Kanuni diesel motosiklette seri üretime geçiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

YAKIT TÜKETİMİ SADECE OTOMOBİL ÜRETİCİLERİNİN HEDEFİNDE DEĞİL.

Ulaşım sektörümüzdeki en büyük gider kaleminin yakıt olduğu ülkemiz hala dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyor. Bir taraftan petrol şirketlerinin satışlarına gelen son düzenlemelerle birlikte ülkemizdeki petrol fiyatları tartışıla dursun yerli motosiklet üreticisi Kuralkan Gurubu 2 yıl önce çalışmalarına başladığı dizel motorlu TİGER D-TECH 350 projesinin son aşamalarına geldi. Geliştirilen dizel motorlu motosiklet başta kuryeler olmak üzere ticari kullanımlar için ezber bozacak kadar iddialı ve sektörün merakla beklediği bir çalışma.

MOTOSİKLETTE DİZEL TEKNOLOJİ GELİŞECEK

DİZEL MERAKI SADECE OTOMOBİLLE SINIRLI KALMIYOR

Şirket genel müdürü M. Sait Kuralkan dizel motosiklet üzerinde 2 yılı bulan çalışmalarının son haline geldiğini belirtiyor. Kuralkan '' Türkiye'de yakıt en önemli gider kalemi. Konu motosiklet bile olsa kullanıcılar için ilk kriter yakıt gideri. Petrol fiyatlarının yurt dışına göre Türkiye'de yüksek oluşu nedeni ile yakıt teknolojisine odaklandık. Benzinli motorların yanısıra dizel motosiklet üzerinde çalışmaya başladık. Iki yılda arzu ettiğimiz noktaya getirdik. Bundan sonrasında üretimine yönelik çalışmalar üzerinde duracağız. Geliştirme safhasında yerli ve yabancı tedarikçilerle işbirliği yaptık.''

Motosiklet kullancılarını en çok ilgilendiren kısım fiyat hakkında henüz net bir bilgi vermeyen M. Sait Kuralkan '' Üretim ve geliştirme maliyetleri üzerinde çalışmalar devam ediyor, Aracın fiyatı hakkında şimdilik bir bilgi vermek erken olur dedi.

Kayan aga, dogrusun da kanuninin hangi modeli duzgun ki? ciksin tam senlik olur mator.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayan aga, dogrusun da kanuninin hangi modeli duzgun ki? ciksin tam senlik olur mator.

kendi tasarlamadıkları modelleri:)
niye benlik motor olsun?
asıl senlik motor olur,benim motorlar 100 km gitmiyor ki yakıtını düşüneyim:)

Motosikleti
750x
Kanuni'nin modellerini bende begenmiyorum.
Fakat adamlarda sürekli olarak bi yenilenme çabası var.
İsim yapmış firmalar bile bu kadar özveri ile çalışmıyor bence.

ben bir kez huylandim bu markadan, cunku otv midir nedir o vergi turunun artirilmasinda 2005 yilinda sanirim ön ayak olmus bir firma. demisler ki yabanci firma urunlerindeki vergiyi artirirsak yeli urunlere talep artar.fakat simdi onlar da vergi indirimi icin ugrasiyormus.

Dizelin motosiklette kullanılamayacak kadar ağır ,büyük, sarsıntılı , kilosuna göre güçsüz , ve seri olmayan bir motor tipi olduğunu herkes biliyor ama kanuni şu dizel motosiklet sevdasından vazgeçmedi. Çabalarını elektrikli motorsiklete harcasalar daha çok işe yarardı.

Bu motoru tasarlarken biri donup ne yaptik biz diye bakmamismi?

Cim bicme makinasina oturtulmus gibi duruyor.Tek kelime ile berbat

motoru yerlere saçılmış gibi sarkmış aşağılara doğru iğrenç rezalet berbat ötesi

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
o motoru türkiye dışında hiç bir yere satamazlar. türkiye'de bile ne kadar satabilecekleri konusunda şüpheliyim. diesel'i motosikletin geleceği olarak görüyorlarsa vay hallerine. yanlış gelecek planlarından yakında batarlar. haaa, paraları bol, sırf tarihe geçmek adına harcıyorlarsa onu bilemem...

Bildiğim kadarıyla bu o çalışmanın ilk resimleri. Neticenin daha güzel görünümlü ve performanslı olmasını bekliyorum.

Ama genel olarak değerlendirmek gerekirse Kuralkan dizel motosiklet geliştirmemiş zaten varolan motosikletine zaten varolan herhangibir bulabildiği en ucuz dizel motoru monte ederek bize yutturmaya çalışıyor.

Kurduğum cümle bile dandik oldu beeeee :))))))

Motosikleti
750x
Bildiğim kadarıyla bu o çalışmanın ilk resimleri. Neticenin daha güzel görünümlü ve performanslı olmasını bekliyorum.

Ama genel olarak değerlendirmek gerekirse Kuralkan dizel motosiklet geliştirmemiş zaten varolan motosikletine zaten varolan herhangibir bulabildiği en ucuz dizel motoru monte ederek bize yutturmaya çalışıyor.

Kurduğum cümle bile dandik oldu beeeee :))))))

Senin cümlen güzelde benim konu dandik :)
Geçmişte açılan konuyu açmışım tekrar.
Kapattirayim bari :p

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar