Kamp için masrafsız motor tavsiyesi

Motosikleti
Hyosung GT 250 R
Merhabalar,
8 yıldır kullandığım Hyosung GT250R artık yaşını iyice belli etmeye başladı. Motorumu çok severek kullanıyordum fakat artık bakacak usta bulamıyorum. Parça bulmak mümkün olsa da ilgilenen kimse çıkmıyor. Bu nedenle yeni bir motor alma kararı verdim.

İstanbul’da yaşadığım için öncelikli amacım trafikte biraz daha rahat edebilmek. Hafta sonları da kamp yapabileceğim, gezilere çıkabileceğim bir motor arıyorum. CRF 250 Rally’yi düşünüyorum ama uzun yol performansı konusunda emin değilim.

Tavsiye edebileceğiniz motorlar nelerdir? Orta veya büyük cc olabilir ama işletme maliyetinin çok yüksek olmasını istemiyorum. Rahat, sorunsuz ve masrafsız kullanabileceğim bir model önceliğim.

Motosikleti
Honda CBR500R
CRF 250 Rally'i sürmedim ama forumdan takip ettiğim kadarıyla bu motosikletle uzun yollara çıkan ekipler var, memnun ve keyifli olduklarını söylüyorlar. Parça sorunu da yok bildiğim kadarıyla sanırım alanı üzmez.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
250 400 500cclerle uzun yol ve kamp işi pek mümkün değil bütçe yeterse tiger 900 yetmezse 800 xclere bakabilirsin veya en kafa rahatı africa twin bir de adı lazım değil var tabi

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
millet crf300 ile afrikayı geziyor ne hikmetse Türkiye de 300-500 cc yetmiyor bizimkilere :D
Haklisiniz ama biraz da tercih meselesi. Mesela crf ile kuzey afrika yapan bir egitmen ile konusmustum. O zaman motoru tiger 1200 idi. Buyuk motora gectiginde aslinda cok daha konforlu sekilde o yollari yapabilecegini anliyorsun demisti.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar,
8 yıldır kullandığım Hyosung GT250R artık yaşını iyice belli etmeye başladı. Motorumu çok severek kullanıyordum fakat artık bakacak usta bulamıyorum. Parça bulmak mümkün olsa da ilgilenen kimse çıkmıyor. Bu nedenle yeni bir motor alma kararı verdim.

İstanbul’da yaşadığım için öncelikli amacım trafikte biraz daha rahat edebilmek. Hafta sonları da kamp yapabileceğim, gezilere çıkabileceğim bir motor arıyorum. CRF 250 Rally’yi düşünüyorum ama uzun yol performansı konusunda emin değilim.

Tavsiye edebileceğiniz motorlar nelerdir? Orta veya büyük cc olabilir ama işletme maliyetinin çok yüksek olmasını istemiyorum. Rahat, sorunsuz ve masrafsız kullanabileceğim bir model önceliğim.
Hyosungu bilmiyorum ama ikisi de 250 cc, simdikinden cok farkli olmaz bence. Kamp malzemesi kac kg tasiyorsunuz, 150 kg degildir herhalde.
Crf'nin uzmani @haluk23 nickli arkadasimiz. Yazdiklarini okursaniz baya bi bilgi edinirsiniz.

Merhabalar,

Hero Xpulse bak abi hem ucuz hem dayanıklı araziyede girer yolada gider ama hız tutkun varsa yetmez tabi

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tommy benden önce davranmış.
daha önce 8 yıl motor sürdüğünüze göre artık vstrom yaşınız gelmiş. 8-10 yaşında temiz bakılmış düşük km'de yani km'si 100bin'in altında bir vstrom alırsınız hem şehir içinde istanbul trafiğinde kuryeler gibi kıvrak gidebilen sürücüleri gördüm (ben öyle süremiyorum, istanbul trafiğinde köyden indim şehire modundayım hala) hem uzun yolda inanılmaz konforlu. 3lü çantalarla, arkasına kamp malzemelerini yükleyip artçı da alıp kamplara giderken hem asfaltta otobanda çok rahat yormadna 140-130 arası gidilebiliyor hem de bozuk yollarda yola benzer bir patika olması yetiyor gitmem demiyor hatta mıcırlı yollarda heyyooo en sevdiğim yollara geldik dedirtiyor.
Hem de sıfır çinli fiyatlarına bulursunuz, 350bin gibi bütçelere hala vardır.

F54

crf rally i tek başınıza kullanacaksanız ve fazla zorlamayacaksanız her yolda işinizi görür ve sizi yolda bırakmaz
ama artçı ve çok sıkıştıracaksanız malesef yetmez hatta hatta başınıza iş açar honda crf iyidir güzeldir ama gücü sınırlı olduğundan zorlanmayı sevmez benim arkadaşım türkiye gürcistan iran ı gezdi sonra gürcistan rusya özbek kazak azeri tacik neresi varsa gitti fakat çok zorladığı için moğolistan'da yolda kaldı crf 1000 afrika'ya ayak uydurmaya çalışırken orada motoru satıp uçakla geri döndü

Motosikleti
Honda CRF250L
Crf nin olayı hafif motor olması (145 kg eski kasalar)
Crf ile Mars'a bile gidebilirsin, sele konforu dışında bir sıkıntısı yok.
Burada asıl soru şu: siz Reisin Marsa yaptığı 5 şerit otobandan mı gideceksiniz yoksa D-E yollaradan mı gideceksiniz?
Otobandan gidilecek ise evet 400-500 cc üzeri motor daha doğru olur.
Yok ben şehir içi yollardan , 90-100 gideceğim diyorsanız CRF den başka motora bakmaya gerek yok.
Yeni Cup tipi motorlarda olabilir gerçi tercih meselesi

• Beğen
Tepkiler: Ged
millet crf300 ile afrikayı geziyor ne hikmetse Türkiye de 300-500 cc yetmiyor bizimkilere :D

Çünkü Afrika'yı gezerken zaten max 50-60kmh ile dangır dungur gidiyorsun.
İyi kötü bir asfalt yol sistemi olan Türkiye'de o iş öyle olmuyor. Elbette yine 50-60kmh ile gezilebilir ancak o farklı bir disiplin oluyor ve herkese göre de değil.
Yarısı binlik yarısı 600lük motorlarla çıktığımız tura CRF250 ile katılan arkadaş oldu, hemi de bayan afedersin, geliniyor mu geliniyor ama CRF'ye de sürücüsüne de birazcık yorucu oluyor.

Himalayan da güzel bir alternatif olabilir. Ama kamp dedin diye toprağa gireceksin kafasıyla yazıldı hep mesajlar, ben dahil. Yoksa Dominar 400 alıp onunla da istediğin yere gidebilirsin.

Motosikleti
1190 ADV
Mevcutta kullandığın motor ile almayı düşündüğün motor arasında; ikisininde motosiklet olması dışında pek bir ortak nokta yok.

Yapacağın gezilerde yol durumu %60 asfalt dışı %40 asfalt şeklinde olacaksa, ıssız yerlerden tek başına geçeceksen CRF250L mantıklı olabilir.

Bir motosikletin genel olarak asfalt dışındaki avantajları asfaltta dezavantaj olur.

Yüksek süspansiyon, yüksek oturuş, 21/18 jant boyu, ince sert sele, hafiflik, iç lastikli tekerler... Bunların hepsi arazide avantaj sağlar. Asfaltta ise dezavantaj....

Güç noktasında ise, hızlı bir şekilde sollama yapamayan, rampada bayılan motosiklet bence uzun yol için uygun değildir. Evet millet 125cc ile dünyayı geziyor, yürüyerek gezen de var. Konfor, güvenlik, zaman ve yakıt parametrelerini ele alınca 250cc motosiklet uzun yol için çok mantıklı değil.

Motosikleti
cbf 150
Şu kamp offroad işi epey abartılıyor, çok iyi eğitim almadıysanız zaten işiniz olmamalı performan sürüşleriyle arazide.

Kamp için vespa dışında her motorla kamp yerine gidersiniz Türkiyede. Vespaylada gidersiniz ama namussuzun altı metal o metal onun şasesi paslanma yapar çürür vs.

Derdiniz kamp yerine varıcak motor olmalı bizim karayolalrında hızlar belli. Tehlikelerde belli. 250 cc bence düşük. ben kullanırmıyım kullanırım ama yoruyor ve tehlikeli. dominar vs bunlar gider. 500lük nx var oda güzel motor gider. aşa yukarı crf parası bunlar.

Merhabalar,

120.000 e bir yaşında Sym Nht 200 alabilirsin tam senlik motor..

• Beğen
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba.

Alttaki mesajı 20 gün önce başka bir konuda yazmıştım.

Güncelleyerek buraya da ekliyorum:

Merhaba,

CRF 250 Rally ve L sahibi olarak birkaç eklemede bulunmak isterim.

Eğer beklenti anayollardan 120 km üstü süratlerde, hele ki yaldır yaldır gitmekse CRF uzun yola kesinlikle gitmez.

Beklenti çok kısa sürüşler hariç artçı ile gitmekse de başka bir motor bakmalısınız.

Beklenti 90 km üstündeki sollamaları bir çırpıda bitirmekse de CRF yanlış adrestir.

Ama yasal hız limitlerinde ve gerektiğinde biraz üstünde seyahat etmekse ve bunu da istenirse kamyon ve otobüslerden daha hızlı gidebilerek yapmaksa amaç, CRF dünyayı dolaşır.

2 tane Rally ve bir tane de L ile toplamda 50 bin km'yi geçen ay devirdim.

Bunun belki de sadece 1000 kilometresi şehiriçindedir.

Tabii ki at sahibine göre kişner ve yetkin bir sürücü altında büyük motorlar da bunları yapabilir ama çoğu motorun/sürücünün çıkamayacağı ya da geçemeyeceği ya da çıkmak veya geçmekten imtina edeceği yerlere çıktım veya geçtim CRF ile.

Çoğu motorun 20 km üstü süratlerde gidildiğinde civatalarının gevşeyeceği ve bize de böbrek taşı döktürüp hatta iç organlarımızın yerini bile değiştireceği yollarda neredeyse hiç gaz kesmeden gitmenin tadını aldım CRF ile.

Motoru devirsem ve başka motor olsa yardım gelmezse kaldıramam diyeceğim yerlerde motorun hafifliği sayesinde motoru kaldırmayı bırak devirmemeyi başardığım anlar olmadı değil.

Diğer taraftan daha büyük hacimli bir motorla rahatça sollamaya çıkacağım 100 km üstü süratlerde buna yeltenmedim bile ama.

Hele bir de karşıdan esen sağlam rüzgar varken yokuş falan çıkıyorsanız 90-100 km gibi süratleri bile korumakta zorlanır.

Düşük süratlerdeki sollamalarda da büyük hacimli motorların gerisinde kalacağını tahmin etmek zor olmayacaktır.

Çabucak varmak amaçlı uzunca bir yola çıkmak durumunda kalırsanız eğer, yollar bitmek bilmez; uzadıkça uzar.

Gerçi 110 ve 125 cc diğer motorlarımla da benzer yollar yapmış olduğum için onlardan sonra CRF 250 cc tam böyle kırılma noktası gibi geldi ve "büyük motor olsaydı tabii ki daha iyi olurmuş ama bu da iş görüyor" dedirtti bana.

Çok efendi sürüşte gerektiğinde 2 lt civarı yaktırmak mümkünken, kamyon ve otobüsleri rampa dahil sollayabilmek de hem düşük hacimli ve hem de yüksek hacimli motosikletlerin pastasından güzel bir pay alınabileceğini ve iki farklı hacmin arasında güzel bir yerde olduğunu gösterdi.

Tüm bunları da neredeyse sıfır sorunla tecrübe ettim.

Bu sebeple konu sahibi arkadaşımızın yazmış olduğu maddelerin çoğuna cevap verecek olan bir modeldir CRF.

Araç sollamaktan kasıt 100 km hızlara kadar yapılacak sollamalarsa düşük bir vites seçilerek ve en uygun an gözlenerek yapılmasına da hayır demez CRF 250.

Tabii ki daha büyük hacimli ve torklu bir motor olsa her türlü sollamada büyük avantaj olacaktır.

Bahsettiğim eksiklerinin bilincinde olarak bir alışveriş yaparsanız CRF sizi asla üzmez.

Bilakis avantajlı olduğu noktalardaki performansı sizi o kadar memnun eder ki sadece ana yollardan ve uzun mesafeler katedeceğiniz turlar için ilerinde yanına Vstrom 650 gibi, Tracer 7 gibi, Versys 650 gibi, Tenere 700 gibi orta sınıf makinelerden veya bütçeyi arttırıp Africa Twin ya da GS gibi daha da performanslı ve yolu pek hissettirmeyen makinelerden birini daha alırsınız.

Ama CRF hep durur.

Diğer motorlar gider gelir, satılır, dövize çevrilir ama CRF başköşede durur. :)

Kolay gelsin.

• Beğen
Motosikleti
CBR 500 R
2014 model Cbr500r motorum ile her türlü uzun yola ve kampa gidiyorum. 400-500cc ile uzun yola gidilmez diyenlere aldırma sen. Hem konforlu hem çok ekonomik hemde sorunsuz. Senin isteklerinin karşılayabilir.

En son geçen hafta CB 125F ile yaptığım 2.000 km lik Bursa-Konya-Adana turundan sonra en az 250 cc lik motor şart oldu diyip soluğu Honda bayisinde aldım. Crf rally çok güzel, çok hoş, tam ideal, biçilmiş kaftan üstelik ekonomik olarak ulaşılabilir derken üstüne oturunca yuh dedim. Hani ben bisiklet kullanan da birisiyim, sele konforu filan pek aramam ama o tahta sele nedir yahu. Tabi gözümdeki ideal makine mantığı yıkılınca bu sefer gidon arkasındaki kablo karmaşası da gözüme takıldı. Hani insan sade, derli toplu bişey istiyor. Hayal kırıklığı ile ayrıldım bayiden

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
En son geçen hafta CB 125F ile yaptığım 2.000 km lik Bursa-Konya-Adana turundan sonra en az 250 cc lik motor şart oldu diyip soluğu Honda bayisinde aldım. Crf rally çok güzel, çok hoş, tam ideal, biçilmiş kaftan üstelik ekonomik olarak ulaşılabilir derken üstüne oturunca yuh dedim. Hani ben bisiklet kullanan da birisiyim, sele konforu filan pek aramam ama o tahta sele nedir yahu. Tabi gözümdeki ideal makine mantığı yıkılınca bu sefer gidon arkasındaki kablo karmaşası da gözüme takıldı. Hani insan sade, derli toplu bişey istiyor. Hayal kırıklığı ile ayrıldım bayiden
Uzun yol seviyorsan 400-500 cc bir makine 125'ten sonra 250'ye göre seni daha fazla tatmin edecektir.

Uzun yol seviyorsan 400-500 cc bir makine 125'ten sonra 250'ye göre seni daha fazla tatmin edecektir.
Yol yapmayı seviyorum sevmesine ama altımdaki motor her yola gelebilecek bir motor olmalı. Süspansiyonlar uzun olacak bi kere, konforlu olacak. Asfaltta 80-90 giderken benim CB biraz derin çukura bi girdi, ön tekerden gelen darbe resmen dizime vurdu. 1 saat dizim ağrıdı onun yüzünden. NX500 aklıma geldi ama onun da süspansiyonları çok kısa yahu. Koca alet 150mm süspansiyon salınım aralığı var yahu. Mantığım 2015-16 model XTZ660Z lere kayıyor ufaktan.

KTM ADV250 öneriyorum gözüm kapalı. KM durumuna göre 150-200k bandında tertemiz bulabilirsin. Sabit 120, zorlarım diyosan 130-140 her yere yardıra yardıra gidersin, kötü yollara da girersin. 6k devire kadar titreşim namına bi şey yok, 6k devirden sonra "tek silindir" titreşimini ayaklardan vermeye başlar. Torku uzaması vs büyük motor sürmemiş adam için heyecan vericidir, sollamalarda tedirgin etmez, trafikte çok rahat akarsın. Selesi falan da benim için son derece ferah ve rahat. 3.5k km dir kullanıyorum, "yaa şurası şöyle olsa" dedirtmedi hiç. Her yönüyle her yola gelebilen, her işin hakkını veren bi motor. Göz at derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar