Kask ne kadar sıkmalı?

Bugün kaskı 45 dakika kadar taktım ilk yarım saat çok rahattı
İşte anahtar kelime bu. İlk alınan kaskların sağdan, soldan, üstten, alttan vurması ( abartılı olmadığı sürece ) çok normal çünkü kafalarımızın şekli standart değil. Zamanla kafamızın şeklini alır.

Acı ve aşırı rahatsızlık olmadığı sürece bu alışma devresinde idare edeceksin.

Kaskların kafa yapısı markadan markaya değişebilir. Kask tepeden veya şakaklardan sıkma yapıyorsa kafa yapına uygun değil demektir. Zamanla açılır fakat sen o zamana kadar dayanabilir misin? Değişim yapıyorlarsa farklı marka kask alabilirsin. Köpük tıraşlama konusu sıkıntılı olabilir ama son çare olarak onu yaparsın değişim yapmazlarsa.

Merhabalar,

Kaskınızın başınıza tam oturması, hem sürüş güvenliğiniz hem de konforunuz için kritik öneme sahiptir. Doğru sıkılıkta bir kask, olası bir kaza anında başınızı en iyi şekilde korurken, sürüş sırasında da rahatsızlık vermez veya görüşünüzü engellemez.

İdeal sıkılık şu şekilde olmalıdır:
  • Sıkı ama rahat: Kask, başınızı sıkıca kavramalı ancak herhangi bir ağrıya veya rahatsızlığa neden olmamalıdır. Yanlarda veya tepe noktasında baskı hissi olmamalıdır.
  • Hareket etmemeli: Kaskı taktığınızda, başınızı sağa sola, yukarı aşağı salladığınızda veya hafifçe ittiğinizde bağımsız olarak hareket etmemelidir. Kask başınızla birlikte hareket etmeli, içinde boşluk olmamalıdır.
  • Yanak pedleri: Yanak pedleri, yanaklarınızı hafifçe sıkmalıdır. Bu, kaskın doğru boyutta olduğunu ve kafa hareketini sınırladığını gösterir.
  • Alın bölgesinde boşluk olmamalı: Kaskın alın kısmında parmağınızı sokabileceğiniz bir boşluk olmamalıdır. Kask, alnınıza tam oturmalıdır.
  • Çene kayışı: Çene kayışını bağladığınızda, iki parmağınızın rahatça sığması idealdir. Çok sıkı bağlamak rahatsız edici olabilirken, çok gevşek bırakmak kaskın kaza anında yerinden çıkmasına neden olabilir.

Doğru Kaskı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler​

Kaskınızın sıkılığı kadar, başınızın şekline ve ölçüsüne uygun bir kask seçmek de önemlidir. Markalar ve modeller arasında kalıp farklılıkları olabilir. Yeni bir kask ilk başta biraz sıkı gelebilir, ancak zamanla yanak pedleri kafa yapınıza göre hafifçe şekil alacaktır.

Origine Türkiye olarak keyifli sürüşler dileriz.

Motosikleti
Honda CRF250L
Bu konu ile ilgili benimde bir sorum 2 hafta önce yeni bir kask aldım.

Kafa ölçüm 55.5 cm
Kask ölçü standartlarına göre S beden kask kullanıyorum.

Aldığım kask: Axxis wolf ds hydra S beden

Daha önce kullandığım kask da S beden.

Yeni aldığım kask kafama zor giriyor, boğaz kısmı çok dar.
Kaskı kafama takarken eğer balakava takmaz isem ilk girişte kulaklarım falan katlanıyor.

Ama kaskı taktığımda ve kullandığımda bir sıkma rahatsız etme durumu yok, kafamı güzel bir şekilde sarıyor.

Yani bu kaskın boğaz kısmı absürt derecede dar. Kaskı takmaktan, özellikle şu yaz aylarında kaskı çıkarmaktan çekiniyorum,bu kask yüzünden kask çıkarmak fobim oldu.

Denemek için yan pedin 1 tanesin çıkardım kafama rahatça girdi.
Daha önce bu tür bir sorun yaşayan oldu mu? Zamanla açılır mı diye sormayacağım öyle bir his vermiyor.
Tavsiyesi olan var mı?

Motosikleti
D400
Bu konu ile ilgili benimde bir sorum 2 hafta önce yeni bir kask aldım.

Kafa ölçüm 55.5 cm
Kask ölçü standartlarına göre S beden kask kullanıyorum.

Aldığım kask: Axxis wolf ds hydra S beden

Daha önce kullandığım kask da S beden.

Yeni aldığım kask kafama zor giriyor, boğaz kısmı çok dar.
Kaskı kafama takarken eğer balakava takmaz isem ilk girişte kulaklarım falan katlanıyor.

Ama kaskı taktığımda ve kullandığımda bir sıkma rahatsız etme durumu yok, kafamı güzel bir şekilde sarıyor.

Yani bu kaskın boğaz kısmı absürt derecede dar. Kaskı takmaktan, özellikle şu yaz aylarında kaskı çıkarmaktan çekiniyorum,bu kask yüzünden kask çıkarmak fobim oldu.

Denemek için yan pedin 1 tanesin çıkardım kafama rahatça girdi.
Daha önce bu tür bir sorun yaşayan oldu mu? Zamanla açılır mı diye sormayacağım öyle bir his vermiyor.
Tavsiyesi olan var mı?
,
Aynı markanın bile farklı modellerinin aynı bedenleri uyumsuz. bu nedenle denemeden alma deniliyor.

Kafaya zor girmemesi lazım ancak girdiğinde yanak bölgelerinden sıkabilir. kafanın üstünden vs. sıkıyorsa zaten açılmıyor.

Motosikleti
Honda CRF250L
,
Aynı markanın bile farklı modellerinin aynı bedenleri uyumsuz. bu nedenle denemeden alma deniliyor.

Kafaya zor girmemesi lazım ancak girdiğinde yanak bölgelerinden sıkabilir. kafanın üstünden vs. sıkıyorsa zaten açılmıyor.
Kaskın içinde sorunum yok, ölçü tam, boğaz dar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar