ben de kaskınızı deneyerek almanızı önereceğim. bütçeniz dahilinde bilindik markaların kafa şeklinize uygun tüm kaskları güvenli ve konforlu olur.
benim kafam tepeden bakıldığında oval, yumurta gibi. yuvarlak kalıbı olan bir kask, bir büyük beden alırsam kafama oluyor, önden ve arkadan sıkmıyor ama yanlardan boşluk kalıyor. bu durumda yolda arkaya bakmak için kafamı çevirdiğimde kask yerinden oynuyor,elimle düzeltmek zorunda kalıyorum ve ses yapıyor. ama oval kalıplı bir küçük beden kask aldığımda tam oturuyor, ses ve oynama olmuyor. Nitekim bu sebepten kaskımı yeni değiştirdim.
5 yıldızlı diye aldığınız ama kafa şeklinize uygun olmayan kask kazada sizi korumaz.
kaskı alırken acele etmeyin. çok şanslı değilseniz ilk denediğiniz kask kafa yapınıza uygun olmayacaktır. kaskı takın, kayışı bağlayın. kafanızı sağa sola sallayın. oynamaması gerekir. kaskı enseden tutup çıkarmaya çalışın, çıkmaması gerekir. Bu testten geçerse kafanıza büyük olmadığını anlarsınız. Ama sonra bir kaç dakika kafanızda dursun. o arada dükkanda gezinin, başka ürünlere bakın. 5 dakika sonunda ağrı ve baskı yapmıyorsa kafanıza küçük de değildir. ama ağrı yaparsa başka markanın kaskını deneyin. örneğin önden ve arkadan baskı yaparsa kafanız oval ama yuvarlak bir kask deniyorsunuz demektir. Yanlardan yaparsa kafanız yuvarlak ama oval bir kask deniyorsunuz demektir.
Kask seçmek uzun iş, bu yüzden büyük ihtimal ilk girdiğiniz dükkandan alamazsınız. çok şanslı değilseniz bir kaç farklı marka model denemeniz gerekecek.