Kafeye Giderken Motoru Nasıl Güvenceye Alıyorsunuz?

Motosikleti
PCX 125
Merhabalar,
Kısa süre önce ilk motorumu aldım ve direkt evimin yakınında bir otoparka abonelik başlattım. Otoparktan çıkartıp bir kafeye vs oturduğumda gözüm hep motorda kalıyor, çalınmasından endişe ediyorum. 3-4 saatlik parklar için kaliteli bir zincir almamı çok önermedi konuştuğum insanlar. Sizler bu durumlarda neler yapıyorsunuz?

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Kafenin önüne çekiyorum, gidonu kitliyorum ve çıkıyorum. Kafede kamera var, kameranın göreceği bi' konuma koyuyorum. Zaten çarşı içi, en fazla gelir motora bakarlar veya çıkarsa birkaç tane dangalak motora biner. Bir şey olursa da kamera var diye sıkıntı etmiyorum. Ama motoru yeni almışsınız, normal. Zamanla alışırsınız.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Merhabalar,
Kısa süre önce ilk motorumu aldım ve direkt evimin yakınında bir otoparka abonelik başlattım. Otoparktan çıkartıp bir kafeye vs oturduğumda gözüm hep motorda kalıyor, çalınmasından endişe ediyorum. 3-4 saatlik parklar için kaliteli bir zincir almamı çok önermedi konuştuğum insanlar. Sizler bu durumlarda neler yapıyorsunuz?
Düzgün bir park yeri, Turuncu takip, cıvcıvlı iki disk kilidi, kasko.

Motosikleti
Voge 250RR
Motorumu her yere koyarım gidonu da kilitlemem. Genelde gidip bıraktığım yerler şehir merkezi veya yakını oluyor o konumdan çalabilecek varsa zaten çalsın bedelini öder diye düşünüyorum. Sokakta oturduğumuz için evimizin yakınında kamera yok evin balkonuna kamera koyduk evin önündeyken de o şekilde bir önlem aldık.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motorumda kasko var. Turuncu takip de var, biri motoru dürterse alarm da çalıyor. gidon kilidince bırakıyorum parkedince.
Evde en kalınından abus zincir kilit ve abus disk kilidi de kullanıyorum ama kafede, köftecide vb durduğumda gidon kilidi yetiyor.

Bugün çok sevdiğim bir dostum Tekirdağ'da kafe açmışlar, hayırlı olsun demek için oraya gittim, benim yaşadığım ilçeye yaklaşık 60km yoldu, kafenin karşısında parkettim, zaten etrafta yol kenarına raabalar ve başka motorlar da parketmişti, kimse kurcalamadı.

Yeri gelmişken Tekirdağ'da kafenin linkini de atayım, Tekirdağ'a yolunuz düşerse köfte yedikten sonra kahve içmeye gidin. :)
https://www.instagram.com/panmekan?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=NDJsYmtrcmxoOWNs

Motosikleti
Ns200 15"
Hırsız olsam kullandığım Spontini gibi bir Spontini görsem Allah yardımcısı olsun der, biraz sadaka bırakırım.

O benim paket motosikletim bir kaç defa kaza yapınca hiç önemsemiyorum ama önemsenmemişliğin rahatlığıda çok başkaymış. :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Disk kilidi... En azından biraz uğraşır.. Vakit kaybeder..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaslar size cok ciddi bir soru;
hırsızlar moto guzzi çalar mı ?

bence çalmaz. napacak ya adamlar guzzi yi ?

guzzi nin boyle bir guzelliği var bak.

k3965-1-3.jpg

Bu disk kilidinden var bende. Hem çok sağlam hem de alarm sesi ortalığı ayağa kaldırıyor. Karizmanın birazcık çizilmesi pahasına kafe önünde motora takınca kafam rahat ediyor.

Motosikleti
D400
Disk kilidi + u kilit takıyorum misafirliğe gidince.

kafeye gidince de ona göre kafe seciyorum , gozumun önünde olsun :D

kafenin önüne çekiyorum direkt gidon kilitleyip giriyorum ya, siz nası kafelere gidiyosunuz apartman tepesindekilere falan mı? Ankara'da varmış böyle yerler galiba metruk bir binanın 4. katına falan kafe/bar açıyolarmış... sanki şehirde boş yer yok bina tepelerine tünüyorlar! komedi.

neyse, gözümün önünde olmayacaksa disk kilidi takarım ama, abus 8077, iyidir.

Motosikleti
D400
kafenin önüne çekiyorum direkt gidon kilitleyip giriyorum ya, siz nası kafelere gidiyosunuz apartman tepesindekilere falan mı? Ankara'da varmış böyle yerler galiba metruk bir binanın 4. katına falan kafe/bar açıyolarmış... sanki şehirde boş yer yok bina tepelerine tünüyorlar! komedi.

neyse, gözümün önünde olmayacaksa disk kilidi takarım ama, abus 8077, iyidir.

kafenin yerinin önemi yok artık herkes heryerde. en elit ilçelerde bile göç vs. derken keko dolu.

yav bizim arkadaşın bisikletini yanında çaldılar; cocuk marketın su dolabından su alırken adam arkasından bisiklete atlayıp yokuş aşağı yardırdı gitti.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ankara'da varmış böyle yerler galiba metruk bir binanın 4. katına falan kafe/bar açıyolarmış... sanki şehirde boş yer yok bina tepelerine tünüyorlar! komedi.
O bahsettiğin metruk kafelerden İstanbul'da mesela alası var...Ankara'da da var, İzmir'de de, muhtemelen Bursa'da da...

Ankara'nın sosyolojisini bilmeyenlerden dinlediğiniz menkıbeler bunlar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar