Kafeye Giderken Motoru Nasıl Güvenceye Alıyorsunuz?

Motosikleti
Honda CRF250L
Öyle rahatlık seviyeleri var ki, heyecanla "Ben anahtarı üzerinde bırakıp gidiyorum" şeklinde yazacak kişiyi bekliyorum :cool:

Motosikleti
Voge 250RR
2 tane yaya kar maskesiyle geldi motoru aldı götürdü. Kamera burada ne işe yarayacak? Sadece çalındığına kesin emin olmuş olacaksınız. En azından bi takip cihazı falan koyun da çalınırsa hızlı olursanız bulursunuz.
Çalındığı saati bilsek yeter, illa kameralı yerden geçecek eğer o kadar uzaklaşmazsa da kendimiz buluruz zaten.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
arkadaslar size cok ciddi bir soru;
hırsızlar moto guzzi çalar mı ?

bence çalmaz. napacak ya adamlar guzzi yi ?

guzzi nin boyle bir guzelliği var bak.
Çok doğru; X City motorumun 3 yıl durduğu köşeden 7 ayda NC'mi çaldılar. Kitlelerin sevmediği bir motosiklet acayip mantıklı oluyor...

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
UNİCO Sigorta,
Araç ister çalışır, ister çalışmaz olsun,
Anahtar üzerinde çalınması veya çalınmaya teşebbüsü durumunda meydana gelecek zararlar
%20 sigortalı katılım koşuluyla teminat altındadır...

Kasko yaptırın...

Motosikleti
cbf 150
Ben motoru napolide bile çaldırmadım dediğim yöntemlerle burda hiç çaldırmam. zorluk çıkarın hırsıza ve mümkünse başka motorların yanına koyun ama üstünü kapayın zorluk çıkarın kilitleri görünür renkte koyun.

Kilidin görünür olmasının bir diğer avantajıda yayalar maldır bizim ülkemizde inanın biri o zincire takılır komple motoru aşa indirir. Yaşanmışlıgı vardır adam koca r1 i böyle düşürdü. Kameradan izledik ulan bizim motor nasıl düştü diye dayı geldi zincire takıldı ve düşürdü aleti. o yüzden en parlak renkle boyayın falan.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben motoru napolide bile çaldırmadım dediğim yöntemlerle burda hiç çaldırmam. zorluk çıkarın hırsıza ve mümkünse başka motorların yanına koyun ama üstünü kapayın zorluk çıkarın kilitleri görünür renkte koyun.

Kilidin görünür olmasının bir diğer avantajıda yayalar maldır bizim ülkemizde inanın biri o zincire takılır komple motoru aşa indirir. Yaşanmışlıgı vardır adam koca r1 i böyle düşürdü. Kameradan izledik ulan bizim motor nasıl düştü diye dayı geldi zincire takıldı ve düşürdü aleti. o yüzden en parlak renkle boyayın falan.

Kilit konusunda bu fıkranın mantığı var: Yürüyüş yapan iki arkadaşın karşısına aslan çıkar. Bir tanesi botlarını çıkarıp çantasındaki spor ayakkabıları giyer. Diğeri ona sorar: aslandan hızlı koşabileceğini mi sanıyorsun. Diğeri: hayır ama senden hızlı koşabilirim.

Etrafta dandik kilitlerle kilitlenmiş motorlar varken hırsız salak mı bendeki abus zinciri kesmeye uğraşsın. Bu şekilde istanbulda yaşıyorken benim xmax evin önünde direğe abus zincirle kilitlenmiş şekilde çalınmadı. Yani hırsızın işini zorlaştırmak şart.

Tabi kasko her durumda lazım. insanlar kasko aşırı yüksek çıkacak sanıyor ama çıkmıyor. Piyasada çok eski olmayan motorlara kasko yapıyorlar, neden yapmasınlar.
Bir arkadaşım Yunanistan turunda Atina'da otelin otoparkında GS çaldırdı, kaskosunu uluslararası geçerli şekilde yaptırmasaydı büyük kaybı olacaktı, emekli insan, belki bir daha yeni bir GS almaya gücü yetmeyecekti ama 15 gün içinde kaskodan parasını aldı ve aynı model ama daha düşük km'de ikinci el gs de denk düşünce motorunu yenilemiş oldu.

Haziran sonu kaskomu yenilerken yurtdışı teminatı ekleyince ne kadar farkeder diye sormuştum, yurtdışı teminatı süreli ekleniyormuş, size ne kadar lazım dediler, ben de yaz sonuna kadar yeter sonra zaten kışın motoru kullanmayacağım dedim, 31 Ağustos'a kadar yurtdışında da geçerli olacak şekilde poliçeyi yaparsak fiyat farketmeyecek demişlerdi, o tarihe kadar yeşil sigortam da var, yani yurtdışına çıkınca da kafam rahat.

Yurtdışında kahvaltı için gittiğimiz börekçi önünde caddeye motoru parkettiğimde üzerinde çantalarla birlikte bıraktım, direksiyon kilidini kilitledim yalnızca, disk kilidi takmaya gerek duymadım zaten mekanda dışarıda oturuyorduk ve gözümüz önündeydi, kampingde de çadırın yanına parketmiştik zaten, motorda turuncu takip sisteminin alarmı da var, biri motoru kurcalasa alarm çalacaktı.

Bu arada Turuncu takip yurtdışında çalışmıyor, Turkcell'in çektiği yerlerde çalışıyor yalnızca, Yunanistan'da Edirne'den çıkıp güneye inerken Meriç kıyısından geçen yollarda sinyal almış ama devamında yoktu. Yurtdışı için ek ücret ödeniyormuş, ben ödemedim. Yurtdışı için airtag gibi şeyler daha faydalı takip için demek ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar