Mendizabal, Bugünlerde bende Tiger Hakkinda daha az yazi yazmaya basladim fakat bunun sebebi Tiger Benim gözümde ilk 1500 km'yi Hakkini vererek sorunsuz bir sekilde gecti bu süre icerisinde karsilastigim butun olaylari yazmaya calistim. Ve daha devam edecegim Tiger hakkinda yazi yazmaya.
Su anda Motor 1750 Km oldu ilk servisten sonra yag degisimi yapildi ve 1000 km'yi gectikten sonra artik motorun gücünü biraz daha gorme zamani geldi. Su anda Motoru biraz daha zorlamaya basladim. Motorun gün gectikce acildigini ve biraz daha rahatladigini gördüm. Su anda 5. Vites 1100 Devir Son hiz 130 km ye ulasabiliyor bundan sonra cok iyi rodaj sonucunda Maximum Yapabilecegi hizin 130/140 km olacagini tahmin ediyorum ama 160 km hiza kesinlikle ulasmaz. Sunuda belirtmeliyim ki bu bir Racing tarzi olan bir motor degildir. Bunun disinda verdigi artilar olarak Yapabilecegi ve verebilecegi en iyi rand1manin ne oldugunu goremem gerekir. Ve ald1g1m en iyi sonuclarda bundan sonra daha net belli olmaya basladi.
Vibrasyon konusunu merak edenlerde vardir Kanunide bildim bileli degismeyen cozulemeyen bir sorun haline gelen vibrasyon malesef Tigerda'da var. Vibrasyonun hissedilmeye basladigi an ise Motorunun yüksek devirde kullanimi sirasinda ortaya cikmakta. Hizli kullanimlarda ortaya cikmakta. Sunuda belirtmeliyimki kendi motorumda ilk vibrasyonu hissetme s1n1r1m 70 km lerde idi simdi 90 km hiza kadar cikti bir sekilde motorun acilmasi ve alismasi sonucunda azalma oluyor.
Gün gectikce daha cok bütünlestigim motorumla sürüs acisindan cok zevkli olan yolculuklar yapiyorum. Motor kullanimi yormuyor zevk veriyor. Oturus pozisyonuna bagli olarak bende biraz bel agrisi oluyor. Arka koltuk artci icin güzel bir gorus ac1s1 olusturuyor arkaya takm1s oldugum sissy bar yaslanma koltugu sayesindede daha rahat bir yolculuk sagliyor.
Tigerda iki kisi bindiginiz de cok yak1s1kli oluyor Tamemen motorla bir butun oluyorsunuz. Fakat K1z arkadas1n1zla veya daha once motora binmemis birisi ile binerseniz mutlaka uyarmalisiniz ki motorun eksoztlarina dikkat etmeliler ve ayaklarini Eksoztlarin üzerine koymamalilar bu yüzden hem ayakkabilari zarar gorebilir hemde ekzostunuz.
Su ana kadar olusan Sorunlar.
---- ilk problemim vida dusmesi sonucu motorun yag bosaltmasi oldu
Cozum: Servis motoru oldugu yerden geldi aldi sorunu 1 saat icinde cözdü.
---- Vites göstergesi gayet güzel düsünülmüs.
---- Ön panelde kilometre göstergesinde elektrikte sase vardi.
Cözüm: 1 saat icinde yapildi.
---- Zamanla gevseyen Motor zinciri
Cözüm: 2. bakimda halledildi.
---- ilk yakit testlerinde 5000 devir kullaniminda tüketimin km'de 86 Ykr civarinda oldugunu hesapladim.
------Bakimdan sonra bunun düsecegini belirtir herkes. Ben bakimdan sonra yüksek devir ve hizli sartlarda kullandim. Km basina 86 ykr olan benzin tüketimi
bunun sonucunda Km basina 90 ykr'ye yükseldi ki buda demek oluyor ki motorun yakit tüketimi kullanima bagli olarak degisiyor. Fakat 90 ykr yi gecemedim henüz
Crosstown_Traffic' Alıntı:
Ankara'daki motorsiklet bayiilerini ziyaret ettim. Mondial ve Jinlun marka motorsikletleri kimlerin, hangi şartlar altında montajını yaptığını gördükten sonra kafamda şüphe kalmadı; Kanuni Tiger.
Bu konuda bir arastirma yapmissin ve secim olarakda En iyi olani secmissin :cat: Ankara rahatca binmek ve servis ve parca sorunu yasamak istemiyorsan tek secenegin Tiger. Junlini gordüm gayet hosumada gitti ama servis olarak güvenemedim zaten Ankarada Junlini getiren bir yer buldum. Bu kiside Tamir islerine bakan bir Usta isterseniz siparis verip getirtiyor olay bu. Ama usta olarak cok iyi birisidir titizligi ve özem gostermesi ilgilenmesi :cat:
Crosstown_Traffic' Alıntı:
Ayaklarim tam yere basmiyor, yani ayağın yarısı basıyor, topuklar 2-3 cm havada! (boy 1.69). Belki tecrübeli bir motorcu olsam önemsenmeyebilir ama bir çaylak olarak biraz endişelendim.
1.Sizce bu motoru alcaltmanın bir yolu varmıdır? Süspansiyonlar ayarlanabiliyorsa en mantikli çözüm bu gibi.
2. Motor üzerinde güvenim pekişinceye kadar artcı almak istemiyorum, bu yüzden arka selenin sökülmesinin mümkün olup olmayacağını merak ediyorum.
Boy olarak ayni boydayiz fakat tecrübe olarak ayni boyda olmadigimiz kesin. Fakat motor kullanim olarak cok rahat ve dengeli ben bunu sürerim deyip binersen uzerine sürecegine eminim. Tabi bir süre antreman yapman gerekebilir. Motorun alcaltma yolu yok Amortisörler ayarlanabiliyor bunu servis ile konusarak deneyebilirsin ama ne kadar alcalir bilemem.
Arka seleyi sökebilirsin veya kendi istegine göre dizayn da edebilirsin ama bu motorun goruntusu ile ne kadar butunlesir bilemem su anki Koltugu Artcilar icin gayet guzel ve rahat bir yolculuk sunuyor. Artci almak istemiyorsan bindirmessin olur
Motor üzerine ayrica Taktirmis oldugum bir sistem ise Uzaktan kumanda ve Alarm sistemi. Motor uzaktan kumanda ile eger vites bosta ise calisabiliyor ve park ettikten sonra alarm sistemini devreye sokabiliyorsunuz. Ustaya danisarak taktirdigim bu sistemin Motora zarari varmi diye sordum. Hic bir zariri yok dedi fakat yinede Alarm olarak kullanmami tavsiye etti uzaktan kumanda ile gayetde güzel calisiyor ama beynine zarar verebilir diyede uyardi oda emin deil bende.
:bestmt: Sevgilerle
T i g e r ve B e n