Kask ne kadar sıkmalı?

Vom

Herkese selamlar, scorpion exo 1400 air carbon kask aldım ve kask bugün geldi. cumartesi motomaxteydim ve orda ki arkadaş kafamı ölçtü bana M beden olacagını söyledi ve gerçekten dediği gibi çok rahat oldu kaskı aldım. Bugün kaskı 45 dakika kadar taktım ilk yarım saat çok rahattı sonra şakak bölgesini (kafamın yanlarını) rahatsız etmeye başladı çıkartmak zorunda kaldım. burası zamanla açılır mı, bi beden büyüğünü mü almalıyım?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kaskın şekli kafa yapınıza uygun olmayabilir. Kaskın sıkması yanak kısmına olmalı, şakak ya da tepeye değil.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Yanaklar tatlı sıkı olmalı, baş bölgesinde, alın bölgesinde ya da şakaklarda rahatsız edici bir bası hissetmemeniz lazım.

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Aynı kaskı kullanıyorum hocam. Kafanıza uygunsa şakaklardan sıkmamasi gerekir. Keşke deneyerek alsaydınız bende sadece yanaklara ufak bi baskı var

Açar güzel kardeşim hatta zamanla o kadar gevşer ki keşke bir beden küçüğünü alsaydım dedirtir.

Motosikleti
Voge 250RR
Kask zamanla açılır benimki de başta tam oluyordu artık biraz geniş geliyor.

Her kaskta beden bir olmuyor sanirim. Yada bazi kafa yapilarina gore degisiyor. Ben MT marka kaskta M beden kullaniyordum AGV de M beden yarim saat sonra baskı yapiyordu ağrıdan durup çıkarmak zorunda kalıyordum. L ile değiştirdim.
Açılma olmuyor en azindan kaliteli kaskta olmuyor. Sizinki de öyle.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
En korktuğum şey kask da tepe veya şakak bölgelerini vurması. Çaresi yok. İçteki vuran noktadaki köpüğü traşlamak -ama çok az- belki çözüm olabilir. Fakat güvenlik anlamında ödün verebilirsiniz.
Aldığım bir kaskta, 45 dk sonra tam tepeden vurma oluyordu. Bu acı katlanılmazdır. 1,1,5 mm kadar traşladım. Sonra vurma kesildi.

Eşime aldığım bir kask ta vurmuştu. Traşlamaktan kaskın köpüğü incecik kaldı. Güvenliği kalmadı diye gittim yeni kask aldım.

Bu nedenle kask almadan önce o kaskı hiç çıkarmadan en az 45 dk-1 saat kafada tutmak en mantıklı çözüm. İnternette alınanlarda bu imkan yok tabi. Bu nedenle mağaza kafamda kask bakınıyorum, bekliyorum. 45 dk sonra her hangi bir vurma yoksa alıyorum. Belki saçma ama kask vurduğu zaman çaresi yok gibi ve para çöp oluyor.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Aynı kaskı kullanıyorum ve ilk aldığımda sadece yanaklardan sıkıyordu. Hatta ağzımı açıp kapatınca yanaklarımı ısırıyordum ama kafa kısmında hiç bir sıkma ve baskı yoktu. Çene pedleri de zamanla açıldı zaten. Şu an pedlerin kıvrılması hariç rahat.

Motosikleti
Motorsuz
Yeni ekipmana geçmeyi sevmiyorum bu muhabbet yüzden ya sıkıyor gibi kafada soru işareti küçük mü geldi, açılır mı? rahatsızlık had safhada.

• Beğen
Tepkiler: Vom

Vom

Aynı kaskı kullanıyorum ve ilk aldığımda sadece yanaklardan sıkıyordu. Hatta ağzımı açıp kapatınca yanaklarımı ısırıyordum ama kafa kısmında hiç bir sıkma ve baskı yoktu. Çene pedleri de zamanla açıldı zaten. Şu an pedlerin kıvrılması hariç rahat.
İlk taktıgınızdada yoktu değil mi?değiştirmek istemiyorum kaskı beğendim ama açmazsa sürekli tak çıkar uğraştıracak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynı kaskı kullanıyorum hocam. Kafanıza uygunsa şakaklardan sıkmamasi gerekir. Keşke deneyerek alsaydınız bende sadece yanaklara ufak bi baskı var
Denedim motomaxte çok rahat tam beden gibi oldu ama uzun süre takınca sıktı oralar açılır mı bilemiyorum

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
1. Kask ilk denendiğinde çok rahat olmamalı.
2. Kask ilk denendiğinde yan pedlerden sıkmalı, rahat konuşamamalısınız. Böyle dudaklarınız öpüşmeye hazır biri gibi olmalı :)
3. Kask ilk denendiğinde kafatasına üst taraftan kesinlikle baskı yapmamalı.
4. Kask ilk denendiğinde şakak kısmına kesinlikle baskı yapmamalı.
5. Kask ilk denendiğinde, iki elinizle sıkıca tutup başınızı içeride çevirmeye kalktığınızda başınız kask içinde hareket etmemeli.
6. Hepsinden önemlisi sadece şekline, rengine, fiyatına bakıp kask alınmamalı. Süreceğiniz motosiklete ve sürüş açınıza uygun kask tercih edilmeli.
7. Yeni alınan ve yukarıdaki kriterleri taşıyan kaska zaman tanınmalı. Bir süre sonra pedler kafatası şeklinizi alarak sizi rahatlatacaktır.

kaska zamanla biraz açar da; ama belli bölgelerde acı/ağrı yapması normal değil. demek ki aldığın kaskın kalıbı senin kafa yapına uygun değil.

herkesin kendine göre bir rahatlik algisi var
mesela ben, kaski takip basimi saga sola hizlica defalarca ceviriyorum, eger basim kaskin icinde dönuyorsa yani kask ve basim beraber dönmuyorsa, o kask genistir
ayrica yeni kaski satin almadan önce en azindan 15-30 dakika balaklava ile takip bekliyorum, bu sure sonunda rahatsizlik vermiyorsa (basim agrimadiysa) uygun buluyorum

Motosikleti
Yamaha XSR700
İlk taktıgınızdada yoktu değil mi?değiştirmek istemiyorum kaskı beğendim ama açmazsa sürekli tak çıkar uğraştıracak
Kaskın iç pedleri katlanabiliyor. Onu bir kontrol edin. Benimki zamanla katlandı ve uzun süre kafamda kalınca acıtıyor. Belki öyle bir şey de olabilir ama ilk aldığımda yoktu.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Denedim motomaxte çok rahat tam beden gibi oldu ama uzun süre takınca sıktı oralar açılır mı bilemiyorum
O zamanla açılır, ben de kaskımı ilk denediğimde rahat gelmişti biraz takınca kafamda ciddi baskı yapmıştı kafama da biraz zor giriyordu, birkaç hafta sonra o baskı olayı gitti sanırım pedler biraz gevşedi, yani hafiften sıkan kask alınması bence doğru olan, kafaya tam olan kask alınca bu sefer bir süre sonra büyük gelmeye başlıyor.

Not: Ben de motorla birlikte kaskı yenileyip Exo 1400 alacağım sanırım görüntüsünü çok beğeniyorum.

Vom

O zamanla açılır, ben de kaskımı ilk denediğimde rahat gelmişti biraz takınca kafamda ciddi baskı yapmıştı kafama da biraz zor giriyordu, birkaç hafta sonra o baskı olayı gitti sanırım pedler biraz gevşedi, yani hafiften sıkan kask alınması bence doğru olan, kafaya tam olan kask alınca bu sefer bir süre sonra büyük gelmeye başlıyor.

Not: Ben de motorla birlikte kaskı yenileyip Exo 1400 alacağım sanırım görüntüsünü çok beğeniyorum

Not: Ben de motorla birlikte kaskı yenileyip Exo 1400 alacağım sanırım görüntüsünü çok beğeniyorum.
kask gerçekten güzel ama daha kullanmadan göze batan bi eksisi var. Kaska monte olan güneş vizorü tam aşşağı inmiyor o yanını hiç beğenmedim açıkken rahatsız ediyor arada kalmış gibi. tabi motorun üstünse nasıl olur bu kadar göze batar mı bilmiyorum

Bunlar göreceli şeyler. Benim az ile sizin çok farklı olabilir. Bence kask çok sıkmalı :)
Sizce de az sıkmalı olabilir.

@Vom Güneş vizörünü istediğimiz zaman çıkarabiliyoruz değil mi bu modelde? Eğer öyle ise çok rahatsız edecek bir durum olacağını sanmıyorum zaten işe yarayacağı uzun yollarda falan takarım ben onu. Hep takılı olsa bile zamanla göz alışır diye düşünüyorum.

Ek olarak bu kask interkoma uygun mu? Yani kaskta hoparlör koyacak yuva var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar