şu uygundur o zaman.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:45 ----------
önceki mesajımda da yazmıştım, günlük kahve yükünü tek seferde demlediğimden mütevellit, görece düşük hacimli ürünler tercih dışı kalıyor.
makinelerin fiyatları konusundaki tespitine katılıyorum.
öğütücü konusu da oldukça tartışmalı, zira bıçak kalitesinin kahve aromasını direkt olarak etkilediği söyleniyor. ne kadar etkilediği ve bizim etkiyi ne kadar anlayacağımız ise net değil.
delonghi'nin öğütücüsünü kullanıyorum, seramik bıçaklı.
bozuk makinenin şöyle bir dersi oldu bana, son dönemlerinde kahveyi olması gerekenden daha uzun sürede demliyordu ve bu durum kahvenin tadına inanılmaz derecede etki ediyordu.
şu an kullanmak zorunda kaldığım eski makine ise hızlı demliyor ve tat farkı ciddi anlamda yüksek.
termos konusunda ise, stanley kullanıyorum ve oldukça memnunum.
inkini verdiğiniz ile bu linkteki:
https://www.hepsiburada.com/philips-daily-collection-hd7461-20-kahve-makinesi-p-HBV00000CQNN5?magaza=Hepsiburada makina arasına çok büyük farkk olmaz, ucuzunu alın.
Ben evde espresso akinem bozulmadan önce 400 küsür euro (+KDV) verip (bir yıldan fazla süre para biriktirdim, hatta paket sigara almayı bırakıp sarma türüne geçtim para ayrmak için) güzel kaliteli bir öğütü oldğu için en cuz filtre makinesini almıştım. Eğer zaten öğütücüm olmasaydı öğütücülü modelden alırdım.
Madem öğütücünüz varmış, en ucuzunu alın, çok fark olmaz. Önemli olann kahve çekirdeklerinin taze kavrulmuş ve kaliteli olması. Mesea geçen ay sipariş verip kilosuna 200lira civarı verdiğim Etyopya'nun Guci bölgesinden Ana Sora kooperatifinin çekirdekleri vardı, kavrulup gelene kadar kargoda bir hafta dolaştı zaten en az bir hafta dinendirmek gerekiyor, sonraki bir hafta çok iyiydi, şimdi 3. haftasında yine iyi ama ilk baştaki aromalarından kayıp var farkediliyor, haftaya pek tadı kalmaz ama kahve de bitecek zaten 100gr kadar kaldı, yeni sipariş verdim, yine arada 3-5 gün kahvesiz kalıcam.
termosa doldurmak iyi fikirmiş. Benim işim bilgisayar başında, sabah yandğım gibi ilk iş kahve makinasının başında kahve yamayı başlat sonra ilk kahvemi kahvaltı niyetine (kahvaltı yapmayı sevmem, süper kahvaltı sofras kurulu olsun uyandıktan 2-3 saat geçmemişse huyszluk yaparım, yiyemem) içip çalışmaya başlıyorum. Makinada 2 fincanlık kahve yapıyorum ikinci fincana kaan soğumuş oluyor tabi, ou fincana boşaltıp mikrodaga frında ısıtıyorum, tadı falann kalmıyor dandik filtre kahve gibi oluyor ama olsu içilyr maksat kafein olsun. gün içinde böyle her ikinci kahveyi ısıtarak içiyrum aslnda kötü ama o an bana lazı olan kafein, keyif değil dyerek içiyorum. Termosa doldurmak iyi fikirmiş, öyle yapayım bir daha. Gücel akıl vermiş oldunuz.
Asında evde aeropress ve Hario V60 da var ama üşenyorum. sadece kahve ilk geldiğinde taze haliyle keyif olsun dye kullanıyrum onları.
Keyif alabileceğim ahve türü espresso ama onda da işimi görebilecek makineler 1000 eurodan başlıyor, kahve makinesine 1000 euro verirsem hanım evden kovar beni deyip erteliyorum almayı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------
bu arada eğer ingilizce okuyup yazabiliyrsanız kahve konusunda coffeegeek takma adnı kullanan Kanada'lı bir adamın web sitesi ve forumu var. Dünyanın en büyük kahve forumu.
Türkiyede de 2008 yıllarında güzel bir forum vardı, sonra iş güç falan derken dağld başka ortamlar çıktı. O forum zamanı daha türkiyede nitelikli kahve dene çekirdekler bulnmuyorduu bile, ekipman desen hak getire. Şimdi yeni güze bir kahve forumu başladı, o eski forumdan o zamanlar tıp fakültesinde öğrenci olan genç bir arkadaş şimdi uzman doktor oldu (hem de ortopedi uzmanı, kaza yaparsak eline düşme ihtimalimiz var) yeni güzel bir kahve formu açtı ve eskileri topladı, yeniler de var, güzel ve doğru bilgilerin olduğu, hokkabazlıkların az olduğu güzel bir yer oldu. Bir foruda başka bir forumu tantmak hoş görünmeyeblir ama konular çk farklı, burası motorcular forumu orasıı kahveseverer forumu, yani rakip değil zaten ikisini de seven ikisine de girer deyip haber vermiş olayım. Forumu google ile bulabilirsiniz. kahve klubu diye geçiyor. Link vermeyeyim moderatör arkadaşlar izin verirse veririm.