Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Shamyl' Alıntı:stella, o diğer acıtıcı gerçeklere hiç girmiyorum, çünkü onlar da ayrı bir topic konusu ve...neyse :jocolor:
zaten ayrı bir topik konusudur diye bende özellikle yazdım orda eğerki dikkatini çektiyse
türkiyede insan olmak insan olduğunu anlatmak ayrı bir sorun zaten bunu hastane karakol ve ceza evi gibi potansiyel ortamlarda çok daha iyi anlıyorsun
ben 3,5 yıl önce babamı kendi hastalığının etkisinden denğil doktor hatasından kaybetmiş biriyim kan aramak için çekilen eziyetler vs.. yaşananlar gün gelip seni insan olduğundan bile şüphe ettiriyor bu bir gerçek
kadın ve şiddet bu toplumun çok daha farklı bir yarası
doğuda kızların evlatlan sayılmadığı başlık parası adı altında resmen koyun gibi satıldığı töre cinayetlerinin işlendiği aile içi şiddetin hat safhaya ulaştığı bizim yazılı yada görsel basından sürekli takip ettiğimiz bir konu zaten şiddet oldugusunu kadından çıkartıp toplum üzerinde incelediğinde hepsinin vardığı nokta aynı aile içinde şiddete maruz kalan çocuklar ileride şiddet uygulayan birer bireye dönüşüyorlar çünkü bunun daha farklısını görmemişler
ben sana kendi özelimden ailemden bir örnek vereyim benim teyzelerimden biri uzun yıllar şiddete maruz kaldı çünkü eşi ailesinden böyle görmüş babası sürekli annesini döven bir insanmış aynı zaman çocuklarınıda döven cezalandıran bir baba
teyzemin gördüğü şiddet öyle küçük bir tokat yada söz değildi malesefki
şahış yaklaşık 1.95 boyunda 100 kilola ağırlığa sahip biri yani vurduğunhda yada kaldırıp yere fırlattığında bedenen gücünü sen tahmin et artık
şu anteyzem gördüğü şiddet ötürü bir kulağından duyma sorunu yaşıyor burnunda oluşan kırıklar ayrı bir sağlık sorunu
kuzenim anne karnındayken şiddete maruz kaldığı için agresif sinirli erkek düşmanı tepkili kavgacı bir çocuk
belki ondaki bu problemleri derinine inip çözmeyi başaracağız ama annesi yani teyzem ne bedinindeki nede ruhundaki yaraları tam olarak asla saramayacak bunu doktorlarda söyledi
yaş toplumsal etkiler bulunduğunuz iş ve yaşam konumu izlerin derinleşmesinde ve hafiflemesinde en büyük etkendir diye