Kamp için masrafsız motor tavsiyesi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ön amortisörü ayarlanamayan hiçbi alete all rounder denemez arkadaş sadece uzun yoldan veya kamptan araziden bahsetmiyor arkadaş ikisini birlikte yapmaktan bahsediyor yani kamp malzemeleriyle yüklü bi motorla uzun yol yapmaktan bahsediyor crfyle afrikaya giden varmış burada 100cc falconla nordkapp yapan da var dioyla moğolistan yapan da ee ben de cf 250srla araziye giriyorum bu 250srı arazi motoru mu yapıyor bu africa twinler tenereler boşuna yapılmıyor alanlar da boşuna almıyor demek ki

Merhaba crf250 ile kamp yapmak güzel kumsalda bile sürülüyoe hafif çünkü ama yol performansı kötü motor güçsüz ve doğal olarak gitmiyor sollama ani gaz açmak gerektiğinde tehlikeye düşürüyor
Ben 2 ay katlanabildim sonra satıp tenere aldım kamp gezi kötü yol iyi yol stabilize toprak ıvır zıvır viraj için de ayrıca onlarca ön ve arka amortisör ayarı ile bu yollara uygun hale getirebilirsin 24 modelden bahsettim

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yol yapmayı seviyorum sevmesine ama altımdaki motor her yola gelebilecek bir motor olmalı. Süspansiyonlar uzun olacak bi kere, konforlu olacak. Asfaltta 80-90 giderken benim CB biraz derin çukura bi girdi, ön tekerden gelen darbe resmen dizime vurdu. 1 saat dizim ağrıdı onun yüzünden. NX500 aklıma geldi ama onun da süspansiyonları çok kısa yahu. Koca alet 150mm süspansiyon salınım aralığı var yahu. Mantığım 2015-16 model XTZ660Z lere kayıyor ufaktan.
Yukarıda da yazmıştım, bugünlük vstrom övme hakkımı sizin konunuzda kullanayım. :)
2015 civarı yani şimdikinin bir eski kasası olan vstrom DL650 XT modeli tam sizlik. tel jantlar ve ayarlanan ön-arka amortisörleri ile çukurlu yollarda falan üzmez, kamp malzemesi falan istediğiniz kadar yükleyin yine gitmem demez. Ben kendi motorumu ömürlük motor olarak görüyorum, en az 100bin km sürme niyetindeyim o kadar seviyorum yani bu motoru. Bütçe olarak da üzmeyecek bütçelerde muadillerine göre.

Hele ara sıra eşimi/sevgilimi de artçı olarak alıp kamplı gezilere çıkarız deniyorsa artçı konforu da çok iyidir. henüz ikinci motora binişinde kamp malzemelerini yükleyip yunanistana da geçip ilk günde 450km yol yapmıştık, ben biraz yorulsam da çaktırmıyordum, hanım sadece bu sıcakta bu mont sıcak geldi, botla ağır geldi diye şikayet etmişti, motordan yana yorgunluk yaşamamış, sen sürdün ben manzaraya bakındım niye yorulayım ki demişti.

Yukarıda da yazmıştım, bugünlük vstrom övme hakkımı sizin konunuzda kullanayım. :)
2015 civarı yani şimdikinin bir eski kasası olan vstrom DL650 XT modeli tam sizlik. tel jantlar ve ayarlanan ön-arka amortisörleri ile çukurlu yollarda falan üzmez, kamp malzemesi falan istediğiniz kadar yükleyin yine gitmem demez. Ben kendi motorumu ömürlük motor olarak görüyorum, en az 100bin km sürme niyetindeyim o kadar seviyorum yani bu motoru. Bütçe olarak da üzmeyecek bütçelerde muadillerine göre.

Hele ara sıra eşimi/sevgilimi de artçı olarak alıp kamplı gezilere çıkarız deniyorsa artçı konforu da çok iyidir. henüz ikinci motora binişinde kamp malzemelerini yükleyip yunanistana da geçip ilk günde 450km yol yapmıştık, ben biraz yorulsam da çaktırmıyordum, hanım sadece bu sıcakta bu mont sıcak geldi, botla ağır geldi diye şikayet etmişti, motordan yana yorgunluk yaşamamış, sen sürdün ben manzaraya bakındım niye yorulayım ki
V-strom seçenekler arasındaydı bi ara ama V-motor yerleşimi sebebiyle gövde uzun bu da kasayı ağırlaştırmış. Artçılı sürüş için çok ideal ama uzun şase boyu sebebiyle hairpin tarz dönüşlerde biraz sıkıntı çıkarabilir benim gibi az tecrübeli sürücüler için. Ağırlık konusu da arazide malum. Benim istediğim ise güç değil tork. Arazide başımı ağrıtmayacak, kumda debelenirken debriyajı yakmayacak, olabildiğince hafif bir motor. Buna uyan da şu şartlar altında sadece XTZ660 var bir de KLR650

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
V-strom seçenekler arasındaydı bi ara ama V-motor yerleşimi sebebiyle gövde uzun bu da kasayı ağırlaştırmış. Artçılı sürüş için çok ideal ama uzun şase boyu sebebiyle hairpin tarz dönüşlerde biraz sıkıntı çıkarabilir benim gibi az tecrübeli sürücüler için. Ağırlık konusu da arazide malum. Benim istediğim ise güç değil tork. Arazide başımı ağrıtmayacak, kumda debelenirken debriyajı yakmayacak, olabildiğince hafif bir motor. Buna uyan da şu şartlar altında sadece XTZ660 var bir de KLR650
yıl 2025 kawasaki yapmadı ama yamaha yaptı tenere 7 her şartta 660dan daha iyi bi motosiklet

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
En son geçen hafta CB 125F ile yaptığım 2.000 km lik Bursa-Konya-Adana turundan sonra en az 250 cc lik motor şart oldu diyip soluğu Honda bayisinde aldım. Crf rally çok güzel, çok hoş, tam ideal, biçilmiş kaftan üstelik ekonomik olarak ulaşılabilir derken üstüne oturunca yuh dedim. Hani ben bisiklet kullanan da birisiyim, sele konforu filan pek aramam ama o tahta sele nedir yahu. Tabi gözümdeki ideal makine mantığı yıkılınca bu sefer gidon arkasındaki kablo karmaşası da gözüme takıldı. Hani insan sade, derli toplu bişey istiyor. Hayal kırıklığı ile ayrıldım bayiden
Merhaba,

Crf sele konforsuzluğuna 700 TL'lik sele üstü kılıf ile kısmen ya da 3-5 bin TL'lik tümden sele tadilatı ile büyük oranda çözüm bulabiliyorsunuz.

Gidon arkasındaki kablo karmaşası dediğiniz kısım da çok yüksek süspansiyon mesafesinden dolayı o kabloların esneme payı muhtemelen.

Daha da üst segment motorları bilemeyeceğim ama benzer yol koşulları için üretilmiş ve CRF'ye göre daha kaliteli komponentlerle donatılmış Yamaha Wr250R ya da KTM690R gibi motorlar dahil hemen hemen her motorda buna benzer bir şekilde olmak durumundadır o kablolar.

Başka bir çözüm bulunsaydı keşke ama kullanmaya başlayınca gözünüzün önündeki o kısımları bile görmezden geliyorsunuz.

Bu yazdığınız kısımla ilgili beklentinizi düşürüp CRF'ye bir şans daha verin ve bayiye bir daha gidin derim.

Kolay gelsin.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Merhaba,

Crf sele konforsuzluğuna 700 TL'lik sele üstü kılıf ile kısmen ya da 3-5 bin TL'lik tümden sele tadilatı ile büyük oranda çözüm bulabiliyorsunuz.

Gidon arkasındaki kablo karmaşası dediğiniz kısım da çok yüksek süspansiyon mesafesinden dolayı o kabloların esneme payı muhtemelen.

Daha da üst segment motorları bilemeyeceğim ama benzer yol koşulları için üretilmiş ve CRF'ye göre daha kaliteli komponentlerle donatılmış Yamaha Wr250R ya da KTM690R gibi motorlar dahil hemen hemen her motorda buna benzer bir şekilde olmak durumundadır o kablolar.

Başka bir çözüm bulunsaydı keşke ama kullanmaya başlayınca gözünüzün önündeki o kısımları bile görmezden geliyorsunuz.

Bu yazdığınız kısımla ilgili beklentinizi düşürüp CRF'ye bir şans daha verin ve bayiye bir daha gidin derim.

Kolay gelsin.
Vstrom lobisine karsi 3 crf ile tek basiniza alternatif yaratmaya calisiyorsunuz😂 ben sahsen ikna oldum, param olunca alacagim. Gerci param olsa cogu motoru alirdim o ayri😂

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Yaş itibarı ile benim de Vstrom'cu olmam yakışık alıyor ama nalet olsun içimdeki hafif motor sevgisine 😆 😁

Alttaki konuda da bahsettiğim üzere artık 2 CRF'm var 40 gündür. 🥲

Bu arada forumun mesaj birleştirme özelliğinden dolayı o konuya daha fazla resim/video ekleyemiyorum. Galiba tek bir mesajda konabilecek maksimum resim/video sayısına ulaştım ve yazmaya çalıştığım her yeni mesaj için ekranda bir uyarı beliriyor ve o mesajı göndermemi engelliyor.

Kuru kuru yazı paylaşırsam sorun yok da daha paylaşacağım multimedya mesajlarım vardı.:cry:

Ancak birileri o konuya mesaj yazarsa ben de tekrardan mesaj yazabileceğim ve sorun çözülebilecek gibi duruyor.

Forumun bug'ını yakaladım vesselam. :ROFLMAO:

Motosikleti
Yakında crf 250 rally
Merhabalar,
8 yıldır kullandığım Hyosung GT250R artık yaşını iyice belli etmeye başladı. Motorumu çok severek kullanıyordum fakat artık bakacak usta bulamıyorum. Parça bulmak mümkün olsa da ilgilenen kimse çıkmıyor. Bu nedenle yeni bir motor alma kararı verdim.

İstanbul’da yaşadığım için öncelikli amacım trafikte biraz daha rahat edebilmek. Hafta sonları da kamp yapabileceğim, gezilere çıkabileceğim bir motor arıyorum. CRF 250 Rally’yi düşünüyorum ama uzun yol performansı konusunda emin değilim.

Tavsiye edebileceğiniz motorlar nelerdir? Orta veya büyük cc olabilir ama işletme maliyetinin çok yüksek olmasını istemiyorum. Rahat, sorunsuz ve masrafsız kullanabileceğim bir model önceliğim.
Hocam bu hafta sonuna kadar CRF 250yi almış olurum yüksek ihtimal size pazar günü ilk deneyimimi anlatırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar