapistirilmamis olsun, gercekten testlerden gecmis olsun.

Sanirim ayni butcede kaliyor: Ben MT Thunder 4 SV kullanmistim ilk motora basladigimda. Cok agir ve kalitesiz bir kask. Gunes vizorunu acip kapatmaya yarayan mekanizma bir zaman sonra bozuldu mesela. Baska alternatif yoksa onerebilirim.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV

Maalesef o bütçelere yukarıda dediğim gibi termoplastik kasklar var. Yalıtım da diplerde. 8-10KTL lik kask ile 35-45KTL lik kask arasında bir ki istisnai model dışında ses yalıtımı arasında dağlar var.

Alpine kulaklık tavsiye ederim. Uzun yolculuklarda olmazsa olmazımdır. Kaskın eksisini bir nebze kapatacaktır. Fakat yalıtımlı bir kask (sıfır yalıtım hiç bir kaskta yok) için en az 30-40KTL civarı iyi bir marka kask almanız gerekiyor ki onlar bile bir yere kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar