Bir haftadır uygulanıyor. Aşırı memnun olduğum bir mevzu. Biraz yığılma oluyor ama geç gidip erken dönmenin verildiği haz paha biçilmez.
Özel sektörde durum nedir canlar?
Özel sektörde, en azından bizim sektörde biz evden çalışıyoruz. sabah 9 akşam altı günde 8 en az saat zaman kaydı girmemiz gerekiyor. Hizmet verdiğimiz müşterilerin de çoğu evde oluyor zaten hizmet verdiğmiz bilgisayarlar yerini bile bilmek zorunda olmadığımız veri merkezi denen herkesin giremediği yerlerde olduğu için bizim için bir şey değişmedi, ofiste olsak da uzaktan bağlanıyorduk, evden de uzaktan bağlanıp çalışıyoruz.
sabah 9 akşam 17:30 devamke
Özel sektörden bildiriyorum: sabah 8 - akşam 6.30 aynen devam. Artı olarak cumartesi yarım gün çalışmak için de izin alınmış devtetten. Korona bizde hiçbir şeyi değiştirmedi anlayacağınız.
Hangi sektör hocam?
Özel sektörün durumunu tek kelime ile özetleyim: Tecavüz
Yok artık. Çok fazla çalışmıyor musunuz..
Kesinlikle çok fazla tabiki. İnsanın ailesine yada kendine ayıracak vakti kalmıyor. Özel sektör tam bir sömürü düzeni...Yok artık. Çok fazla çalışmıyor musunuz..
Duyduğuma göre özel sektörde haftalık mesai saati, maksimum ek mesai süresi belli.
Ek mesai yaptığınızda ek mesai ücreti alıyor mu herkes, ve ek mesai sınırlarına uyuluyor mu?
Çalışanlar halinden memnun ama? İtiraz eden, şikayet eden yok. Düzen değişsin diye bir çaba da yok.