PES VE PES yani nasıl motorda bile sigara içebilecek kadar kendinizi bağımlı kılabiliyorsunuz

) o hızla insan sigarayı yer ya, veya dumanı direkt burna girer. Ha o da ayrı bir cigara tasarrufu olmalı. Yazık sigara içenlere. Bari ölmeyi bu kadar istiyorsunuz motosiklette kaskı takın. Sizin şahsınıza değil sayın İHTİYAR inanın, hep trafikte görüyorum da sigarayla kasksız motosiklet kullananları onu kasdediyorum. Enteresan bir bakış açıları var gerçekten. Sağlık en güzeli. Hele sağlıklı motosiklet sürücüsü olmak en güzeli değil mi ama
Sene 85 filan o dediğiniz kasktan PTT ciler kullanırdı başka kimse takmazdı,sarı renkli olurlardı.Ben kırmızı olanından sipariş etmiştim,dışı polyester içi sünger ucuz basit bir şeydi zaten iyisini de ancak yurt dışından ısmarlardınız.
Kimsenin kask takmadığı o yıllar da ben takardım.O yüzden(atom karıca diye bir çizgi filmden esinlenerek)ATOM ismini takmışlardı bana.
Mobilete binerken pek uçmuyordu ama javadayken sürat arttığı için benzer sorunla bir kaç kez karşılaştım.Sebebi o zamanlar sigara içiyordum,giderken sigara içmekte bayağı keyifli olurdu(sigarayı bırakalı 7 sene oluyor) vizör kalkıkken sigara içilebildiği için bu sonuç kaçınılmaz oluyor.
bu topic tarziye tebrik topic'ine dönmüş.ama en azından 1-2 kişi'de bunu başarmış.acımı hafifleten bu :queen::queen:
Büyük geçmiş olsun Smirnouf sana da gerçekten. Bu çok insanın başına gelebilirdi. Ben burada önemle şunu tekrar vurgulamak isterim, KARAKIZ arkadaşım da okursa iyi olur bunu, artcı da olsanız, kafanızda kaskla gitmeniz şart değil mi? Kask demek ekstra bir ağırlık demek. Bu ağırlık boyun tarafından taşınmakta. Hareket halinde olmak demek aerodinamik olarak hava direncine karşı mukavemet göstermek demek. Peki bu hız arttıkça ki en düşük hızla seyrederken dahi kaskın boynunuza binen yükünü nasıl değiştiriyor yani arttırıyor eminim düşünen vardır. Hele bir de artçı iseniz başınızı yolu görmeden rahat etmeyen pek çoğu gibi sağdan soldan yana eğeceğiniz kesin. Hah işte o açıyla o hava direncinin, o kaskın artan ağırlığının boyun kas ve eklemlerinize , omurganıza nasıl etki edeceğini biliyor musunuz? Arkadaşlar, uzunca bir zamandır bu konuda yırtınıyorum ne olur omurganızı sağlamlaştırmak için, özellikle motora binen herkes, bisikletciler de tabii, özel egzersizleri ihmal etmesin. Yoksa fıtık gibi bir sorunla veya sinir sıkışmalarıyla ve hatta sakatlanamalarla uğraşmak zorunda kalma ihtimaliniz çok ama çok yüksek. Kaskın vizörünü kaldırmak elbette aerodinamik olarak yere yatay pozisyonu yukarı doğru en küçük açıyla dahi değiştirse, hava o açıyı gidebildiği, yani kaskın kilidinin izin verdiği ölçüye kadar büyütecektir.Bu da boynunuzu sakatlayabilir. Tekrar büyük geçmiş olsun. Kazalardan korusun. Biraz dikkat nolur.