kanuni enduro kullanıcıları bilgi paylaşım forumu...

buraya nasıl foto yükleyebilirim hala uğraşıyorum ama bulamadım?
youşlarda 3 vitesle çıkyorum 65,70 km hızla fazla zorlamadan...

araziye girmesende çok Çamur sıçratıyo amortisörün keçelerinin ömrünü uzakmak için sende körük kullan derim ben. yukardaki linkte benim motorum resimlerinde görebilirsin.körüksüz arazideki haline bakınca anlarsın faydasını.

Son düzenleme:
arkadaşım bu körük meselesi o ön amortisör kavallarının üzerindeki siyah plastik nesneye diyosun.o körükleri nereden alabilirim bi bilgi verirsen sevinirim bide onları nasıl taktın oraya ?

öncelikle motorsiklet sanayi sitesi varsa bulunduğun yerde ordan alabilirsin ben 4 tlye aldım. Parçacılardan alabilirsin üst kısmındanda su girmemesi için hırdavatçılardan tüphortum kelepçelerinin büğüğünden 2 tane alırsın.birde sanayideki hırdavatçılardan orta kuvvet vida sabitleyicisi alabilirsin.körüğün altı tam oturduğundan gerek yok alt tarafa.yapabileceğine inanıyorsan yap.eğer yapamam diyorsan o zaman herhan gibir motorcu yapabilir.mototun alt kısmına öne yığılmayacak şekilde sağlam bir takoz veya kriko ile kaldırıyoruz.önce çamurluğun altındaki 8lik 3 vidayı söküp çamurluğu çıkarıyoruz.daha sonrada çamurlukla birlikte farın alt kısmı da çıkmış oluyor.sonra alyan anahtarla direksiyon üst ve alt kelepçelerini gevşetiyoruz.fren alt hamili ve km sayacının alt kısmıda sökülüyor.sonra iki amortisörü yavaşça aşağı doğru çekiyoruz.motoru burada biraz daha kaldırmak gerekecek.körükleri takıp tekrar alt ve üst kelepçelerden geçirip kelepçe vidalarına vida sabitleyicisini sürüp sıkıyoruz.fren hamili km tahrik mekanizması,çamurluğu sıkıp işlemin kuyruğuna geliyoruz.sonra ayarlı kelepçemizi amortisör kavalına takıp sıkıyoruz.alt kavalada köörüğün alt kısmını takıp bitiriyoruz.kolay gelsin basit aslında.istersen tekerleğide sök daha kolay olur senin için amortisörü çıkarması.amortisör kelepçelerinin vidalarına çok yüklenmene gerek yok normal sık sabitleyici gevşemesine izin vermez.

Son düzenleme:

jr.

Ozan ve titan dostlarım selamlar. Hastasıyım bu motorun. Önümüzdeki 15 günde, bir sürpriz yapıp siyah enduromla aranıza katılabilirim. Nerede okusam araştırsam taş gibi motor olduğu sonucuna varıyorum. Yanlız eksoz sesine bir türlü ulaşamadım . Bildiğiniz bir video falan var mı? Keyifli sürüşler. Bu motora bu kadar yakın olmamıştım hiç. Az kaldı sanırım.

bence mavi siyah olanını al. kir çabuk belli olmasın.zaten az bir grenajı var oda mavi olsun bende senin gibi ilk başta siyah istemiştim ama mavi siyahı görünce vaz geçtim.yinede zevk senin hayırlısı olur inşallah.

jr.

sağol dostum siyah hoşuma gitti benim de. mavisini bayide gördüm. ikinci el arayan varsa ankarada var sahibindende burdan duyuralım. kararı verdim sayılır bi freedomu beğeniyorum bi bunu. ama muhtemelen enduro olacak. freedomun (ya da racer aynı şey) sağlamlığı veya çekişi hakında bilginiz var mı enduroyla kıyaslayabilecek kadar?

ozan burayı bilgi paylaşım olarak yaptıysak başına aletin şık resimlerini koyalım (siyah mavi ve kırmızının) teknik özellik falan koyalım. Resim lazımsa göndereyim bi dolu var elimde her renkten.

Son düzenleme:
farklı kullanımlar amaçlanarak üretilmişlerdir.öncelikle kullanım alanları farklı o yüzden ne amaçla kullanacağına karar vermek lazım.

jr.

çekişten ve kaliteden bahset dostum ben kullanırım tarz önemli değil. çok param olsa seçerim de şimdi 2800-3000 liraya en mantıklı motoru arıyorum. Beatten sonra bana hepsi uçak..Ama aralarında 200 lirayı gerektircek bi fark var mı? aynı motor takılı gibi ama freedomun tork 9,9 enduronun 12.5..sallamasyon mu, doğru mu o önemli..ben enduro alsam arazide kullanmıycam asfalt için alıyorum ama 200 lira için freedom endurodan dandikse ve güçsüzse oturur ağlarım.

fredom için sitelerde yazılanlara bakılırsa motor bloğu sorunlu ama enduroda yok.o yüzden yeni racer s motoru enduronun aynı motor bloğunu kullanmış istersen siteden bakabilirsin.kanuni 3_4 viteslerde bile kafa çıkarması ivmelenmedeki başarısı 12,75 doğru kanısını veriyor.birde zorlu yokuşlarda bile düz yolda gibi çekişi de öyle.sallama falan değil yani.

çekişten ve kaliteden bahset dostum ben kullanırım tarz önemli değil. çok param olsa seçerim de şimdi 2800-3000 liraya en mantıklı motoru arıyorum. Beatten sonra bana hepsi uçak..Ama aralarında 200 lirayı gerektircek bi fark var mı? aynı motor takılı gibi ama freedomun tork 9,9 enduronun 12.5..sallamasyon mu, doğru mu o önemli..ben enduro alsam arazide kullanmıycam asfalt için alıyorum ama 200 lira için freedom endurodan dandikse ve güçsüzse oturur ağlarım.

arkadaşım öncelikle aramıza hoş geldin şimdi racer veya fredom ile enduroyu kıyaslamaya gelirsek.her ikiside 200 cc lik motosiklet serilik ve tork hemen hemen aynı enduro birazdaha agır basıyor tork yönünden.benim kuzende racer200 var onuda pek cok kere kullandım ( yani iki motosiklette benim elimin altında) her ikiside sürüş acısından birbirinden farksız yani oturuş pozisyonu falan aynı.saglamlıga gelirsek tabiki enduro saglam neden diyeceksin şimdi: cünkü cok pazla plastik parçası bulunmuyor ama racerde plastik cok fazla en ufak bi yan yatmada gitti grenajlar.mesela 3 yada 4 hafta önce enduroyla kaza yaptım virajı alamadım agaca çarpmamak için motoru yatırdım inan hiç ama hiç bi tarafı şükür kırılmadı sadece egzosta ufak bi sıyrık. ama aynısını racerle yapsaydım veya fredomla galiba kırılmadık tarafı kalmazdı ( bu arada raceri ve fredomu kötülemiyorum sadece olabilecek dogal kırılmaları yazıyorum) ve en son kıyaslama konusuna gelirsek eger enduroyla maksimum 100-110 arası hız yeeter diyosan enduro al yok ben biraz daha hızlı gideyim diyosan 120-130 km yapan fredom yada recer al.(bu arada sen fredomla enduroyu kıyaslamışın ama fredom hakkında pek fazla bir bilgim yok sadece recer ile aynı motoru kullanıyor yani herşeyi aynı bi tek birinde kaplama plastik var digeri cıplak bu yüzden racerle kıyasladım)
veee tabiki yine son karar senindir hangisi hoşuna gidiyorsa hangisini begeniyorsan onu al ( benim iki motosiklet arasındaki görüşlerim ve bildiklerim bu kadar son olarakta ne enduro nede racer şu ana kadar bi problem cıkarmadı bize)

Son düzenleme:

jr.

titan dostum teşekkür ederim hoşbulduk. hangisini seçersem seçeyim gene de görüşüyor olacağız =). sağlamlıktan kastım problemsizlikti. demek ki ikisi de aynı. anlattıklarından, 2 kişi rampaya vurduğumuzda çekiş bakımından enduronun biraz daha iyi olacağını anlıyorum. ancak şehirlerarası yollar için maksimum hızı fazla olan freedom, sollamalarda falan daha iyi olmalı. bu bilgiler benim için çok önemliydi ozana da sana da teşekkürler. bakalım ne alıcaz kafa patatese döndü iyice. haftaya çözmem lazım bu işi. kalın sağlıcakla.

jr. abicim kanuni fredom'ı gördüm gerçekten kalıplı güzel bir görüntüsü var ama nasıldır bilmiyorum kanuni racer ise benim 2 tanıdıkta var 1 tanesi yeni aldı diğerinin 5000km civarında motor bir kez yan yatırmış gerçekten plastik aksamı kırılmış vs. diğeri dediğim gibi daha yeni ama bence görüntüsü o kadarda güzel değil yani bence raceri ele. Ama fredomu bilmem yanlız enduro200 kanunin piyasaya sürdüğü en güzel motorlardan biri bence.

jr arkadaşım kafana takılan herhangi bir soru oldugunda sorabilirsin.bide problemsizlik demişin bunuda bir önceki mesajımın sonunda cvp yazmıştım şuana kadar her iki motosiklette bi sorun cıkarmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar