KAPUZBASİ -Dünyanın 3. enbuyuk selalesi- ADANA 14Mayıs

Efendim günaydınlar,

Adana'lı motorseverler gururla sunar.
KAPUZBASI SELALERİ !!!

önce kahramanlar:

Altan V-Strom
Mustafa FZ6 Fazer
Ben F650GS (Fazerberg) *
Fakir F650GS (Fazerberg) *
Nevran F650GS (Fazerberg) *
Adil F650GS Dakar (Fazerberg) *
Basar Husaberg
Museut Husaberg
Serkan KLR 650
Mustafa Fazer
Mustafa Ramzey 200
Adem KLE 500

Gelelim senaryo ya;

Adana ile Kayseri sınır bölgesinde kalan ve dünyanın en yüksek 3ncu selalesinden biri olan Kapuzbası selalesine Adana'dan hareket ederek sırasıyla

İmamoglu - Egner - Aladag ilcelerinden gecip 100km asafltan gittikten sonra; arazi parkurunda yolumuzu kaybetmeden levhasız, tabelasiz, işaretsiz o keci (stabilize bile bunun yanında otoban kalir) yollarinda 53km ilerleyip

muazzam guzellikte ki büyüleyici ve aynı zamanda insanı hayretler icerisinde birakan korkutucu bir gucle akan Kapuzbasina ulastik.

Ulasmasina ulastik ama sorun bakalim birdaha gidermisiniz diye?
-Ben hemen cevap verim. Tabiki giderim. ama helikobterle :) [ arkadaslar sizle her zaman heryere varim ben]

Saka bir yana yukarda ki cumleler her nekadar cok karamsar baslamıs olsada isin asli o kadar da kotu degil. Bu karamsarlık cigerlerime cektigim avuc avuc tozdan, bacaklarima yedigim sayisiz tastan, ayagımı vurdugum o kayalardan ve zıplaya zıplaya dagilan takımlarımdan (!), gectigimiz onlarca derede islanan ayaklarımdan .... ha unutmadan bide eve saat 01:30 da dönmemden kaynaklanıyor olsa gerek.

Aman Allahim hala karamsarim. Lan simdi bakiyorumda su bedensel yorgunlugu saymazsak gezi baya keyifliymis.

eeee madem keyifli o zaman birazda guzel yonlerinden bahsedelim.

Adana - İmamoğlu arasında ki uzun duz asfalt yolda sabah güneşi altında ilerleyip Ceyhan baglantısında Nevranın da aramiza katilmasiyla İmamoğlu girisinden Egner'e dogru donerek tarlalarin arasinda virajli asfalt yollarda cok buyuk keyif alarak Egnere kadar geldik. Egner de caylarimizi icerken motorcu bir amca ( tahminen 65 yaslarinda ) bizimle sohbet etmeye basladi. Gidecegimiz yere nasil gidecegimizi o tarif etti.

Amcadan bazi nasihatler

- depede bir orman evi var oraya gitmeyin, maden var ordan yokari gedin !

- yaanıza ic lastik / yedek lastik aalin

- yaanıza şu portakallari alın ( portakallar kendinin bize ısrarla ikram etmeye calisiyor )

- yaanıza yiyecenizi alin ! vb

Amcayla birer cay ictikten sonra yola devam edip Aladag ilcesine geldik.

Burda Husaberglere bakkal dan benzin aldik. Evet evet bakkaldan !

Aladag cıkısında asfalttan ayrilip ( tahmin ediyorum 12:00 - 12:30 sularinda ) arazi parkuruna basladik. Her taraf kırmızı toprak ve kocaman yemyesil agaclarla ve ordan burdan akan sularla suslenmis ti.

Biraz ilerleyip derelerin birinin uzerine kurulmus kopruden gecerken mesut ekibi durdurdu ve burda zeminin dere gecisine uygun oldugunu soyledi. Once Husabergler, sonrasında da ben ve Adil ve daha sonra Mustafa (Ramzey200) burdan dere geicisi yaptık ve cok buyuk keyif aldik.

yola devam edip tozun topragın icinde kimiz zamanlar cok kırıcı olabilen arazide cok guzel bir manzara esliginde ucurum kenarlarindan derelerden camurlardan gecerek ilerlerdik.

sonunda selalere vardik. (saat 16:00) varmasina vardik ama o kadar susamıstık ve acıkmıstık ki selalenin keyfini tam cıkaramadan yemek olayina girdik.

yemek yedigimiz yer inanılmaz guzel bir manzaraya sahipti. burda eski pehlivanlardan bir amca bizim aikido üstadı Altan'la illa da guresmek istedi ve gunumuze renk katti.

yemegi yedikten sonra donus yolunu konusmaya basladik. 2 ihtimal vardi. ya geldigimiz yoldan donecektik yada Kayseri'ye gidip burdan Adana'ya gececektik. Eger Kayseri'ye gitseydik yol cok uzuyacaktı bu sebepten bizde geldigimiz yoldan donmek istedik.

ama o arazi de hele ki hava karardiktan sonra ilerlemenin nekadar yorucu ve tehlikeli olacagini biraz kucumsemisiz bunu anladik. ortalik zifiri karanlık olduktan sonra ucurumun kenarinda giderken oyle bir kasiliyorsunuz ki her yeriniz agriyor. Onde gitmekte bir dert arkadan gitmekte ayri bir dert.

donus yolunda yasanan aksiliklerden de biraz gecikince yorgunluk iyice agir bastiriyor. bunun uzerine ormanda bir ara yanlıs yola sapınca bosu bosuna bir 15dk kaybediyoruz ve artik insanlar bitmek uzereyken asfalta tekrar cıkıyoruz ve saat 22:20 (benim foto mak. bir saat geri)
daha Adana'ya 100 km var!

burda biraz dinlenip birseyler iciyoruz ve tekrar yola koyuluyoruz. Adana'ya saat 01:30 da gelip gune son noktayi koyuyoruz.

simdi birazda gorsellik...

İmamoglu girisinde Nevran'la bulusma

im0005263yx.jpg

Yola devam edip Egner'de cay molasi

im0005272hb.jpg

Bize nasihatta bulunan motorcu amca (cok yardımseverdi) ( baska fotolari da olmali arkadaslarda) bu amcayi saygıyla anıyorum/z

im0005287ic.jpg

Aladag ilcesine giderken asfalt virajli yollar

im0005292tv.jpg

im0005319pm.jpg

Cukurova'da bahar... her yer yemyesil

im0005323mz.jpg

veeee arazi parkuru. bitmek tukenmek bilmeyen bir arazi...

ama nekadar guzel bir bilseniz.

im0005349kn.jpg

im0005354ln.jpg

dinlenmelerden biri. hem motorlar hem biz dinleniyoruz

im0005380kc.jpg

arazi surusu...

im0005399be.jpg

bir baska mola

im0005407hx.jpg

muaazam bir manzara. daglar cok guzel gozukuyor

im0005426yz.jpg

im0005436ik.jpg

bir mola daha (bu molada mersinli bir uyemizle karsilasiyoruz. ne tesaduf)

im0005459nf.jpg

im0005441ec.jpg

buda fotograf molasi

im0005461tj.jpg

ve yoldan manzaralar

im0005481hm.jpg

im0005505bh.jpg

im0005527ec.jpg

im0005534zk.jpg

im0005540qs.jpg

im0005564xc.jpg

im0005579uh.jpg

im0005608da.jpg

veeee beklenen an. Kapuzbası selalesi (leri)

im0005610up.jpg

özellikle ortada ki inanılmaz bir debiye sahip. keske yakınlarına kadar inseydim

im0005661ke.jpg

im0005695rt.jpg

im0005721oz.jpg

im0005736fx.jpg

im0005776sg.jpg

im0005781vl.jpg

im0005918sn.jpg

im0006037ce.jpg

selalede fotograf cektikten sonra direk yemek yedigimiz yere (ismini yarın yazacam. karti evde kaldi) gidiyoruz ve dere kenarinda yemeklerimizi beklerken sohbet ediyoruz.

im0006085tg.jpg

im0006095ex.jpg

yemekler bitiyor, geldigimiz yoldan donus basliyor

im0006146ro.jpg

im0006162qg.jpg

sonunda asfalta cıkıyoruz ama herkes toza bulanmıs durumda

im0006341cj.jpg

im0006286fl.jpg

im0006273lp.jpg

im0006309ck.jpg

yolda teknik bir arıza ve kucuk bir sekerleme...

im0006396aw.jpg

* = Fazerberg tamamen patenti bana ait tescilli bir tabirdir.
yolda Fazer'a toprakta Husaberge denk anlamına gelmektedir.

uygun bir ucret karsılığı yazılarınzızda kullanabilirsiniz. :queen:

süpersin yaa muhtesem bir gezi yapmıssınız ahhh keske bende olsam ama en yakın zamanda bizde gezecez:queen:

arkadaslar begenmeniz cok memnun edici.

yol her nekadar kırıcı da olsa manzara icin herseye degerdi.

eger aranızdan buralara gitmek isteyen olursa o zaman detayli bir bilgi verebilirim.

buraya ya yolu bilenle gitmelisiniz, yada cok iyi tarif almalisiniz.cunku yolda onlarca yol ayrimindan sadece birkacinda levha var!!!

herkese iyi haftalar

güzel bir enduro ekibi, güzel fotolar. paylaşım için teşekkürler:)

sizlere kızıyorum ama bizimde canımız var değilmi,hele o manzaralar ooofff oooofff

Hocam yollar harika, motorlar harika, helele şelale muhteşem yalnız suyun nereden geldigini çözemedim. Mutlaka gidilmesi gereken bir yer.
Teşekkürler.

gezi süper, fotolar süper paylaşı için teşekkürler:cat:
bir de üstad burası tam nerede kalıyor mersin tarafına yakınsa gitmeyi düşünebilirim bir gün, sevgiler:rendeer:
yılmaz ne dersin bizde böyle bir ekip olacaz mı:wiinkk:

gcc_ondr' Alıntı:
bir de üstad burası tam nerede kalıyor mersin tarafına yakınsa gitmeyi düşünebilirim bir gün, sevgiler:rendeer:

inşallah birader. ama önce okulu bitirelim. biz iki kişi bile olsak akdenizi fethederiz:cherry:

Makine' Alıntı:
Sabah kaç gibi çıktınız yola?

sabah 08:30 gibi bulustuk. normalde 09:00'da hareket etmeyi planlıyorduk 09:30'da hareket edebildik.

aladag ilcesinden gecip arazi parkuruna basladigimizda 12:30 gibiydi. 53km lik yolu tamamlayip selaleye vardıgımızda saat 16:00 di

donus yoluna saat 18:30 da basladık. donuste birtakim teknik problemler yasadık bu yuzden saat 22:40 da arazi parkuru bitti ve biz tekrar asfalta (Aladag ilcesine) donduk. saat 01:30 da da eve gelebildik.

gcc_ondr' Alıntı:

geziye mersin den baslayacaksanız once Adana istikametine gelip İmamoglu girisinden Aladag ilcesine sapmanız gerekmekte yani yol Adana-Mersin arasinda degil, Adana-Osmaniye arasında gibi. Bence o bolgenin tadinin cıkarilmasi icin orda bir gece konaklamak lazim.

bizim yemek yedigimiz yerde konaklamak mumkun. geceligi 10ytl miydi neydi. adamdan kart aldım suan evde yarın telefon numarasını veririm.

orda ayrica rafting faaliyetleri de mumkun oluyormus...

buyrun Aladag ilcesine kadar bir harita

mersinaladag4ew.jpg

Son düzenleme:
evet mersin için bayağı uzak bir güzargahmış ama dediğin gibi yatılı olarak düşünülebilir, yaz gelsin gitmek için şansımızı bi zorlarız bakalım, bilgiler için teşekkürler:rendeer:

ahhhhhh ahh motorum cumartesi gelecek şimdiden ağzımın suları akmaya başladı bekle beni dağ taş ben geliyorum.
paylaşım için çok tşk çok güzel gezi olmuş

Arkadaşlar, her zamanki gibi güzel bir gezi yapmışsınız. Bende de Ramzey 200 cc var. Merak ettim ramzey'li arkadaşın performansı nasıldı? Yani motoru sizin motorlara uyum sağlayabildi mi? Selamlar.

Naci63' Alıntı:
Arkadaşlar, her zamanki gibi güzel bir gezi yapmışsınız. Bende de Ramzey 200 cc var. Merak ettim ramzey'li arkadaşın performansı nasıldı? Yani motoru sizin motorlara uyum sağlayabildi mi? Selamlar.

Ramzey'i olan arkadas hic bir problem yasamadi diyebilirim.

asfalt yollarda giderken konvoyun lideri ve artcisi belli oldugundan ve herkes arkasındakini kontrol ettiginden (eger arkamizdaki surucu bir nedenden yavaslar/durur/yada goruntuden kaybolursa bizde yavaslayarak/durarark konvoyu durduruyoruz; boylelikle kopmalar engelleniyor) asfaltı sorunsuz bir sekilde astik.

arazi kullanımında da zaten ortalama hizimiz 20km/s olunca burda da problem cıkmadi. hatta ve hatta bu cross motorun cevikligi dikkat cekiciydi. sahsen ben performansını cok begendim.
:cat:

Sağolasın mkcelikkol. Benim beraber gezdiğim arkadaşın da gs'si var. Asfaltta 80-90 gittiğinde ona uyabiliyorum ama bazen basıyor gaza. Gözden kayboluyor, sonra durup bekliyor beni. Ama arazide genelde birbirimize yakın seyrediyoruz. Selamlar.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Olay budur abi şu görüntü tüm yorgunluğu müthiş bir zevke, dinginliğe dönüştürür. Paylaşım için teşekkürler içimiz gitti ama neyse :) Allah tekerinize güç versin.

im0005527ec.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar