kampana fren mi iyi, disk fren mi?

Makinenin yazdıklarından sonra sadece kendisine teşekkür için bir şeyler yazabilirim. Bundan sonraki yazıların çok anlamı olmayacağını düşünüyorum.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

selam arkadaslar ben buraya yenı uye oldum.motoruda yeni aldım pek bılgım yok bu konularda ama kanunı bs 100 bana ıdeal geldı ondan aldım .fakat apartmanın onunde cocuklar mataoru dusrmusler arka fren pedalı basınca neredeyse yere degecek o derece sarkıyor düşmeden once oyle degıldı servıse goturdum bıraz sıktı. ama aydı sorun yıne devam edıyor ben ce sorun sıktıgı vıdadan degıl baska bı sorun var ama anlayamadım bu konuda bılgınız varmı?hepınıze selamlar.

Konu bayağa bir durmuş canladırayım dedim:D
Kamanpana veya disk frenlerin özellikleri güçleri ve kullanım alanları neler mesela. Örneğin bir off road cross/enduro motorda arka/ön kombinasyonu ne olmalı, yada yol motorlarındaki kombinasyon ne olmalı? Avantajları dezavantajları nelerdir?

kardeşimk benim sana tavsiyem önle arkayı kampana al son sürat giderken arkayı sıkarsan diskte arka yana doğru kayar ön frende ise yanlışlıkla da olsa sıkarsa takla atarsaın ölme ihtimalin var ama kampana olursa benim bildiğim kadarıyla çok güçlü durmuyor yavaşlıyor yani ölme ihtimalin çokdüşük parasına gelirsek hiçbirşey canından daha önemli değilya

Yalnız ani durma gerektiği yerlerde kampana fren çok etkisiz , disk fren her zaman daha iyi sadece doğru frenlemeyi öğrenmek gerekiyor o limon sıkma tekniği

Yalnız ani durma gerektiği yerlerde kampana fren çok etkisiz , disk fren her zaman daha iyi sadece doğru frenlemeyi öğrenmek gerekiyor o limon sıkma tekniği

limon sıkma stili ile fren yapınca motor zink diye duruyor
hem de fren basıncını kademeli artiriyorsun

durmaya yakın basinci kademeli azaltmak gerekebilir

Kampana bana gore. nezaman panik yapsam disk sayesinde asfalt yaladim. aman abi disk misk sizin olsun kampana candir.cok acil durumda limon felan hikaye..

siz fren yapmasını mı bilmiyosunuz dostum? disk kötü demiş herkes. motosikletim 180küsür kilo hangi kampanayı takacaksın durdurmak için? yukarda bi arkadaşın bahsettiği kamyon kampanasını mı takacaksın?
TAŞ YERİNDE AĞIRDIR!
ucuz olsun diye kampana takmıyorlar, yeterli geldiği için kampana takıyorlar. panik anında da panik freni diye bişey var zart diye fren sıkılmaz

Kampana bana gore. nezaman panik yapsam disk sayesinde asfalt yaladim. aman abi disk misk sizin olsun kampana candir.cok acil durumda limon felan hikaye..

panik frende kampanayi kitledim ben de !
panik olunca kampana disk farketmiyor can havliyle asiliyor insan
viraj diye on frene de dokunamadim
freni biraksam duzelecek işler ama
adi ustunde panik fren
yeter ki kendimi kurtarayım hesabı

disk fren ve kampana frenin bakımları nasıldır? farklılık var mıdır?

Yalniz soyle bisey var ben on fren kampanasini gevsettim. yani islak yolda bile sonuna kadar sikiyorum sinirda kaymadan duruyor.benim sahsi gorusum. Sakin kullanirim .ayni ayari tekeri kitlemeyecek sekilde diskte yapabilirmisiniz?yoksa disk fren tabiki daha iyidir.fren yapmayida biliyorum.soguk kanliyimdirda.ama istem disi fren yaptigimda oluyor. duse kalka ogrendim kardesler.tekeriniz duz bassin.

ayni ayari tekeri kitlemeyecek sekilde diskte yapabilirmisiniz?

bunu fren sıvısı basıncını düşürerek yapabiliriz
mondial 150zc scooterda ABS adı verilen bir parça nin bu islemi gerceklestirdigi söyleniyor

basinci bir vida yardımı ile ayarlayabiliyoruz
panik frende bile kitlemiyor anladığım kadarıyla

denemekte fayda var

bir de su var
asfalttan asfalta fark var
kimisi pütür putur
kimisi purussuzlesmis
anlayamiyorsun zirt pirt degisik asfaltla karsilasiyorsun

frene ön ve arka birlikte basmali
basinci fazla artirmamali
frenlemeyi zamana mesafeye yaymali
yavas yavas artan basincla sıkmak gerek freni
teker kayarsa freni bırakıp tekrar basmali

Sanki genel olarak,
hafif ve düşük güçlü motorlarda kampana, orta güçte ve ağırlıktaki motorlarda ön disk arka kampana, ağırlık ve hız fazla olunca ön ve arka disk,
tercih ediliyor gibi geldi bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar