ben bu konuyla alakalı bır yazı yazmıstım duke 200 forumunda. buraya kopyalıyıp yapıstırdım umarım resımlı sekılde gozukur eger gozukmez ıse duke 200 forumunda son sayfada veya bir önceki sayfada gözüküyor.
öncelikle üşenmedim tek tek resimlerini çektim

aşama aşama sana bunu anlatıcam. umarım başka arkadaşlarada yardımcı olur çünkü bazı arkadaşlarımız bunu tek başına yapamıyor yada çok zor yapıyor yaparken motoru devirenler oluyor.
şimdi öncelikle resimde görüldüğü gibi ekipmanları hazırladık. oradaki beyaz şey ne derseniz o bir tahta =) tahtayı kullanma sebebim motorun yan ayağını açıyoruz ve ayağın altına bunu koyuyoruz ki motor dik dursun.
kaldırma aparatımız ayarlanabilir.
tahtamız =) ben bunu herhangi bir marangozdan rica edip yaptırdım parada vermedim elindeki çöp tahtadan yaptı. yanlız önemli nokta fazla kalın yaptırırsanız motor sağa düşer direk az yaptırırsanız sola yatık durur o yüzden 2-3 cm kalınlıkta bir tahta yada herhangi birşey yeterlidir.
tahtayı ayarladıktan sonra motorun arkasına dırek apartımızı koyuyoruz zaten yerleri mevcut. bunlar ayarlanabilir gerekli şekilde ayarlıyoruz ve vida gibi olan yeri sıkıyoruz sağlamlaştırıyoruz zaten bunu 1 kere ayarladıktan sonra birdaha gerek kalmaz.
resimde görüldüğü gibi ayarlandı herşeyi ve sadece kaldırma işlemi kaldı. şimdi motorun solundan bir elinizle arka demirlerden tutun ve diğer eliniz ile kaldırma aparatının ortasından aşağı bastırdıgınızda zaten motor kalkmaya başlıcak. dengede oldugunu kontrol edin ama yamuk kalkarsa kaldırma aparatındaki ayaklıklardan düşme ihtimali var.
vee motorumuz artık kaldırma aparatının üzerinde. aynısını ön teker içinde yapabilirsiniz. fakat bu aparatı alırken hem ön hem arka uyumlu alırsanız iyi olur onun aparatları farklıdır takıp cıkartmanız gerekır.
umarım yardımcı olmusumdur.