Kask meselesi

Arkadaslar merhaba yarin cocukluktan beri hayal ettigim 2 tekerimi aliyorum ilk motosikletim ve yzf125r ile basliyorum. Ve daha oncede deneyimim pek yok denicek kadar. Isin asli burda tecrubeli arkadaslardan ogrenmek istedigim 500-600 tl arasi daha once kullanmis ve gercekten memnun kalan arkadaslardan kask fikri almak istememdir. Kask imi alicagim yer istanbul sirkeci diye dusunuyorum benim ile deneyiminizi paylasirsaniz gercekten cok mutlurum olurum herkese selamlar..

nolan n86 en son fıyatı ne oldu tam bılmıyorum ama 500 degıl onu bılıyorum 600 - 700 arasındadır ama o fıyatlara alınabılıcek bence en guzel kask.

125 lik motor için o kadar kasma LS2 FF-351 var ona bak istersen şekil ve kalitelidir.

125 lik motor için o kadar kasma LS2 FF-351 var ona bak istersen şekil ve kalitelidir.

Kaskın motor hacmi ile ne ilgisi var ki ? Allah korusun, ölümcül bir kaza için 150-200 yapmaya gerek yok ..
Bütçe dahilinde kafaya en uygun kask alınmalıdır.. bütçe derken, bence bütçede biraz zorlanmalıdır gerekirse...

ben bu kaskı yeni sipariş ettim daha gelmediği için kullanmadım yalnız özelliklerde fiber glass kask oldugu için saglam olacaktır hemde ucuz
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Nitro-Aikido-Kenshi_13560.html

Agv K3 - SV aldım 500 liraya. Tavsiye ederim.

Hocam nesini tavsiye edersin termoplastik oluşunu mu?, mikrometrik kilit sistemi oluşunu mu yoksa dahili güneş vizörü olmasını mı? Bunların üçü de güvenlik açısından ofsayt parçalar. Sırf görüntü ve hava atmak için alındıysa uygundur ama.

400 liranın üstü para verilen her kask mutlaka fiberglass malzeme içermelidir kabuğunda bu benim görüşüm.

Sharp ve snell sitelerinden güvenlik testlerine bakabilirsin.
Birde çene açılır kaskları pek önermiyorlar güvenli olmadığı söyleniyor bence sende çene açılır düşünme.

Benim kaskım nitro aikido composite fiber malzemeli bir kask bende yeni aldım henüz çok fazla kullanamadım ancak ilk izlenim olarak çene altından biraz fazla rüzgar alıyor ve rüzgar sesini fazla alıyor.D kilit sistemi var,İlk bakışta alışması zor gibi görünse de kısa sürede alışıyosun. Diğer fiber kasklara göre fiyatı daha uygun birde sharp güvenlik testinden 5 yıldızlı görünüyor.

Bir önceki kaskım yani ilk kaskım LS2 FF351 idi ama sharp güvenlik testinden 1 yıldız aldığını gördükten sonra değiştirdim şimdiki kaskımı aldım bu kask için bu yorum yeterlidir sanırım .

Son olarak her markanın kaskı her kafaya uymuyo maalesef bu yüzden mutlaka deneyerek almak gerek.

shark s900c yada bell m4r bakmanızı öneririm ikiside çok kaliteli kasklar ve başka bir konu ise ls2 önerilmiş belki bazı modelleri iyi olabilir ancak yukarıdaki değil 40 km/h i geçen hızlarda ki kazalarda başınızı bir yere vurursanız %90 oranında ölüm gerçekleşir bunu bilerek kullanın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------

Hocam nesini tavsiye edersin termoplastik oluşunu mu?, mikrometrik kilit sistemi oluşunu mu yoksa dahili güneş vizörü olmasını mı? Bunların üçü de güvenlik açısından ofsayt parçalar. Sırf görüntü ve hava atmak için alındıysa uygundur ama.

400 liranın üstü para verilen her kask mutlaka fiberglass malzeme içermelidir kabuğunda bu benim görüşüm.

Malzeme tabii ki önemli ancak her şey demek değil kimi markların karbon fiber kaskları ,kaliteli markaların fiber kasklarından daha düşük puanlar almış.Bu açıdan kask alırken malzemeye bakılmalı ancak marka tarihçesi,kullandığı teknoloji,tecrübesi,tasarımı ve test sonuçları benim açımdan daha önemli.

Kaskın motor hacmi ile ne ilgisi var ki ? Allah korusun, ölümcül bir kaza için 150-200 yapmaya gerek yok ..
Bütçe dahilinde kafaya en uygun kask alınmalıdır.. bütçe derken, bence bütçede biraz zorlanmalıdır gerekirse...

alacağın motor 15 bg yani bahsettiği kask o motorun MAKSİMUM hızıyla yapacağın kazada kafanı koruyabilir. bu yüzden motor hacmiyle alakası var

bu nasıl bır mantıktır acaba acıklayabılırmsın ? neden acaba ? o zaman 100 km ile giderken ls kask ile nolan - shark - arai vs gibi markaları bır kıyaslayalım bakalım hangısınde hayatta kalıyorsun hangısınde kafan zarar görüyor yada hangısınde minimum zarar alıyor kafa bölgemiz. kurtulun abi şu mantıktan. 600 lüğe binince pahalı kask alınır dımı neden cunku şekilllll panpaaaa hey Allahım ya....

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------

alacağın motor 15 bg yani bahsettiği kask o motorun MAKSİMUM hızıyla yapacağın kazada kafanı koruyabilir. bu yüzden motor hacmiyle alakası var

abıcım böyle bır mantık olamaz. 40 km ıle gıderken gelir arkadan birisi vurur kafanı başka bır cısıme vurursun. bırınde atıyorum kafatasın zarar gorur bırınde çizik olmaz. ee hani nerde 15 bg lik motor... hanı nerede maksımum hız... siz önlemlerinizi bütçeniz yettiğince alın gerisi takdiri ilahi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar