aynı cc'de kıyaslarsak Karbrotörlü çok yakar enjeksiyonlu az yakar karbrotörlü daha kıyak gider enjeksiyonlu bir tık daha nazlanırçok fazla bir bilgim yok bu kadarını biliyorum
![]()
Karbüratörlü kara düzen eski teknokoji
elektronik enjeksiyon ise bir beyin tarafından optimum yakıt hava karışımı sağlanıyor motora gönderiliyor
En temel fark karbüratörlü motorda yakıt hava karışımı ateşlenerek güç elde ediliyor. Karbüratör yakıt ile havayı yanma odasına girmeden önce karıştırıyor. Enjeksiyonlu motorda ise yakıt direkt silindir içine püskürtülerek yakılıyor hava ile yakıt silindir içinde buluşuyor. Kaç milisaniye ne kadar püskürtme yapılacağını beyin kontrol ediyor. Karbüratörün artı bir yanı pek yok.
Direkt silindire enjeksiyon yapan motor var mı? Benim bildiğim yok.
Enjektörler emme manifoltuna konur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------
https://www.youtube.com/watch?v=fujeAFAjb4A
Eğer doğru kullanırsan karbüratör daha iyi bak şimdi mondial drifti nasıl unuttun hemen
Enjeksiyon nazlanir cumlesi hatalı,hee dersen enjeksiyonda kesici olayi var o zaman ayrı.
Ayni cc bir modelde;
200cc karburatorlu 20hp(21)
200cc Enjeksiyonlu 21.5hp(23)
Tvs 200
Ns 200
Ns200 karburatorlu modelide mevcut(india)
ESD enjektörlü değil ki, eski YBR'lerin karbüratör farklıydı.Ben ondan bahsetmedim şöyleki örnek vermek gerekirse ;
iki ayrı marka model değilde aynı marka ve farklı modellerden bir örnek ;
Yamaha ybr125 2007 model yuvarlak fark efsane kasalardan
Yamaha ybr125ESD 2016-2017 model son kasalardan
bu iki motosiklet birisi karbrotörlü diğeri ise enjeksiyonlu ben ikisinide sürdüm zamanında yeni kasalıların yani enjeksiyonlu olanların eski kasalarla yani karbrotörlü olanlarla uzaktan yakından alakası yok gerek gidiş gerekse sağlamlık olarak
Çok bir bilgim yok bu konuda sadece kendi yaşamış olduğum tecrubeye dayanarak zaten halk dilinde yazdım bunu![]()
Ben ondan bahsetmedim şöyleki örnek vermek gerekirse ;
iki ayrı marka model değilde aynı marka ve farklı modellerden bir örnek ;
Yamaha ybr125 2007 model yuvarlak fark efsane kasalardan
Yamaha ybr125ESD 2016-2017 model son kasalardan
bu iki motosiklet birisi karbrotörlü diğeri ise enjeksiyonlu ben ikisinide sürdüm zamanında yeni kasalıların yani enjeksiyonlu olanların eski kasalarla yani karbrotörlü olanlarla uzaktan yakından alakası yok gerek gidiş gerekse sağlamlık olarak
Çok bir bilgim yok bu konuda sadece kendi yaşamış olduğum tecrubeye dayanarak zaten halk dilinde yazdım bunu![]()
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------
............
O sistem,
CRDI
CDI
vb.
Dizel sistemlerde,Sıkıştırılmış ve sicakligi arttirilmis havanin uzerine enjektor yardimiyla direkt pülüverize halde yakit puskurtulmesiyle oluşan enerji sistemi(--CRDI--Common Rail Direct inject)