kask meselesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla ben de kask takmayan bir kişinin neden karşıt görüşlerden onay beklediğini anlayabilmiş değilim. Zaten alamaz ki...

Kanunen takman lazım. Mantıken takman lazım. Hoptridiken (bunu da ben uydurdum) :king: takman lazım. Ama keyif senin can senin Kingstone sen takmak istemedikten sonra kim sana ne diyebilir?

Honda, alinti icin tesekkur ederim.

Bugun ABD de bazi eyaletlerde kask takma zorunlulugu yok. Bazilarinda ise uc tekerlekli bisiklete bile kasksiz binemezsiniz.
Ancak, burasi Amerika. Turkiye ile kiyaslamamak lazim.

Kacinizin hayat sigortasi var?

Kacinizin saglik sigortasi var?

Hanginiz, diyelim Turkiyenin HERHANGI bir yerinde gecirdigi kazadan 1 saat sonra kendini dunyanin en iyi acil servisine helikopterle ulastirilmis olarak gozlerini acacagina inaniyor?

Hangi "enayi" kazada kendine yapilacak ilkyardimin bilincli bir uzmanca yapilacagini zannediyor?

O kask takmayabilir... :mrgreen: Ne de olsa memlekette organ ihtiyaci diye bir sey var.

ABD de kask takmayanlar icin "Bir sonraki neslin daha zeki olabilmesi icin kask takmak istemeyen geri zekalilarin telef olmasi gayet iyi bir ayiklanmadir" inanisi da vardir.

Derler ki "kask takmiyorsan ihtiyacin da yok demektir" :mrgreen:

Ayrica beyler, kask takmamak suretiyle hickimsenin hastanelerde tibbi malzeme ve tip personelinin enerjisini tuketmeye hakki yok. Gercek hastaliklar-kazalar yuzunden beklesen insanlar var sirada.

Bazı markalar..

Arai Signet GT Kask

Üstündeki grafiğe göre fiyatı 500$ ile 750$ arasında değişiyor.

cg_art_4932_817025227062002.jpg

Arai Signet/e & NR2 Kask
Ünlü kask üreticisinin başlangıç modeli 240$.

cg_art_4932_817030427062002.jpg

Bilgi için;

www.araihelmet.com
http://www.araiamericas.com/

Türkiye de kimlerin sattıgını bilen varmı :)

Arai iyi güzel de koruma olarak daha ucuza alabileceğiniz diğer markalardan çok çok ileri değil. Yani $500 dolar vereceğine, $150-$200 dolarlık alırsın. Sonra pantolon, bot gibi diğer malzemelere de paran kalır. Özellikle yurtdışında SNELL damgası taşıyan kasklara bakın. Türkiyede belki SNELL veya DOT (dot belgesi almak kolay) yazmayacak fakat yine kask aynı kask. Mesela SNELL belgeli bir sürü kaskı olan HJC var. Fiyatları çok uygun. Benim beğendiğim NOLAN var, o da Arai veya Shoei'ye göre çok uygun. Bir de Arai ve Shoe'nin şekil itibariyle bazı kafalara uymayıp bazılarına daha iyi uyduğunu söylerler. Kafanıza uymayan $500'lık kask yerine uyan $100 kask daha iyi koruma sağlayacaktır.

Oktay

şimdi iyi de abi kask giysii bot derken fatura 1 milyara çıkıyor benim motorum zaten 1.5 milyar para ediyor ne anladım ben bu işten
light a da teşekkür ettim
bu arada gagagotti biz kafasız adammıyız biz salakmıyız?

motorcu beyni kadar kask kullanir...

kullanip kullanmamak kisiye kalmis...

Kingston' Alıntı:
şimdi iyi de abi kask giysii bot derken fatura 1 milyara çıkıyor benim motorum zaten 1.5 milyar para ediyor ne anladım ben bu işten

Eh hayatın 1 milyardan değerli olsa gerek.

kingston asla hakaret etmek aklımdan gecmez dostum
sadece biraz mecaz anlatım olsun istedim

maliyetlerin pahalı olması fikrine katılıyorum ama en kücük bi kaza kaca malolursa o kadar bi masraf yeterli olur güvenlik icin

Kingston' Alıntı:

Şimdi fiyat konusunda haksızsın diyemem elbet. Fakat şöyle düşün. Motor 1.5 milyar diyorsun. Senin 1 milyar paran olsa ne yapacaktın? 1.5 milyar olana kadar biriktirecektin paranı. Yoksa binemeyecektin.

Veya şöyle düşün. Motosikleti aldın ve ön tekerleği yok. Ne yapacaksın. Bir ön tekerlek alıp takacaksın. Tekerleksiz binerim diyecek halin yok.

Öyle bir duruma gelmeliyiz ki motosikletçi olarak hepimiz. Kask en başta olmak üzere koruyucu kıyafetimiz olmadığı zaman yukarıda verdiğim iki örnekten hiç farklı olmamalı. Yani kask ve kıyafet ile motor fiyatı 3 milyar oluyorsa o motor 3 milyardır. Bunun hiç bir kaçar yolu yoktur. Aynı şekilde kask ve koruyucu kıyafet motorun ve motor sürücüsünün vazgeçemeyeceği bir parçadır. Bu olmadan motosiklete binilmez.

Bu olay o kadar ciddi ki. Eğer kask alma imkanı yoksa o zaman o motoru almamak o şekilde canını tehlikeye atmaktan -ki zaten her halükarda tehlikeye atıyoruz- daha mantıklıdır.

21'inci yüzyıla geldik. Hala kask'ın tartışılması hem şaşırtıcı hem de üzücü bir durumdur. Tabi sonuçta herkes kendinden sorumlu.

Kazasız belasız sürüşler.

Oktay

Aynen katılıyorum. Çok haklısın. Onlar bizim kaportamız. :thumleft:

merhaba arkadaşlar,
çekiliş sayesinde bir kaskım oldu:) ancak camı olmadığı için arka koltuk yolcusu için ideal. motoru sürecek olan için kask alıcaz. bütçemiz kısıtlı olduğu için en çok 150 ytl civarı bişey alabiliriz. bu fiyata alabileceğimiz en kaliteli kask hangisi ve en ucuz fiyata o modeli nerden bulabiliriz?
bir de hazır yaz gelmişken siyah camlı kask alalım diorum ben. ama gece görüşünü engellediği için beyaz cam daha iyi sanki?? gündüz kullanımda da güneş rahatsız etmez mi? buna nası çare bulabiliriz? iki kask alamayız gece gündüz ayrı ayrı takmak için:pale:

sen kırmızı ışıkta geçilmeyeceğini biliyosun ama bakalım diğer adam buna ne kadar uyuyor. trafikte başkalarının hatalarını sönümleme görevi yine dikkatli sürücülere düşüyor. olaki sönümlenemez se hiç istenmeyen olaylar ortaya çıkabiliyor. bu durumlara hazırlıklı olmak ve daha uzun yıllar motor sürebilmek için

KASK TAKALIM

Tv deki görüntü

Valla uzun zaman önce Tv de motor yarışlarını gösterirken bir kazayı ağır çekimde gösterdi, pilot abartısız 10 defa takla attı ve sonunda ayaga kalktı turp gibiydi. Ama her taklada muhakkak kask 1 kere yere çarptı. O görüntülerden sonra beni hicbir kuvvet kasksız motora bindiremez

Yaa bu konuyu açan arkadaşı acilen muayene olmaya davet ediyorum. Gerçekten değil konuşulması düşünmesi bile saçma, mantık dışı olan bir şeyi
hayret verici bir şekilde dile getirmiş birde kendine yandaş arıyor. Üstelik biraz durup düşünnerek hak vermesi gerekirken hala savunma yapmaya çalışıyor.
Arkadaş sen allah bilir sıkışık trafikte kaldırımdan da gidiyorsundur. Doğrusu budur senin için değil mi? Yazık gerçekten çok yazık.

Allah hiç kimseyi KASK KAFALI yapmasın.

Donald_Duck' Alıntı:
...
O kask takmayabilir... :mrgreen: Ne de olsa memlekette organ ihtiyaci diye bir sey var.

ABD de kask takmayanlar icin "Bir sonraki neslin daha zeki olabilmesi icin kask takmak istemeyen geri zekalilarin telef olmasi gayet iyi bir ayiklanmadir" inanisi da vardir.

Derler ki "kask takmiyorsan ihtiyacin da yok demektir" :mrgreen:
...

Muhteşem bir mesaj :cat: :cat: :cat:

Kingston' Alıntı:
çoğu kişi kask hakkında epeyi bir yazı yazmış
dd ve diğer arkadaşların dediği doğru sonuna kadar katılıyorum
ama kask kullanmayanları ezmenin bir köşye itmenin de bir anlamı yok
bence bir insan kendine güveniyorsa kask takmasına gerek yok
ben mesela kendime güvendiğim için kask takmıyorum ama çevreye güvenmediğim için kask almayı düşünüyorum
ya siz gösteriş içinmi çevreye güvenmediğiniz için mi yoksa kendi güvenliğiniz için mi kask takıyor sunuz?

Böyle bir mantık var mı ya.....

Ben kendime güveniyorum diyo, ne demek şimdi bu ....

Bütün dünyayı kendi etrafında dönüyo sanmaktan başka bi şey değil.....

Rossi de kendine güveniyo ancak kask takıyo..... :pr: :pr: :pr:

Bide kask takmayanları itilip kakmayın diyo.... böylelerini forumdan bile atacaksın....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar