Karbüratör tahliye hortumu

Selam arkadaşlar benim kuba dragon 50 cc motorsikletim var motorsikletim ara ara tahliye hortumundan benzin damlatıyor tahlite hortumunu körlememin bi sakıncası varmı

Evet var. Bir şekilde bu hortumu körlerseniz bir süre sonra yağmur ve yıkama sonrasında yakıt deponuza su dolmaya ve sonrasında da nedenini anlayamadığınız çalışmama veya tekleme sorunlarına neden olacaktır.

Deponuzu ağzına kadar doldurmaktansa bir iki parmak kala dolumu bırakırsanız sorununuz çözülür. Motosiklet yakıt depoları ağzına kadar silme doldurulmamalıdır (uzun süreli bekleme/depolama durumları hariç).

Genelde ben motoru durdurduğum zaman 10 dk sonra damlatmaya başlıyor nedenini anlamadım ve bunun ful depoyla alakası olduğunu sanmıyorum

Durduğunuzda depodan benzin musluğunu kapatın. Akma olmayacaktır. Dolayısıyla karbüratör şamandırasının iğnesi yakıtı kesemiyor,ya ucundaki lastik aşınmış,ya ayarsız,yada şamandıra delik.
Başka açıklaması yok.

Tahliye vidası gevşek olabilir.hortumu körlemenin bi sakıncası olmaz tabi karburatör tahliyesinden bahsediyorsak.hatta hortumu komple karburatörden söküp oraya vida at

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar