- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. Yedekte bulunan arada sırada kullandığım kaskımı boyadım. Kullanım ömrünü tamamlamamış, dışındaki sürtmelerden kaynaklanan çiziklerden dolayı boyadım. Kırmızı beyaz renklerden, motorumun rengi olan mat siyah turkuaz renge boyadım. Motor ile uyumlu giyinmeyi seviyorum, Hazır elimde fazladan kask ver iken bu işe girişeyim dedim.
Yapım aşamalarını çekemedim. Kusura bakmayın
ale:
Kullandığım malzemeler:
1. 1 adet 400ml Mat Sprey 10tl
2. 1 adet Vernik Sprey 12,5tl
3. Turkuaz boyam önceden vardı 20tl ye almıştım.
4. 1 adet su zımparası (en ince zımpara) 1tl
5. Maskeleme bantı 4tl
6. Boyanmayacak yerleri kapatmak için streç film
7. Maket Bıçağı, makas
Kaskım bu:

Vizorü ve sökülebilen diğer parçalarını sökerek işe başladım. Sökülmeyen kısımlarını havalandırma kanallarını bant ile maskeledim. Ayrıca diğer siyah plastik kısımlarınıda maskeleme bantı ile kapattım. daha olan kaskın alt kısmınıda streç ile kapatarak boya olmamasını sağladım. Maskeleme işlemini bitirdikten sonra zımpara ile kaskın vernik katmanını boyanın iyi yapmışması için hafif bir şekilde zımparaladım. işlem bittikten sonra zımpara tozundan arındırıp temzileyerek boyama işlemine geçtim.

Boyama esnasında fotoğrafım olmadığı için görsel yükleyemiyorum. Aralıklarla kuruyana kadar 4 kat siyah mat boya attım. boya kuruduktan sonra ise 1 kat vernik ile işlemi bitirdim.
Boyandıktan sonraki hali:

Daha sonrada kırmızı olarak bıraktığım yeri turkuaza boyamak aklıma geldi ve orayı boyadım:

Biraz özen gösterdim ve bana göre çok güzel oldu. Çevremdekilerde yeni kask almışsın hayırlı olsun diyen bile oldu
Buda kaskın en son hali:

Buda Karadeniz'in güzelliklerinden Yason Burnu'ndan bir fotoğraf :joker:

Yapım aşamalarını çekemedim. Kusura bakmayın
Kullandığım malzemeler:
1. 1 adet 400ml Mat Sprey 10tl
2. 1 adet Vernik Sprey 12,5tl
3. Turkuaz boyam önceden vardı 20tl ye almıştım.
4. 1 adet su zımparası (en ince zımpara) 1tl
5. Maskeleme bantı 4tl
6. Boyanmayacak yerleri kapatmak için streç film
7. Maket Bıçağı, makas
Kaskım bu:

Vizorü ve sökülebilen diğer parçalarını sökerek işe başladım. Sökülmeyen kısımlarını havalandırma kanallarını bant ile maskeledim. Ayrıca diğer siyah plastik kısımlarınıda maskeleme bantı ile kapattım. daha olan kaskın alt kısmınıda streç ile kapatarak boya olmamasını sağladım. Maskeleme işlemini bitirdikten sonra zımpara ile kaskın vernik katmanını boyanın iyi yapmışması için hafif bir şekilde zımparaladım. işlem bittikten sonra zımpara tozundan arındırıp temzileyerek boyama işlemine geçtim.

Boyama esnasında fotoğrafım olmadığı için görsel yükleyemiyorum. Aralıklarla kuruyana kadar 4 kat siyah mat boya attım. boya kuruduktan sonra ise 1 kat vernik ile işlemi bitirdim.
Boyandıktan sonraki hali:

Daha sonrada kırmızı olarak bıraktığım yeri turkuaza boyamak aklıma geldi ve orayı boyadım:

Biraz özen gösterdim ve bana göre çok güzel oldu. Çevremdekilerde yeni kask almışsın hayırlı olsun diyen bile oldu
Buda kaskın en son hali:

Buda Karadeniz'in güzelliklerinden Yason Burnu'ndan bir fotoğraf :joker: