Kingston' Alıntı:
şimdi iyi de abi kask giysii bot derken fatura 1 milyara çıkıyor benim motorum zaten 1.5 milyar para ediyor ne anladım ben bu işten
light a da teşekkür ettim
bu arada gagagotti biz kafasız adammıyız biz salakmıyız?
Şimdi fiyat konusunda haksızsın diyemem elbet. Fakat şöyle düşün. Motor 1.5 milyar diyorsun. Senin 1 milyar paran olsa ne yapacaktın? 1.5 milyar olana kadar biriktirecektin paranı. Yoksa binemeyecektin.
Veya şöyle düşün. Motosikleti aldın ve ön tekerleği yok. Ne yapacaksın. Bir ön tekerlek alıp takacaksın. Tekerleksiz binerim diyecek halin yok.
Öyle bir duruma gelmeliyiz ki motosikletçi olarak hepimiz. Kask en başta olmak üzere koruyucu kıyafetimiz olmadığı zaman yukarıda verdiğim iki örnekten hiç farklı olmamalı. Yani kask ve kıyafet ile motor fiyatı 3 milyar oluyorsa o motor 3 milyardır. Bunun hiç bir kaçar yolu yoktur. Aynı şekilde kask ve koruyucu kıyafet motorun ve motor sürücüsünün vazgeçemeyeceği bir parçadır. Bu olmadan motosiklete binilmez.
Bu olay o kadar ciddi ki. Eğer kask alma imkanı yoksa o zaman o motoru almamak o şekilde canını tehlikeye atmaktan -ki zaten her halükarda tehlikeye atıyoruz- daha mantıklıdır.
21'inci yüzyıla geldik. Hala kask'ın tartışılması hem şaşırtıcı hem de üzücü bir durumdur. Tabi sonuçta herkes kendinden sorumlu.
Kazasız belasız sürüşler.
Oktay